
kanald.ro
Stiri
N-ai cum sa rezisti in fata unui astfel de desert.
INGREDIENTE
250 g biscuiti
100 g nuci macinate
100 g unt
200 ml de lapte
100 g de zahar
4 linguri de cacao
50 g de stafide
1 sticluta de esenta de rom
100 g picaturi de ciocolata (sau nuca macinata, nuca de cocos, fulgi de migdale, etc.)
MOD DE PREPARARE
Spalam stafidele si le lasam la inmuiat in putina apa calduta in care am pus cateva picaturi de esenta de rom.
Maruntim biscuitii cum ne pricepem sau cu ce avem in dotare. Noi i-am bagat la robotul de bucatarie, au fost gata in cateva secunde. Dupa biscuiti am maruntit si nucile, tot la robot, dar le-am lasat putin mai mari, nu le-am facut tot pudra.
Punem laptele la fiert, impreuna cu zaharul si untul taiat cuburi cat mai mici ca sa se topeasca cat mai repede.
Amestecati nucile macinate cu biscuitii, apoi turnati peste ele siropul si stafidele scurse de apa in care au stat.
Omogenizati amestecand energic cu o lingura de lemn.