Stiri

Evaluare Naţională Matematică. Cele două subiecte care i-ar fi putut pune în încurcătură pe elevi

Evaluare Naţională Matematică. Astăzi a fost al doilea examen scris. Profesorii spun că subiectele nu au fost grele, însă ar fi putut să-i pună în încurcătură pe unii elevi.

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email

Evaluare Naţională Matematică. Cele două subiecte care i-ar fi putut pune în încurcătură pe eleviicon photo

Profesorii de matematică spun că subiectele au fost mai uşoare decât anul trecut, mai ales la geometrie. Însă au existat şi două puncte la care elevii ar fi putut fi puşi în încurcătură.
 
La primul subiect, la punctul 6, s-a dat un tabel cu mai multe temperaturi înregistrate la o staţie meteo, în fiecare zi a unei săptămâni din luna februarie. Elevilor li s-a cerut să facă media aritmetică a temperaturilor pozitive înregistrate. 
 
Profesorii spun că aici elevii ar fi putut cădea în capcană şi să nu ignore temperaturile negative. 
 
De asemenea, elevii s-ar fi putut îcurca şi la punctul numărul 3 de la subiectul al II-lea. 
 
„Mai mulţi elevi vor să cumpere împreună materiale pentru un proiect şcolar. Dacă fiecare elev contribuie cu câte 20 de lei, mai sunt necesari 20 de lei pentru cumpărarea materialelor, iar dacă fiecare contribuie cu câte 25 de lei, rămân 5 lei după cumpărarea materialelor. Determinaţi suma necesară pentru cumpărarea materialelor”, se cere la punctul 3 de la subiectul al II-lea. 
 
Profesorii spun că, la acest punct, elevul trebuia să ştie să pună cerinţele într-un sistem de ecuaţii. 
 
 

Evaluare Naţională Matematică subiecte: 

Evaluare Naţională Matematică. Cele două subiecte care i-ar fi putut pune în încurcătură pe elevi
Evaluare Naţională Matematică. Cele două subiecte care i-ar fi putut pune în încurcătură pe elevi

Evaluare Naţională Matematică barem: 

Evaluare Naţională Matematică. Cele două subiecte care i-ar fi putut pune în încurcătură pe elevi
Evaluare Naţională Matematică. Cele două subiecte care i-ar fi putut pune în încurcătură pe elevi

Evaluare Naţională Matematică. Cum se calculează media 

 
Începând de anul trecut, media se calculează altfel, iar ponderea mediilor din clasele V-VIII a scăzut cu 5% faţă de 2016, ajungând la 20%, iar Evaluarea Naţională are o pondere de 80%. 
 
Specialiştii în educaţie spun că această modificare are şi părţi negative. Mai exact, ar putea apărea riscul ca unii elevi să se pregătească doar la materiile la care susţine examene, adică Limba şi literatura română şi Matematică. 
 
Media de admitere, pe baza careia se realizeaza inscrierea in clasa a IX-a de liceu a absolventilor invatamantului gimnazial, se calculeaza ca medie ponderata intre media generala la Evaluarea Nationala sustinuta de absolventii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, si media generala de absolvire a claselor a V-a — a VIII-a, care are o pondere de 20%.

Evaluare Naţională Matematică. Reguli în sala de examen 

Potrivit regulamentului, candidaţii nu au voie să intre în sala de examen cu ghiozdane, telefoane, manuale, dicţionare, notiţe şi alte obiecte, iar dacă sunt prinşi copiind, sunt eliminaţi din examen, potrivit ordinului de ministru care reglementează organizarea şi desfăşurarea Evaluării Naţionale.
 
În zilele în care se susţin probele de la Evaluarea Naţională, candidaţii trebuie să se prezinte în sala de examen până la ora 8:30 dimineaţa, urmând ca la 9:00 să înceapă proba, care durează două ore, până la 11:00. În ceea ce priveşte accesul în sălile de examen, elevii sunt aşezaţi alfabetic câte unul în bancă, iar pe uşa de la intrarea este o listă cu numele candidaţilor distribuiţi în sala respectivă.
 
Potrivit regulilor, candidaţii nu au voie să comunice între ei sau cu cineva din exterior, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Candidaţii semnează un proces-verbal în care se regăsesc aceste reguli.
 
Încălcarea regulamentului este considerată fraudă sau tentativă de fraudă, iar candidaţii care încearcă să fraudeze vor fi eliminaţi de la probă, indiferent dacă materialele sau obiectele interzise au fost folosite sau nu, candidaţii eliminaţi vor primi nota 1.

 

 
Iubitul Elenei Udrea s-a întâlnit cu fiul lui Silviu Prigoană, la Bucureşti! Alexandrov este naşul lui Honorius! VIDEO icon video

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

Astăzi, în ultimul episod din “Mireasa din Istanbul”! Lecţie de viaţă pentru Adem! În această seară, de la ora 20:00, la Kanal Dicon photo

Vedete

Astăzi, în ultimul episod din “Mireasa din Istanbul”! Lecţie de viaţă pentru Adem! În această seară, de la ora 20:00, la Kanal D

În această seară, de la ora 20:00, Kanal D difuzează ultimul episod al serialului ”Mireasă din Istanbul”.

Titlu secțiune