kanald.ro
Stiri
Fa-ti eclere cu vanilie demne de un maestru cofetar! Sunt gata in 30 de minute!
O sa te lingi pe degete dupa ce savurezi bunatatile dulci.
Ingrediente:
– 600 ml. apa
– 300 ml. ulei
– 2 linguri zahar
– 600 g. faina
– 10 oua mari- la temperatura camerei
– un praf de sare.
– 1 pliculet de zahar vanilat
– 150 g zahar+3 linguri
– 3 oua
– 3 linguri pline cu faina
– 500 ml lapte
– vanilie
Timpul de preparare: 30 minute
Timpul de gătire: 30 minute
Gata în: o oră
Dificultate: Foarte uşor
Preparare:
Etapa 1:
Apa, uleiul si zaharul se pun la fiert. Cand s-au infierbantat bine se pune faina toata odata si se amesteca cu o lingura de lemn. Fierbeti cateva minute amestecand incontinuu.
Etapa 2:
Se formeaza o coca destul de „teapana”. O dam de pe foc si-o lasam sa se racoreasca atat cat sa tinem degetul in ea fara sa ne ardem. Ouale se adauga unul cate unul, nu se adauga oul urmator pana nu e incorporat cel de dinainte.
Etapa 3:
Se pune aluatul in sprit (sau intr-o punga de plastic careia ii taiem un colt), se pune hartie de copt pe tava de aragaz si se spriteaza formele dorite. Lasati loc intre ele pentru ca in cuptor cresc.
Cuptorul trebuie incins la treapta cea mai mare.
Etapa 4:
Galbenusurile se amesteca cu cele 150g zahar, se adauga cate putin laptele si faina, se omogenizeaza bine. Lichidul obtinut se da prin sita si se pune in vas pe baie de aburi, pana devine o crema consistenta.
Albusurile se bat spuma cu cele 3 linguri de zahar si se adauga usor in crema calda; se adauga si fiola de vanilie.
Etapa 5:
Cojile racite se taie si se umplu cu crema. Se pudreaza cu zahar, se trec prin glazura sau se face grilaj de ciocolata deasupra lor.