EXCLUSIV! Gabriela Szabo își dorește performanță la CSM așa cum a făcut ca atletă. Iată planul care a convins-o pe Neagu să rămână la echipă!

Directorul general al CSM București, Gabriela Szabo, a obținut sponsorizări în valoare de peste 700.000 de euro în 2021 pentru ca echipa de handbal feminin și alte 12 secții sportive ale clubului să se lupte pentru trofee și medalii.

Autor: Ciprian Bolan

In articol:

Deși CSM și sportul românesc în general s-au confruntat în ultimii doi ani cu pandemia și situațiile imprevizibile cauzate de aceasta, Gabriela Szabo crede că sportivii, antrenorii și conducerea clubului trebuie să țină standardul sus când vine vorba despre

performanță.

Gabriela Szabo: „Vrem ca România să se poată bate cu marile națiuni din sport!”

Gabriela Szabo își dorește performanță la CSM așa cum a făcut ca atletă

Gabriela Szabo și Cristina Neague la prezentarea lotului

[Sursa foto: Facebook: CSM București]

Szabo este convinsă de faptul că este nevoie de investiții pentru marile performanțe, fie din partea autorităților locale, fie din partea sectorului privat, astfel încât CSM și alte cluburi sportive să joace la cel mai înalt nivel în handbal și nu numai.

La începutul acestui an, Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a spus că va susține în continuare clubul din bugetul local pentru că reușitele CSM-ului la nivel european înseamnă o imagine mai bună și pentru București.

Chiar dacă CSM a fost criticată în trecut pentru că se bazează și pe bani publici, Gabriela Szabo crede că rolul statului este important în sport.

„Performanța costă! Pentru performanță trebuie să investim!”

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

„Tot sportul românesc este susținut de Guvernul României sau de autoritățile locale. Ceea ce nu este un lucru rău.”

 „Vrem ca România să se poată bate cu marile națiuni în sport! Dacă tot nu o putem face în alte domenii, măcar să avem acest curaj și această putere să investim în sport.

Să nu uităm cât de minunat a fost să vedem steagul României, la Tokyo, alături de alte steaguri pe podium sau chiar pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Ne-am simțit mândri!”

Anul trecut, conducerea clubului CSM a pus în mișcare planul prin care să atragă cât mai multe sponsorizări pe lângă banii proveniți bugetul Primăriei Capitalei. Astfel, campioana României la handbal feminin și-a permis să o păstreze pe vedeta ei, Cristina Neagu, și chiar să întărească echipa cu transferuri.

”Anul acesta, în pandemie, noi, clubul, ne putem lăuda că, pe lângă subvenția pe care o primim din partea Primăriei Generale, am strâns peste 700.000 de euro din sponsorizări pentru echipa de handbal și nu numai. Chiar și pentru centrele de copii și juniori ale clubului. Eu și cu colegul meu de la marketing batem la ușile companiilor ca să strângem cât mai multe fonduri din mediul corporatist.”

Gabriela Szabo despre implicarea ei în sport: „Nu știu când o să mă opresc, pentru că îmi place foarte tare ceea ce fac!”

Gabriela Szabo își dorește performanță la CSM așa cum a făcut ca atletă

Gabriela Szabo și echipa de volei feminin a CSM-ului

[Sursa foto: Facebook: CSM București]

În viitor, Szabo vrea să atragă cât mai muți copii către sport. În acest fel, fosta mare atletă crede că viitoarele generații din România ar putea avea un stil de viață mai sănătos și, în cazul celor talentați, distracția se va transforma în medalii și trofee la cele mai mari competiții din lume.

„Nu o spun doar pentru că sunt om de sport, dar o comunitate trebuie să se implice! O națiune sănătoasă se vede și prin numărul de practicanți de sport de masă și o națiune mai puternică se vede și prin modul în care se prezintă pe plan internațional.”

Szabo vrea să facă performanță acum, ca director, așa cum a făcut și ca atletă, așa că nu crede că va lua vreodată pauză de la lumea sportului.

„Îmi doresc foarte tare să motivez. Prin atitudinea mea și prin dorința mea de a face mereu performanță vreau să motivez pe toată lumea astfel încât să o fac să conștientizeze că performanța nu înseamnă doar talent, înseamnă și foarte multă muncă.”

„Nu știu când o să mă opresc, pentru că îmi place foarte tare ceea ce fac și o fac cu foarte mare drag! Mă trezesc în fiecare dimineața cu gândul de face ceva minunat pentru CSM și pentru sportivii noștri!”

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies