Fenomen meteo spectaculos deasupra unei localități din Prahova! Ce a surprins un localnic cu telefonul? VIDEO

Un fenomen meteo spectaculos a fost surprins luni seară în Prahova. Localnicii au postat imagini pe rețelele de socializare.

Distribuie pe:

Autor: O.N.

Fenomen meteo spectaculos deasupra unei localități din Prahova! Ce a surprins un localnic cu telefonul? VIDEO


In articol:

În utlima perioadă, tot mai multe fenomene meterologice extreme au loc în România. O mică tornadă s-a format luni seară în zona localității prahovene Balta Doamnei. Imagini cu vârtejul în formare au fost surprinse de un localnic care le-a publicat imediat pe rețelele de socializare.

Fenomen meteo spectaculos deasupra unei localități din Prahova! Ce a surprins un localnic cu telefonul? VIDEO

Din fericire, tornada nu a făcut pagube, rezultatul fiind doar spaimă în rândul locuitorilor și câteva imagini spectaculoase, cu un fenomen meteo neobișnuit pentru zona județului Prahova.  Fotografiile cu pricina au strâns sute de distribuiri și comentarii. Fiind de mici dimensiuni, după câteva minute s-a dispersat.

Sezonul tornadelor din ţara noastră se înregistrează în lunile mai-iulie, iar din datele colectate de specialiști rezultă că cele mai multe tornade se produc în luna mai. Sunt însă și ani, precum 2020, în care sezonul tornadelor începe mai târziu, în condițiile în care nu a fost încă raportat niciun astfel de fenomen pe teritoriul țării.

Citeste si: Vremea 14 iulie 2020. Luna lui Cuptor vine cu temperaturi tot mai reci

Citeste si: Alertă ANM de ultimă oră! Cod GALBEN de ploi torenţiale, vijelii şi grindină

Citeste si: ANM anunță: Frigul revine în România! Ce se va întâmpla la începutul lunii august

„Zona de sud-est a României are cele mai multe raportări de tornade. E o zonă apropiată de mare și acolo apar frecvent condițiile meteorologice care favorizează tornadele. Ialomița, Călărași și Constanșa sunt județele cu cea mai mare fecvență a tornadelor”, a spus Antonescu. El a adaugă că și în România au apărut „vânătorii de tornade”, oameni care urmăresc și merg să fotografieze și să filmeze fenomene meteo extreme, iar specialiștii se bazează pe raportările acestora pentru a stabili harta tornadelor din România.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate