Evelin, o fetiță de trei ani a fost diagnosticată cu o boală al cărei leac nu se găsește în România. Părinții sunt disperați: „Vă implorăm, deschideți ochii...”

Evelin este o fetiță de doar trei anișori, al cărei zâmbet molipsitor nu-ți va da de gândit că este un copil bolnav.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.

Evelin, diagnosticată cu boala al cărei leac nu se găsește în România
Evelin, diagnosticată cu boala al cărei leac nu se găsește în România


In articol:

Fetița a fost diagnosticată cu hiperinsulinism congenital și are nevoie urgent de diazoxid, un medicament indispensabil pentru ea, doar că la noi, în România, nu se găsește.

Citeste si: Situația dramatică a unui copil! După mai multe operații la ochi, Favian ar mai avea nevoie de încă una pentru a vedea ca toți ceilalți

Evelin trebuie să mănânce din trei în tre ore și este hrănită cu fibre pentru digestie din cauza pancreasului. De asemenea, din cinci în cinci ore, micuța trebuie să mănânce și un amidon special, care nu o tratează. Doar o ajută să-și mențină glicemia.

Părinții nu o pot scăpa din ochi nicio clipă și o monitorizează constant pentru ca starea ei de sănătate să nu se înrăutățească.

„O monitorizăm constant. Dacă are o glicemie bună pare un copil normal. Dar atunci când îi scade devine agitată și apoi devine moleșită. Poate fi foarte agitată, irascibilă. Toate se întâmplă din cauza glicemiei mici”, spune mătusa lui Evelin, Gabriela Fieraru.

Citeste si: Narcisa Guță, din nou în fața judecătorilor. De data asta cine o mai scapă? - evz.ro

Citeste si: Micutul Daniel isi doreste sa-si recapete vederea! Parintii si-au scos casa si masina la vanzare pentru a-si ajuta copilul sa vada din nou!

Părinții lui Evelin, plimbați printre instituțiile statului

Mătușa micuței bolnave al cărei leac nu este de găsit la noi în țară, spune că a fost plimbată printre instituțiile statului vreme de câteva luni bune.

Evelin, diagnosticată cu boala al cărei leac nu se găsește în România
Evelin, diagnosticată cu boala al cărei leac nu se găsește în România

„Săptămâna trecută am fost să depun dosarul pentru un PET-CT, o procedură mai specială care ne ajută să detectăm forma hiperinsulinismului. De abia am reușit să depun dosarul. La CNAS nu vor să audă de așa ceva, pentru că ei spun că fac această procedură doar pentru bolnavii de cancer”, spune Gabriela Fieraru, potrivit Gândul.

Mai mult decât atât, mama micuței spune că există o formă de medicament în România la care Evelin nu a fost testată din cauza modului în care este conceput programul, iar medicul pediatru nu îl poate prescrie.

Citeste si: Demir din serialul "Ma numesc Zuleyha", despre cel mai mare vis! Iata ce marturisiri inedite a facut celebrul actor Murat Unalmis intr-un interviu de senzatie!

„Trăim într-un sistem și țară, iar oamenii care ar trebui să știe niște lucruri, niște termeni, statistici, efectiv, nu le au. Și acești copii trăiesc în România. Oncologul nu are nicio treabă cu hiperinsulinismul. La CNAS mi-au zis că-l depun degeaba. Abia mi l-au înregistrat. Că o să-mi dea răspuns negativ. Medicul încearcă să depună actele pentru a aduce medicamentul la minister”, spune Gabriela Fieraru.

Familia este cu atât mai disperată cu cât fetița are nevoie și de un aparat pentu monitorizarea glicemiei pe care nu și-l permit. În România este gratuit pentru pacienții cu diabet de tip I, însă nu și pentru cei cu hiperinsulinism. Mama fetiței face un apel către autorități și cere ajutor. Gabirela Fieraru a apelat până și la Ministerul Sănătății.

„Să vă deschideți ochii și către aceștia copii. Sunt puțini, dar există și locuiesc în România. Cine să ne ajute dacă nu statul român. Cum au diabeticii acces la acel aparat, să aibă și ei. O glicemie mi se pare foarte periculoasă. Îi poate afecta creierul”, spune Gabriela Fieraru.

Galerie foto 
Citește și:

Cazul primarului mort din Deveselu! Cum s-au ”evaporat” mai multe case din declarația de avere a lui Ion Aliman? EXCLUSIV

Care este diferența între vegan și vegetarian

Accident mortal în Dolj! O femeie a fost prinsă între portbagaj şi scaunul din faţă! Totul a fost filmat

Panică la o școală din Vaslui! Părinții au crezut că elevii sunt vaccinați împotriva coronavirusului fără să fie întrebați

Dicționarul viselor. Ce înseamnă, de fapt, când visezi furnici

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies