Vedete

Firicel sustine ca a fost "tepuit" cu 15.000 euro! Cuzin Toma a angajat un expert contabil care a prezentat raportul la tribunal, in procesul cu CREDIDAM

Cuzin Toma se apropie de finalul luptei in jutitie, pentru drepturile sale.

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email

Autor: Radu Constantin


Firicel sustine ca a fost "tepuit" cu 15.000 euro! Cuzin Toma a angajat un expert contabil care a prezentat raportul la tribunal, in procesul cu CREDIDAMicon photo


Cuzin Toma a anuntat ca luni va afla daca a castigat sau a pierdut lupta pe care o are de cativa ani cu CREDIDAM, organismul de colectare de la care primeste bani din drepturile conexe drepturilor de autor. Actorul sustine ca, de-a lungul timpului, sumele primite pentru aparitiile sale la televizor, pe marile ecrane sau pe scena au fost mult mai mici decat ar fi trebuit.


La termenul care a avut loc la sfaristul saptamanii trecute, avozatii lui Cuzin Toma au prezentat o expertiza din care reiese ca a primit cu 15.000 euro mai putin decat ar fi trebuit. „Firicel” spune ca specialistul a efectuat expertiza contabila doar pentru perioada 2012-2013 si doar pentru difuzarile la postul de televiziune care difuzeaza  serialul filmat la Fierbinti. Suma de 15.000 euro este diferenta dintre ce a primit si ce ar fi trebuit sa primeasca, conform expertizei.


Cuzin Toma spune ca dupa anul 2013, el a fost exclus din CREDIDAM, pentru ca ar fi facut scandal. Desi nu mai este membru, organismul colecteaza in continuare bani in numele lui, acesta avand „exclusivitate” pe domeniul „televiziune”, iar acesti bani ar trebui sa ajunga in continuare la el, conform unui algoritm care i-a ramas necunoscut artistului. Toma spune ca la ultima repartitie, din luna decembrie, el a primit in jur de 4.000 lei (mai putin de 1.000 euro). Actorul a mers la CREDIDAM sa discute cu presedintele acestuia, Stefan Gheorghiu, insa acesta n-a vrut sa-l primeasca in audienta.

Cuzin nu s-a lasat pagubas si si-a continuat demersurile, avand o intrevedere, saptamana trecuta, cu parlamentarul Gigel Stirbu, Presedintele Comisiei de Cultura din Camera Deputatilor. In instanta, Cuzin Toma a fost reprezentat de avocatul Robert Bucur, fost director general al Oficiului Roman pentru Drepturi de Autor (ORDA).

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

Titlu secțiune