Fenomene meteo extreme în România. Ce se va întâmpla la vară

Tornadele și furtunile puternice cu grindină din ultima perioadă vin ca semnale de alarmă pentru țara noastră.

Distribuie pe:

Autor: A.M.

fara descriere


In articol:

După apariția tornadelor pe teritoriul României, climatologul Roxana Bojariu a vorbit despre fenomenele naturale extreme din ultima perioadă.
Țara noastră ar putea fi lovită tot mai des de tornade, dar și de valuri de căldură mari, care vor începe încă de anul acesta.

„Dacă vorbim de fenomene extreme, chiar dacă sunt normale pentru perioada din an, intensitatea lor este mult mai mare decât cea cu care eram obișnuiți în umră cu câteva decenii.Ați văzut covorul de grindină care acoperă zone destul de întinse. Cantitatea de precipitații tinde să creeze mai mereu inundații. Lucrurile acestea sunt un semnal al efectului încălzirii globale la scările noastre regionale și locale”, a decarat la Gândul LIVE Roxana Bojariu, climatolog.

Citeste si:  Lista celor mai toxice alimente. ATENŢIE la ce puneți pe masă sau ce oferiţi copiilor

 

Cel mai puternic val de caniculă din ultimii ani

fara descriere

Roxana Bojariu a mai atras atenția asupra prognozei meteo din această vară, unde sunt șanse mari să ne confruntăm cu temperaturi ridicate peste media de referință din anii ultimii ani.

Citeste si: Video șocant! Un tânăr gol-goluț a agresat sexual un minor în plină stradă. A fost reținut de polițiști

 

"Putem spune că temperaturile în vara care vine au șanse foarte mari să fie peste media intervalului de referință 1993 – 2016. Nu putem să spunem cu cât peste medie și când va fi valul de căldură. Probabil că vor fi și furtuni puternice, poate chiar tornade”, a mai spus Roxana Bojariu

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate