Femeile au ajuns să fie obsedate de încălțăminte? Ce vedete dețin cele mai multe perechi de pantofi?

Toate femeile din lume iubesc pantofii. Multe dintre ele sunt obsedate de pantofi sport, pantofi cu platformă, altele de pantofi stiletto.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.

fara descriere

Toate femeile din lume iubesc pantofii. Multe dintre ele sunt obsedate de pantofi sport, pantofi cu platformă, altele de pantofi stiletto. Termenul "obsedat de încălțăminte" este atribuit în special femeilor, deoarece ele nu se pot abține din a-și cumpăra mereu modele noi, chiar dacă au deja garderoba plină cu încălțăminte.

În prezent pantofii stiletto sunt considerați foarte sexy, extrem de feminini, eleganți, au devenit pantofii cei mai căutați de femeile din întreaga lume. Femeile adoră pantofii în general și nu consideră niciodată că au prea multe perechi acasă, deși lucrurile stau cam așa. Prin urmare diagnosticul lor este clar – sunt "obsedate de încălțăminte" sau au o pasiune exagerată pentru aceste produse de damă.

Asta este aproape sigur, având în vedere statisticile recente din SUA care arată că:

 

 • Femeile cumpără cam 3 perechi de pantofi pe an
 • 50% dintre femei au depășit numărul de 10 perechi de pantofi
 • 13% au mai mult de 30 de perechi de pantofi care nu sunt tip sport
 • 24% dintre femei spun că au slăbit din cauza încălțămintei

Una din 12 femei are 100 de perechi de pantofi sau chiar mai multe.

fara descriere

Asta explică faptul că majoritatea magazinelor de încălțăminte se extind în continuare, ele dispun de spații care prezintă numeroase modele de pantofi de damă care se întind pe zeci de metri pătrați, în timp ce pantofii de bărbați sunt în număr mai mic, poziționați fiind pe rafturi mai îndepărtate de intrarea principală. Cu siguranță magazinele vând mai multă încălțăminte pentru femei, decât pentru bărbați. Asta se întâmplă și cu magazinele de bijuterii, unde produsele pentru femei sunt mult mai multe, comparativ cu cele pentru bărbați.

S-a constatat că femeilor le lipsește întotdeauna pantofii, de asta sunt încântate să achiziționeze o pereche nouă oricând, sau să primească una cadou. În cazul bărbaților, lucrurile nu stau așa, ei nu cheltuie atât de mult pe pantofi, nu fac colecții de încălțăminte acasă. De regulă, bărbații mai tineri cheltuie mai mulți bani pe haine și articole de încălțăminte, decât bărbații mai în vârstă.

fara descriere

Potrivit statisticilor, cele cinci femei campioane la numărul de pantofi sunt:

 

 • Danielle Steel - are 6.000 de perechi
 • Celine Dion – are 3.000 de perechi
 • Paris Hilton – are 2.000 de perechi
 • Imelda Marcos – are 1.200 de perechi
 • Christina Aguilera – are 750 de perechi.

 

Și Keira Knightley am putea spune că este obsedată de pantofi, deși nu se află în topul celor cinci. Ea a apelat la ajutorul stilistei Rachel Zoe, care s-a ocupat și de garderoba lui Cameron Diaz, Jennifer Garner, Mischa Barton. În prezent, Rachel Zoe este cel mai râvnit stilist de la Hollywood, este designer de modă în America, scriitoare și femeie de afaceri. Despre ea se spune că are o listă foarte mare de clienți, printre care se numără foarte multe staruri internaționale (Jennifer Lawrence, Anne Hathaway și Kate Hudson). 

fara descriere

Cu ajutorul stilistei din America, Keira Knightley și-a schimbat aproape complet garderoba și a achiziționat o mulțime de pantofi noi. După cum ea însăși a declarat, a devenit obsedată de încălțăminte, astfel că în garderoba ei nu mai încape nimic din cauza numărului  mare de perechi de pantofi. 

În ceea ce privește părerea lui Rachel Zoe despre pantofi, ea a spus că nu ar purta niciodată pantofi cu toc mic. Ea adoră pantofii cu toc înalt, pentru că sunt foarte eleganți. Consideră că există doar două categorii importante de pantofi: ori cu talpa plată, ori cu toc înalt. În rest, ea este destul de flexibilă când vorbește despre încălțămintea ei, dar spune că îi place să fie elegantă și nu se va încălța niciodată în adidași. În ceea ce privește încălțămintea pentru mers la sală, ea spune că nu are nevoie, pentru că nu are nevoie să facă sport; în general, preferă să se îmbrace mereu cât se poate de elegant.

fara descriere

Majoritatea femeilor fac o pasiune pentru un model anume de pantofi – cum sunt cei stiletto – și nu mai țin cont de faptul că este necesar să aibă o gamă cât mai variată de modele, pe care să le poată asorta ușor la diferite ținute vestimentare. Astfel de modele se găsesc în magazinele online. Având în vedere linia destul de completă, mai puțin costisitoare și în tendințele modei de pantofi damă de pe dEpurtat.ro care se poate vedea online, ne-am gândit să vă dăm câteva sfaturi de la designeri, în ceea ce privește alegerea încălțămintei:

 

 • După ce ai completat ținuta cu o pereche de pantofi este necesar să te uiți într-o oglindă mare, pentru a-ți vedea imaginea completă, astfel poți verifica dacă toate elementele se potrivesc perfect
 • Pantofii stiletto se cumpără cu atenție, trebuie să aibă partea de la călcâi dreaptă, să nu fie înclinată nici în față, nici în afară; talpa în partea anterioară trebuie să fie complet plană
 • Când se probează pantofii stiletto piciorul trebuie să fie fix, dar asta nu înseamnă să se cumpere pantofi cu un număr mai mic, ci o pereche cu număr potrivit care să nu deranjeze la călcâi sau la vârful degetelor; ideal este să apară acea senzația că pielea pantofului înconjoară picioarele, mai ales mijlocul tălpii; în pantofi picioarele trebuie să stea nemișcate, să nu existe loc mare la călcâi (asta arată că pantofii sunt prea mari)
 • De asemenea, când se probează pantoful nu trebuie să apară acea senzație că piciorul fuge spre vârf, sau senzația de a cădea atât de neplăcută
 • Întotdeauna când se cumpără pantofi, trebuie probați cu atenție, pentru a fi sigură că mărimea se potrivește perfect
 • Pantofii și cizmele sunt articole de încălțăminte care trebuie să facă parte din garderobă, se poartă la fuste și blugi skinny.

 

Din dulapul unei femei nu trebuie să lipsească cel puțin 7 modele diferite de pantofi. Aceștia sunt: balerini, bocanci, ghete, adidași, mocasini, sandale, pantofi cu toc înalt.

 

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate