FCSB vs. Viitorul - Un meci cu un istoric picant

În prima zi a toamnei calendaristice, de la ora 21:00, în Liga I se joacă FCSB vs Viitorul Constanța, un meci cu un istoric picant. Istoria confruntărilor dintre echipa lui Becali și cea a lui Hagi confirmă cu vârf și îndesat zicala „pe cine nu lași să moară nu te lasă să trăiești”.

Distribuie pe:

Viitorul Constanța a promovat în primul eșalon în anul 2012, iar în primul sezon a luptat pentru evitarea retrogradării. Și poate că s-ar fi întors imediat în „B” dacă nu ar fi câștigat cu 5-2 în Ghencea, contra unei echipe a „roș-albaștrilor” foarte puternică în acel campionat. A fost singura din primele 13 confruntări directe pe care Steaua (până în 2017, FCSB s-a numit Steaua) nu a câștigat-o! Gurile rele au spus că finul Gigi Becali i-a dat o mână de ajutor nașului Gică Hagi. Evident, nu a putut fi probat nimic.

Viitorul a crescut de la sezon la sezon, iar Hagi l-a „răsplătit” pe Becali suflându-i campionatul în sezonul 2016-2017, când mai toți „specialiștii” se așteptau ca dobrogenii să se dea la o parte din calea bucureștenilor. Surpriza a început să se contureze o dată cu victoria obținută de Viitorul (3-1) în turul Play-off-ului. Meciul decisiv, de pe Arena Națională, s-a încheiat 1-1, după ce „roș-albaștrii” au ratat niște ocazii incredibile.

Prezentul este de domeniul fantasticului

Dacă ce s-a întâmplat în trecut este „picant”, prezentul este de domeniul fantasticului. Eliminată și din Europa League, după Play-off-ul pierdut în fața portughezilor de la Vitoria Guimaraes, FCSB este pe ultimul loc în clasamentul Ligii I, cu cinci înfrângeri în primele șapte etape. Absolut nimeni nu putea prezice această situație înainte de startul sezonului. Cei care fac cotele pentru casele de pariuri, deci care teoretic sunt „doctori” în fotbal, o dădeau pe FCSB drept principala favorită la titlu!

 

Echipa „antrenată” acum de Bogdan Vintilă (al treilea „principal” în 7 etape) este cu moralul la pământ. În returul cu Guimaraes nu a legat absolut nimic, iar jucătorii au făcut erori individuale incredibile. Nici măcar rugăciunea puternică a lui Alexandru Tudor nu o poate scoate pe FCSB din această stare până la meciul cu Viitorul.

De partea cealaltă, Viitorul a avut un început de sezon foarte bun în Liga I, pe care Hagi a făcut tot posibilul să îl complice excluzându-l din lot pe Eric, pe motiv de „gabarit depășit”. Brazilianul înscrisese în fiecare din primele cinci etape. „Regele” s-a gândit că are suficienți jucători talentați care să compenseze lipsa marcatorului, iar calculele sale s-au confirmat în ultima etapă: 4-0 cu FC Voluntari, un rezultat care i-a dus pe dobrogeni pe locul 2 în clasament, la două puncte distanță de liderul CFR Cluj.

Dacă ar fi să dăm ponturi la pariuri pentru FCSB vs Viitorul, în actualul context, nu putem merge decât pe mâna Viitorului. Era să spunem „oaspeților”, dar partida se joacă la Giurgiu, deci nici FCSB nu este echipă gazdă în adevăratul sens al cuvântului. Așadar, un pronostic: Viitorul să câștige la minim două goluri diferență, pentru o cotă de 3.80!


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate