Evaluarea națională 2020. Ce sunt sfătuiți profesorii să facă dacă un elev vrea să își scoată masca de protecție în timpul examenului

Elevii au început Evaluarea națională 2020, care se desfășoară în condiții speciale.

Distribuie pe:

Autor: Matei Vaihan


In articol:

La Evaluarea națională 2020, trebuie să facă față unui stres suplimentar, obligativitatea purtării măștilor de protecție din momentul în care intră în centrul de învățământ și până la ieșire. Secretarul de stat Luminița Barcari a promis, duminică, într-o conferință de presă, că profesorii vor fi îngăduitori cu cei care vor dori să mai scoată masca din când în când, pentru a bea apă, de exemplu. (citește totul despre Evaluarea națională 2020)

Citeste si: Subiecte EVALUARE NATIONALA 2020: ce a picat la Limba si Literatura Romana

Citeste si: Subiecte Română 2020 Evaluare Naţională. Ce le-a picat elevilor la examen?

Citeste si: Monica Anisie, anunț de ultim moment! Schimbări majore în învățământ! „Nu vom mai avea...”

”Conform indicațiilor, masca rămâne pe figură. Dar nu vom fi absurzi dacă elevul dorește să bea puțină apă sau .. eu știu ... Colegii noștri vor știi cum să procedeze în orice situație” - a spus secretarul de stat în ministerul Educației despre examenul de Evaluare Națională 2020. ”În fiecare județ există suficiente măști pentru copil, atât la intrare în unitatea de învățământ, dar și la ieșire din centrul de examen, după ce se va dezinfecta va primi o nouă mască.” , a mai spus oficialul din cadrul Ministerului Educației.

Evaluarea națională 2020. Examenele încep la ora 9

Primul examen, cel la Limba și literatura română, a fost luni, 15 iunie, urmat pe 17 iunie de proba la Matematică și pe 18 iunie de examenul la Limba maternă, acolo unde este cazul. Aceste examene reprezintă un adevărat test și din punctul de vedere al măsurilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus. Examenul începe la ora 9.00 și durează două ore. Însă, fiecare școală și-a anunțat elevii să vină mai devreme cu circa două ore, pentru că înainte de a intra în clase, aceștia trebuie evaluați medical, li se măsoară temperatura, au la dispoziție dezinfectant și li se oferă măști de protecție.

Măștile de protecție sunt obligatorii pe durata examenului, atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice care îi asistă. De asemenea, distanțarea socială a impus ca îm sălile de clasă să fie mai puțini elevi decât de obicei, în medie 8, maximum 10 într-o sală, în funcție de dimensiunea acesteia. Tot din cauza noilor restricții, elevii au fost informați dinainte în ce sală de clasă au fost repartizați, pentru că accesul în școală se va face în această ordine și doar însoțiți de profesorul supraveghetor.

Citeste si: Bianca Drăgușanu, devastată! A luat sau nu coronavirus? „Mă ustură gâtul...” - evz.ro

Înainte de aducerea subiectelor, profesorul supraveghetor le explică elevilor modul în care se desfășoară examenul și cum trebuie să completeze datele personale pe foaia tipizată pe care le-a înmânat-o. Pe această coală tipizată, elevul își scrie cu majuscule numele, prenumele tatălui, toate prenumele personale, în ordinea în care sunt trecute în actul de identitate și completează lizibil celelalte date de pe colțul care urmează să fie lipit. Colțul colii tipizate este lipit numai după ce asistenții din săli au verificat completarea corectă a tuturor datelor și după ce aceștia semnează în interiorul porțiunii care urmează să fie sigilată, așa cum prevede metodologia de desfășurare a Evaluării Naționale 2020.

Evaluarea națională 2020. Ce se întâmplă dacă unui elev îi este rău

Elevii primesc atâtea coli tipizate și ciorne marcate cu ștampila școlii câte le sunt necesare. Aceștia completează, pe fiecare dintre colile tipizate folosite, datele personale, în colțul care urmează să fie lipit. Pentru lipirea colțului lucrării se folosește lipici sau același tip de etichete autocolante, pentru toți elevii din școală. Examenele de la Evaluarea Națională 2020 încep la ora 9:00. În acel moment sunt deschise în fiecare sală de curs plicurile sigilate cu subiectele multiplicate.  Din momentul distribuirii subiectelor, niciun elev nu mai poate intra în sală și niciun elev nu poate părăsi sala, decât dacă predă lucrarea.

În cazuri excepționale, dacă un elev se simte rău și cere părăsirea temporară a sălii, el este însoțit de unul dintre asistenți, până la înapoierea în sala de clasă. În această situație, timpul alocat rezolvării subiectelor nu va fi prelungit. Pentru rezolvarea subiectelor, elevii au voie să folosească numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar la matematică – pentru executarea schemelor și a desenelor – trebuie să folosească numai creion negru. Pentru examenul de la Matematică, elevii pot să folosească instrumente de desen. Elevii care vor să corecteze o greșeală “taie fiecare rând din pasajul greșit cu o linie orizontală”, prevede metodologia de desfășurare a Evaluării Naționale 2020.

Calendarul Evaluării Naționale 2020

15 iunie 2020 – Proba de Limba și Literatura română - scris

17 iunie 2020 – Proba de Matematică -scris

18 iunie – Proba de Limba și Literatură maternă – scris

22 iunie (până la ora 14.00) – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor

22 iunie (între 16.00 și 19.00) și 23 iunie (între 8.00 și 12.00) – Depunerea contestațiilor

23 -26 iunie – Soluționarea contestațiilor

27 iunie – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Monica Anisie, noi informații despre Evaluarea Națională: "În cazul copiilor cu temperatura peste 37,3 grade, vor fi făcute trei măsurători"

Subiecte şi barem Română Evaluare Naţională 2020 EDU.ro

Teste Română Evaluare Naţională 2020: Modele, subiecte şi barem

Evaluare Națională 2020. Proba scrisă la Limba şi literatura română se va desfășura luni. Anunț important

Politica de tot râsul! Afișe aberante din campania electorală FOTO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies