Exclusiv | Declaratii bomba! Ce spune Prigoana despre initiativa doamnei ministru Petrescu de a legaliza prostitutia! "Daca ar exista o lege, proxenetii ar muri de foame, iar femeia stie asta pentru ca e plimbata prin strainatate"

Desi ar putea sa fie greu de crezut, Silviu Prigoana si Ioana Petrescu au ceva in comun. Amandoi isi doresc legalizarea prostitutiei.

Distribuie pe:

Autor: C.L.

fara descrierePe vremea cand era deputat, Silviu Prigoana a sustinut legalizarea prostitutieiSilviu Prigoana, initiatorul proiectului de lege privind legalizarea prostitutiei, e incantat ca Ioana Petrescu, actualul ministru al finantelor are aceeasi conceptie ca el in ceea ce priveste cea mai veche meserie din lume. Ioana Petrescu a declarat, zilele trecute, ca ar vrea ca prostitutia sa fie legalizata, pentru a putea percepe taxe la buget, din aceasta activitate.

Unul dintre proiectele legislative pentru care Silviu Prigoana s-a luptat in timpul mandatului sau de parlamentar( 2008-2012) a fost cel privind legalizarea prostitutiei. “Era un proiect facut dupa modelul german, care este unul bine pus la punct. Prostitutia exista indiferent daca este sau nu legiferata, este o problema a societatii, indiferent daca vrem sau nu sa o vedem sau daca suntem prea pudici sa o recunoastem.  Proiectul avea in vedere atat problema sociala cat si cea pecuniara, pentru ca mare parte din banii colectati se ducea la bugetul Ministerului Sanatatii, la fondul pentru prevenirea si tratarea bolilor cu transmitere sexuala”, ne-a spus Silviu Prigoana.

Din pacate, initiativa sa legislativa, criticata de Biserica Ortodoxa nu a fost votata de Parlament. “Pot spune chiar ca a fost pentru prima data in istoria Parlamentului cand din 118 parlamentari aflati in sala, 111 s-au abtinut, adica nu au avut curajul sa spuna ca sunt pro sau contra acestui proiect”, a precizat Prigoana. In aceste conditii, atitudinea Ioanei Petrescu este una curajoasa. Ea a declarat, zilele trecute, intr-un interviu tv ca sustine legalizarea prostitutiei, insa motivul pentru care are aceasta parere nu tine de preocuparile pentru sanatatea practicantelor sau a clientilor acestora, ci de adunarea banilor la buget. "Deocamdata, prostitutia este ilegala. Daca prostitutia devine legala, atunci avem de a face cu o activitate economica legala, generatoare de profit. Orice ban in plus la buget conteaza", a explicat ministrul.fara descriereIoana Petrescu vrea sa stranga bani la buget chiar si de la prostituate

Atitudinea ei i-a placut si lui Prigoana. “Femeia s-a plimbat prin tari straine si a vazut ce se intampla acolo. Legalizarea prostitutiei ar putea aduce multi bani la buget. Ganditi-va cati oameni ai legii sunt acum ocupati pentru urmarirea si prinderea clanurilor de proxeneti. Daca ar exista o lege, acestea nu ar mai avea activitatea infloritoare pe care o au acum, ar muri de foame”, a precizat omul de afaceri, care a fost deputat pana in anul 2012.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate