EXCLUSIV! Pe jumătate le administrează, pe jumătate le vinde sau le donează. Președintele Societății de Epidemilogie despre vaccinurile donate de România: „Este pentru binele tuturor.”

Dr. Doina Azoicăi a vorbit despre dozele de vaccin anti-COVID-19 donate de România prin programul COVAX, după ce coordonatorul campaniei de vaccinare a anunțat că România a administrat doar jumătate dintre dozele primite.

Autor: Ciprian Bolan

In articol:

Valeriu Gheorghiță a declarat joi că românii care s-au imunizat au folosit în jur de 16.600.000 de doze de vaccin dintre cele peste 32.453.000

de doze primite de țara noastră până acum. Restul a fost vândut sau donat altor țări care au nevoie de vaccinuri, prin programul de întrajutorare COVAX.

Dr. Doina Azoicăi, președintele Societății Române de Epidemiologie: „Ajută la obținerea imunității de turmă.”

Dr. Doina Azoicăi a vorbit despre dozele de vaccin anti-COVID-19 donate de România prin programul COVAX, după ce coordonatorul campaniei de vaccinare a anunțat că România a administrat doar jumătate dintre dozele primite

Un calcul arată că România a folosit 51,28% din totalul vaccinurilor comandate. În acest moment, în stoc se află 7.810.000 de doze din toate cele patru tipuri de vaccinuri, iar 24.635.000 de doze au fost donate sau vândute. România a vândut sau donat 24.635.000 de doze prin COVAX, programul de distribuire mai echitabilă a vaccinurilor la nivel mondial, coordonat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

„Este nu numai un ajutor umanitar, dar este și în binele întregii comunități mondiale ca, indiferent de statutul economic și posibilitățile financiare ale țărilor, populația să fie vaccinată.

Astfel nu există diferențe când vine vorba de acoperire. Este un principiu care ajută la obținerea acelei imunități de turmă la nivel mondial”, a comentat Dr. Doina Azoicăi inițiativa COVAX, în exclusivitate pentru WOWbiz.ro.

Citeste si: De ce s-au despărțit Cristina Belciu de Cristian Boureanu: „E ceva ce nicio femeie nu ar trebui să accepte”- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Citeste si: Valeriu Gheorghiță a anunțat ridicarea restricțiilor! Detalii de ultim moment: „ Vom fi într-o situaţie mult mai bună”

Dr. Doina Azoicăi: „Variantele mai contagioase au apărut în țări cu rată mai mică de vaccinare.”

Dr. Doina Azoicăi a vorbit despre dozele de vaccin anti-COVID-19 donate de România prin programul COVAX, după ce coordonatorul campaniei de vaccinare a anunțat că România a administrat doar jumătate dintre dozele primite

Tulpina Delta a virusului SARS-CoV-2, responsabilă pentru valul 4 de îmbolnăviri din pandemie, a apărut prima dată în India, care are o rată de vaccinare de 55% în prezent. Omicron, o tulpină și mai contagioasă, s-a răspândit din Africa de Sud, care are o rată chiar mai mică de vaccinare, 29,4%.

În opinia specialiștilor, o distribuire mai echilibrată a vaccinurilor împotriva COVID-19 ar ajuta la prevenirea unor noi mutații ale coronavirusului.

„Variantele noi, mai contagioase, au apărut în zonele cu nivel de vaccinare relativ mic. Acolo a fost mai multă populație neimunizată, neprotejată prin vaccinare, plus că sunt și zone mai aglomerate, ceea ce înseamnă că măsurile de protecție au fost limitate. Cei din țări mai puțin dezvoltate ar trebui să beneficieze de această protecție suplimentară prin vaccinare pentru că este moral, umanitar și pentru că așa ratele de vaccinare ar fi mai apropiate”, a precizat Dr. Doina Azoicăi pentru WOWbiz.ro.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Valeriu Gheorghiță a anunțat ridicarea restricțiilor! Detalii de ultim moment: „ Vom fi într-o situaţie mult mai bună”

„Cei care s-au vaccinat fac HIV”. Informația falsă care a alertat toți românii! Reacția lui Raed Arafat: „Este extrem de grav”

Certificatul verde va fi eliminat. Țara care va recurge la o asemenea decizie, începând cu 31 martie: "O relaxare progresivă a măsurilor restrictive"

Atenție! Ce se întâmplă cu zodiile de foc! Gemenii vor avea parte de schimbări la locul de muncă

Vladimir Putin a dat ORDINUL FINAL! Se întâmplă mâine, 21 mai (SURSE)

Iulia Vântur a îmbrăcat rochia de mireasă: „O să vă ținem la curent”

Vestea cea mare pentru angajați! Transparență totală privind datele de muncă. Legea a fost promulgată azi

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies