WowNews logo WOWnews
Stories
Fa-ti o prajitura cartof de ciocolata ca un adevarat cofetar! Nu dureaza mult!

Stiri

Fa-ti o prajitura cartof de ciocolata ca un adevarat cofetar! Nu dureaza mult!

N-ai cum sa rezisti in fata unui astfel de desert.

INGREDIENTE

250 g biscuiti
100 g nuci macinate
100 g unt
200 ml de lapte
100 g de zahar
4 linguri de cacao
50 g de stafide
1 sticluta de esenta de rom
100 g picaturi de ciocolata (sau nuca macinata, nuca de cocos, fulgi de migdale, etc.)

MOD DE PREPARARE

Spalam stafidele si le lasam la inmuiat in putina apa calduta in care am pus cateva picaturi de esenta de rom.
Maruntim biscuitii cum ne pricepem sau cu ce avem in dotare. Noi i-am bagat la robotul de bucatarie, au fost gata in cateva secunde. Dupa biscuiti am maruntit si nucile, tot la robot, dar le-am lasat putin mai mari, nu le-am facut tot pudra.
Punem laptele la fiert, impreuna cu zaharul si untul taiat cuburi cat mai mici ca sa se topeasca cat mai repede.

Laptele nu trebuie sa fiarba, incalziti-l doar cat sa se topeasca untul si sa se dizolve zaharul.
Adaugati apoi pudra de cacao cernuta ca sa nu aiba cocoloase, si esenta de rom. Amestecati cu un tel de mana sa se omogenizeze siropul.

Amestecati nucile macinate cu biscuitii, apoi turnati peste ele siropul si stafidele scurse de apa in care au stat.

Omogenizati amestecand energic cu o lingura de lemn.
Din compozitia obtinuta, cu palmele putin umezite, formati bulgari cat doriti de mari, pe care ii tavaliti prin picaturi de ciocolata sau prin nuca, migdale, nuca de cocos, etc. Ideea e sa cam semene cu niste cartofi, dar eu le-am dat totusi o forma regulata pentru ca am vrut sa stea frumos in hartiute pentru briose.
Daca prin cine stie ce minune va mai raman cartofi cu ciocolata pentru a doua zi, ar fi bine sa ii pastrati intr-un loc racoros sau la frigider.