Vedete

Fiul lui Arsinel scoate bani din lemn pentru iahturi! Bogdan vrea sa planteze in Romania un arbore chinezesc la mare pret in industria navala

Bogdan, unul dintre baietii lui Alexandru Arsinel, vrea sa faca bani dintr-o specie de arbori exotici.

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email

Autor: Radu Constantin


Fiul lui Arsinel scoate bani din lemn pentru iahturi! Bogdan vrea sa planteze in Romania un arbore chinezesc la mare pret in industria navalaicon photo


Bogdan Arsinel a infiintat o asociatie care si-a propus sa dezvolte „toate speciile de Paulownia in Romania, sa selecteze si sa testeze adaptabilitatea unor noi soiuri de Paulownia in conditiile pedoclimatice de cultura din zonele cu favorabilitate ridicata in Romania”.


In paralel, Arsinel jr si-a infiintat si o firma care a deschis o pepiniera in Pipera. Firma a inregistrat o cifra de afacere frumusica in 2014, aproape 180.000 lei, dupa care a urmat o cadere vertiginoasa.

Cum se creste Paulownia in Romania?


Paulownia este o planta nativa din China, Laos si Vietnam, cu un lemn extrem de moale si usor de prelucrat. Acesta este motivul pentru care arborele este folosit in industria navala, la constructia iahturilor sau in cea muzicala – la fabricarea instrumentelor. Un alt avantaj este ca arborele de Paulownia creste foarte rapid si se regenereaza usor, motiv care i-a determinat pe multi interprinzatori sa incerce sa-l importe in tara noastra. A devenit chiar o moda, in urma cu cativa ani, sa plantezi Paulownia.


Entuziasmul a mai scazut in ultima vreme, dupa ce s-a dovedit ca planta creste foarte greu in Romania, din cauza temperaturilor severe din sezonul rece. 

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

Titlu secțiune