Femeile care merită să fie bătute sau de ce unii oameni sunt mai puțin importanți decât alții

Weekend-ul acesta a apărut, din păcate, o astfel de știre. O vedetă chiar a fost bătută de iubitul său, a ajuns la spital cu traumatism cranio-facial, fractură de piramidă nazală şi entorsă la gleznă. Dar e OK, nu ne deranjează prea tare.

Distribuie pe:

Femeile care merită să fie bătute sau de ce unii oameni sunt mai puțin importanți decât alții


In articol:

E vorba despre Daniela Crudu și așa cum au demonstrat-o unele opinii din presă, „pițipoanca botoxată” poate chiar merita să fie altoită. Sigur a făcut ea ceva, că doar nu o bătea ăla degeaba, nu? 

După ce au șters un articol în care o călcau în picioare pe și așa călcata în picioare Daniela Crudu, ziariștii au publicat un alt articol prin care au cerut scuze publicului (nu și Danielei Crudu) și au oferit o justificare: dacă era vorba despre altcineva, nu și-ar fi permis să ia un astfel de subiect în râs. 

Femeile care merită să fie bătute sau de ce unii oameni sunt mai puțin importanți decât alții

Cu alte cuvinte, avem voie să ne prăpădim de râs că o femeie a fost bătută și asta pentru că noi, cei care facem asta, avem o părere proastă despre ea.

Gravitatea unui act de violență domestică se judecă în funcție de valoarea victimei. Pentru că românii au tendința de a judeca victima, înainte de toate, și sunt foarte mulți care cred cu tărie că unele femei merită să fie bătute. 

„În toate țările există violență domestică, însă în România mentalul colectiv o face să fie tolerată la toate nivelurile sociale, de către toată lumea.

Considerăm că face parte din tradiția și cultura noastră, glumim pe seama ei și întoarcem capul în cealaltă direcție când o vedem. Nu intervenim, că e „în familie” și nu vrem să avem probleme cu agresorul pentru că, atât intervenția poliției cât și legislația sancționatorie împotriva agresorului au fost permisive foarte mult timp. Abia acum, prin legislație, statul vine și condamnă violența domestică, dar și noi am început să fim mai atenți la ea, să o conștientizăm. Stăm rău deoarece nu vorbim despre acest fenomen, deși pe cât de „sonor” uneori, pe atât de silențios și perfid.

Citește mai mult pe eva.ro

 


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate