Explozie de COVID-19 într-o tabără de romi din Grecia. Apel șocant către autorități: „Nu mai putem ieși la furat și cerșit”

O tabără de romi din Grecia cere ajutor statului, după ce a fost plasată în carantină totală din cauza exploziei de cazuri de coronavirus. Apelul făcut de liderul comunității este unul de-a dreptul neobișnuit.

Distribuie pe:

Autor: O.N.

Explozie de COVID-19  într-o tabără de romi din Grecia. Apel șocant către autorități: „Nu mai putem ieși la furat și cerșit”

„Romii nu mai pot ieși la furat sau cerșit”

Săptămâna trecută, autoritățile au descoperit 20 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus într-o comunitate de 5.000 de romi din localitatea Nea Smyrni, Grecia, într-o singură zi.


In articol:

Asta i-a împins să recurgă la măsuri extrem de drastice pentru a opri răspândirea infecției. Astfel, comunitatea a fost plasată în carantină totală. Reprezentantul comunității cere acum ajutor din partea statului, pe motiv că „romii nu mai pot ieși la cerșit sau furat ca să ducă bani familiei”.

Autoritățile caută în momentul de față soluții pentru a ajuta populația vulnerabilă, după cum informează Greek Reporter. Astfel, au fost interzise ieșirile și intrările în tabără, la fel și târgurile tradiționale.

Citeste si: Un jandarm care păzea un centru de carantină din Alexandria s-a împuşcat în cap

Citeste si: Bucurie fără margini pentru Bianca Drăgușanu! Vedeta, din nou „mămică”, după împăcarea cu Alex Bodi

Citeste si: Mesajul președintelui Klaus Iohannis pentru credincioșii care sărbătoresc Paștele Catolic în plină pandemie de coronavirus:

Situația din tabără a ajuns una extrem de dificilă, iar liderul comunității a făcut un apel neobișnuit la adresa autorităților.

Explozie de COVID-19  într-o tabără de romi din Grecia. Apel șocant către autorități: „Nu mai putem ieși la furat și cerșit”

Nikos Paiteris, președintele Federației Roma din Thessalia, a declarat pentru o televiziune locală că „avem nevoie de ajutor, romii nu mai pot ieși acum la cerșit sau la furat pentru a aduce bani familiilor”, informează Liberal.gr.

Apelul a fost făcut în contextul îngrădirii libertății de mișcare din comunitate și se prezintă argumente pentru susținerea locuitorilor vulnerabili, nu un avertisment, mai scrie publicația citată.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate