Evaluare Naţională 2018 Limba Română. Cât de grele au fost subiectele

Evaluare Naţională 2018 Limba Română. Peste 150.000 de absolvenţi vor participa la Evaluare Naţională 2018. Astăzi a fost examenul la Limba şi literatura română.

Evaluare Naţională 2018 a început cu proba la Limba şi literatura română
Evaluare Naţională 2018 Limba Română. Profesorii spun că subiectele au avut un nivel de dificultate mediu spre uşor. La primul subiect, elevii au avut de rezolvat mai multe cerinţe pe baza unui texte care aparţine genului epic. 
 
Li s-a cerut să găsească sinonime pentru câteva cuvinte din text sau să explice rolul cratimei în structura „de-acolo”.
De asemenea, au mai avut de făcut o compunere de minim 150 de cuvinte în care să argumenteze apartenenţa la genul epic a textului care s-a dat. 
 
În ceea ce priveşte subiectul al doilea, elevii au avut de rezolvat o serie de cerinţe pe baza unui text din revista National Geographic Traveler. 
 
Sunt profesori de Limba română care spun că subiectele de anul acesta la prima probă au fost mai uşoare decât cele de anul trecut, când copiilor li s-a dat o poezie despre trecerea timpului.
 
Mai exact, anul trecut, elevii au avut de tratat genul liric şi le-a picat poezia „Ploaia” de Magda Isanos. Elevii au avut de argumentat de ce textul aparţine genului liric. De asemenea, o compunere liberă despre o întâmplare la o competiţie sportivă a fost unul dintre subiecte la română la evaluare naţională 2017. 
 
16:15. Site-ul edu.ro
a picat de mai multe ori astăzi, în prima probă, cea la Limba şi Literatura română. Ministerul Educaţiei a anunţat că e vorba de motive tehnice ce ţin de găzduirea serverului. 
 
Instituţia mai spune că organizarea şi desfăşurarea Evaluării Naţionale nu sunt afectate de această problemă tehnică. Mai multe detalii despre acest subiect găsiţi- AICI
 
15:30. 
„Se punctează oricare alte formulări/modalităţi de rezolvare corectă a cerinţelor. Nu se acordă fracţiuni de punct. Nu se acordă punctaje intermediare, altele decât cele precizate explicit în barem. Se acordă zece puncte din oficiu. Nota finală se calculează prin împărţirea la zeve a punctajului total obţinut pentru lucrare”, se arată în introducerea baremului de corectare pentru Limba şi Literatura Română. Tot baremul îl puteţi vedea- AICI
 
12:10. Câte puncte se acordă pentru fiecare subiect în parte. Detalii- AICI
 
11:20. Câte puncte se primesc dacă ai scris frumos. „Vei primi 14 puncte pentru redactarea întregii lucrări (unitatea compoziţiei- 2 puncte; coerenţa textului- 2 puncte; registrul de comunicare, stilul şi vocabularul adecvate conţinutului- 2 puncte; ortografie- 3 puncte; punctuaţia- 3 puncte; aşezarea corectă a textului în pagină- 1 puncte; lizibilitatea- 1 punct). Mai multe detalii găsiţi- AICI
 
10:45. La primul subiect, elevii au avut de rezolvat mai multe cerinţe pe baza unui texte care aparţine genului epic. 
Elevilor li s-a cerut să găsească sinonime pentru câteva cuvinte din text sau să explice rolul cratimei în structura „de-acolo”. De asemenea, au mai avut de făcut o compunere de minim 150 de cuvinte în care să argumenteze apartenenţa la genul epic a textului care s-a dat. 
 
Subiecte Română Evaluare Naţională 2018. În ceea ce priveşte subiectul al doilea, elevii au avut de rezolvat o serie de cerinţe pe baza unui text din revista National Geographic Traveler. Mai multe detalii găsiţi- AICI
 
9:35. Medicul cardiolog Vasi Rădulescu, cunoscut mai ales după ce s-a implicat în strângerea de ajutoare pentru bătrânul care a fost bătut de doi tineri în Braşov, a transmis un mesaj părinţilor copiilor care susţin zilele acestea Evaluare Naţională 2018. 
 
„Până la sfârşitul clasei a VIII-a am fost cel mai bun din şcoala mea micuţă. Urma Examenul de Capacitate şi toţi se aşteptau să iau printre primii. Ei bine, nu ştiu ce s-a întâmplat cu mine la examenul ăla”, scrie medicul Vasi Rădulescu, pe pagina personală de Facebook, referindu-se la Evaluare Naţională 2018, care începe astăzi. Întregul text îl puteţi citi- AICI
 
9:00 : Potrivit datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale, anul trecut s-au înscris la Evaluare Naţională aproape 145.000 de candidaţi. Dintre aceştia, 144.740 au fost din seria curentă şi 150 din seria anterioară. De anul trecut s-a schimbat şi metoda de calcul a mediei de admitere la liceu. Detalii găsiţi- AICI
 

Evaluare Naţională 2018 Limba Română. Regulamentul

 
Examenul la Limba şi Literatura Română a început la ora 9:00, când s-au deschis plicurile sigilate în care se aflau subiectele. Elevii au putut intra în sălile de examen până la ora 8:30. Nu au avut voie cu manuale, notiţe, rezolvări de subiecte sau alte mijloace electronice prin care să comunice. 
 
Imediat după ce s-au prezentat subiectele, au avut la dispoziţie 120 de minute. Ultimii trei elevi rămân în sală până la predarea ultimei lucrări. 
 
Evaluarea Naţională se desfăşoară într-o singură sesiune. La această testare participă atât elevii care au învăţat în şcolile de stat, cât şi de la cele private. Aceste rezultate sunt decisive pentru admiterea la liceu. Reprezintă 80% din totalul mediei. Restul de 20% reprezintă media notelor din gimnaziu. 
 

Evaluare Naţională 2018 Limba Română. Când se dau rezultatele

Peste 150.000 de absolvenţi vor participa la Evaluare Naţională 2018. Următoarea probă va la matematică, miercuri, iar joi se va susţine testarea la limba şi literatură maternă. Primele rezultate la Evaluare Naţională 2018 vor fi afişate pe data de 19 iunie, până la ora 12:00. În aceeaşi zi se depun şi contestaţiile, între orele 14:00 şi 19:00. 
 
Rezultatele finale la Evaluare Naţională 2018 vor fi afişate pe data de 23 iunie. Potrivit regulamentului, probele încep la ora 9:00. În fiecare sală se vor distribui subiectele. 
 

Evaluare Naţională 2018 Limba Română. Regulamentul

 
Regulamentul pentru Evaluare Naţională 2018 precizează că „este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte precum ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete etc., candidaţii având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale, stabilită de comisia din unitatea de învăţământ/ centrul de examen în acest scop. Candidaţii care refuză să depoziteze obiectele respective în sala desemnată de comisie în acest scop nu sunt primiţi în examen”.
 
Cei care încalcă regulamentul de la Evaluare Naţională 2018 vor fi daţi afară de la examen şi vor avea nota 1. 
 
Ministerul Educaţiei a pus la dispoziţie şi o linie TELVERDE pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul Evaluării Naţionale. Numărul dipsonibil este 0800801100 şi va fi deschis în perioada 11- 14 iunie, între orele 8:00 şi 16:00. Vineri, pe 15 iunie, linia va fi deschisă între orele 8:00 şi 14:00. 
 
 
 

 

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Daniel Onoriu, cunoscutul pilot de raliuri, s-ar afla în stare gravă la Spitalul Floreasca!

Cum se simte prima româncă infectată cu tulpina Omicron! „Un pic m-am speriat. Nu ştiu ce o fi mâine”

Sfârșit tragic pentru Laci Farkas, solistul și chitaristul trupei Quo Vadis. A murit într-un grav accident rutier la intrare în Timișoara

Astrologii anunță reușite! Au parte numai de succese în 2022

Legea certificatului verde din România se modifică complet! Alexandru Rafila a decis. Se schimbă forma

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Infidela Mihaela Rădulescu a fost prinsă în pat cu dansatorul Laurențiu. Ce va face Felix Baumgartner acum?

Mister elucidat! Anamaria Prodan a aflat cine ”a scăpat” pozele cu ea dezbrăcată: ”Va plăti. În timp foarte, foarte scurt”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies