Evaluarea Națională 2021. Proba la Limba și literatura română, susținută azi, 22 iunie. Ce subiecte au picat la examen

Evaluare Națională 2021. Elevii claselor a VIII-a susțin azi, 22 iunie, proba la limba și teratura română.

Autor: Ioana Stan

In articol:

Evaluare Națională 2021. Examenul a început marți, 22 iunie 2021, cu proba la limba și literatura română. Au apărut subiectele care au picat la limba română la Evaluarea Națională 2021.

Următoarea probă va fi la Matematică, joi, 24 iunie 2021.

Evaluare Națională 2021. Prima probă a început azi, 22 iunie 2021

Prima probă la Evaluarea Națională 2021
Proba la limba română la Evaluarea Națională 2021[Sursa foto: Shutterstock]

Elevii claselor a VIII-a susțin, astăzi, proba la limba și literatura română. După un an dificil, elevii vor avea o noutate la Evaluare Națională. Ei vor avea de rezolvat subiecte inspirate din testele PISA. Atât la limba română, cât și la matematică, elevii vor primi o broșură de 10 pagini cu subiecte pe care le vor rezolva direct pe broșurile respective.

Citeste si: Subiecte Română Evaluare Națională 2021. Ce subiecte au picat la Limba și Literatura Română

„Sunt mai aproape de testele PISA. Anul acesta am reușit, o spun cu bucurie, am reușit să organizăm prestările PISA, am îndeplinit toate condițiile și am organizat aceste pretestări PISA. Rezultatele evaluării PISA de anul viitor sigur nu vor fi schimbate în mod spectaculos, mi-aș dori, dar nu vor fi.

Important este să avem un progres, mai ales pe baza faptului că, așa cum am precizat, este o generație care a făcut clasa pregătitoare. Este o generație care a făcut teste antrenament pe model PISA, sunt câteva motive de optimism alături de câteva motive de îngrijorare.

Am încercat să flexibilizăm cât de mult s-a putut, de la timp suplimentar aplicat pentru completarea datelor de identificare până la posibilitatea de a realiza construcții pe foaia de concurs la matematică sau sublinieri pe în cazul taxelor de limba și literatura română.

Mâine dimineață foarte, foarte devreme, voi merge la Centrul Național de Evaluare și voi sta cu profesorii de limba română pentru a se extrage subiectele și, la fel cum am mai făcut, voi insista să fie rezolvate și la limba română și la matematică încă o dată acele subiecte care vor fi extrase pentru a nu avea vicii de formulare, pentru a avea un barem cât se poate de clar și pentru a îndeplini toate celelalte condiții în interesul elevilor.
Voi fi alături de colegii mei în fiecare dimineață înainte de probele de examen la Evaluarea Națională și Bacalaureat.

Subiectele sunt mai aproape de modalitatea de testare PISA. Subiectele au făcut obiectul unor multiple teste de antrenament, sunt cunoscute, tematica de asemenea a fost cunoscută. Din perspectiva gradului de dificultate nu sunt nici mai simple nici mai complicate.”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, cerere neașteptată pentru Anamaria Prodan: „Mi-a cerut să renunț la numele lui de familie”- bzi.ro

Citeste si: Subiecte și barem Română Evaluare Națională 2021. Ce subiecte au avut de rezolvat elevii claselor a 8-a la Limba și Literatura Română

Ce subiecte au picat la limba română la Evaluarea Națională 2021

Elevii claselor a VIII-a susțin astăzi prima probă la limba română la Evaluare Națională 2021. Elevii sunt deja în examen și au aflat ce pică la limba română.

Pentru început, ei au la dispoziție 15 minute pentru a completa datele pe foaia de examen, ulterior au 120 de minute la dispoziție pentru a rezolva subiectele la limba română la Evaluarea Națională 2021.

Citeste si: Evaluare Națională 2021. Cum pot gestiona elevii de clasa a opta stresul dinaintea examenelor. Recomandările specialiștilor

Potrivit regulamentului, elevii care termină de rezolvat subiectele înainte de expirarea celor două ore, pot părăsi sala de examen, însă nu mai devreme de o oră de la începerea examenului.

Citeste si: Calendar Evaluare Națională 2021. Au început examenele pentru elevii claselor a 8-a. Când vor fi afișate notele

„Ministerul Educaţiei a adaptat tematica de examen la situaţia acestui an şcolar, total atipic. Ministerul Educaţiei a luat acele măsuri administrative pentru a veni în sprijinul elevilor, înţelegând dificultăţile pe care le-au întâmpinat. Este vorba de micşorarea numărului de note necesar încheierii situaţiei şcolare la minimum două, este vorba de prevederi precum posibilitatea de a face construcţii pe foaia de examen la Matematică-Geometrie, de a sublinia textele la examenul de Limba română, nu mai sunt considerate semne distinctive, deoarece toţi au posibilitatea să facă acest lucru, prin creşterea timpului alocat, cu 15 minute, pentru a completa casetele, deci sunt lucruri mici, dar care, toate la un loc, vin în sprijinul elevilor”, a declarat Sorin Cîmpeanu, luni, la Antena 3.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Grila de corectare SUBIECTE ROMÂNĂ Evaluare Națională 2021. Ce subiecte au avut de rezolvat elevii claselor a 8-a

SUBIECTE Evaluare Națională 2021. Cum pot gestiona elevii de clasa a opta stresul dinaintea examenelor. Recomandările specialiștilor

Subiecte Evaluare Națională 2021. Ministerul Educației a publicat ghidul cu reguli și condiții pentru examenul dedicat elevilor de clasa a opta

Ziua de mâine va aduce rezolvarea problemelor pentru 7 nativi

Minunea de la Dumnezeu care s-a întâmplat chiar acum: "Au fost uimiţi, foarte uimiţi!" (VIDEO)

DIVORT fulger showbiz! Erau cel mai frumos cuplu. Toata lumea este in stare de soc

Anunț-bombă despre Pfizer. Informația a fost confirmată oficial. Toată lumea trebuie să afle

Chin nesfârșit pentru o mare campioană a României: ”Izolare și abuz de medicamente. Simt că-mi pleznește inima și nu mai pot merge”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies