Florin Cîțu a dat vestea mult așteptată: Cluburile și discotecile se redeschid la 50% din capacitare, doar pentru cei vaccinați

Premierul României, anunț de ultimă oră! Noi măsuri de relaxare a restricțiilor începând cu 1 iunie!

Florin Cîțu
Autor: Cristina Ionela

In articol:

Veste bună pentru români! Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat lista măsurilor de relaxare care urmează să fie aplicate la noi în țară, de la 1 iunie. Florin Cîțu a făcut precizări importante după ședința de Guvern, care a avut loc joi.

Citeste si: Florin Cîțu a anunțat lansarea unei noi campanii de vaccinare: ”Fiecare român nevaccinat trebuie să se gândească la ce îi lipsește”

Premierul României le-a dat o veste importantă tinerilor: barurile, cluburile și discotecilor se redeschid, în intervalul 05:00- 24.00, la 50% din capacitate, doar pentru persoanele vaccinate. Totodată, de la 1 iunie se vor putea organiza evenimente mari, în spațiu deschis, cu până la 1.000 de persoane care fac dovada vaccinării, a unui test PCR negativ sau dovada că au trecut prin boală. De precizat este faptul că se vor putea organiza și evenimente cu peste 1.000 de persoane, asta în cazul în care toate sunt vaccinate anti-COVID-19.

Am crescut numărul participanților la activitățile culturale, artistice, de divertisment în spații deschise de la 500 la 1000 de persoane. Pot participa cei care s-au vaccinat, care s-au testat sau au trecut prin boală. S-a mărit la 8 numărul persoanelor care pot circula în grup. S-a aprobat desfășurarea evenimetelor private, nunți, botezi cu 50 de persoane în spații închise și 70 în spații deschise.

Numărul persoanelor poate fi mai mare doar dacă toate sunt vaccinate toate.

Citeste si: Florin Cîțu, acuzat că a jignit jurnaliștii: ”Nu v-ați civilizat în 30 de ani”. Cum au reacționat reporterii

Citeste si: “Felicităăăări!!! Casă de piatră!!!” Ramona Olaru a fost cerută în căsătorie de Cătălin Cazacu- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Activităție sportive se pot desfășura atât la interior, cât și la exterior cu participarea spectatorilor până la 25% din capacitatea spațiului. Peste această limită e permisă doar dacă toate persoanele sunt vaccinate sau se vaccinează înainte. Deci vor fi la evenimente sportive centre de vaccinare.

A fost crescut numărul persoanelor care pot participa la activități culturale, științifice, artistice sau de divertisment în spații închise de la 50% la 70% din capacitatea spațiului.

A fost crescut numărul persoanelor care pot participa la activități de instruire în spații închise de la 50% la 70%. Capacitatea poate fi ocupată 100% dacă participă doar persoanele vaccinate.

Se permite desfășurarea conferințelor cu cel mult 100 de persoane. Capacitatea spațiului poate fi ocupată 100% doar dacă vin doar persoane vaccinate. S-au redeschis locurile de joacă în spațiile închise cu participarea publicului până la 50%, cu condiția ca însoțitorii copiilor să fie vaccinați sau să fi trecut prin boală”, a transmis Premierul.

Cluburile și discotecile se redeschid la 50% din capacitare
Cluburile și discotecile se redeschid la 50% din capacitare[Sursa foto: PixaBay]

Alte măsuri de relaxare anunțate de Premierul României

A fost crescut numărul persoanelor care pot participa la activități în sălile de sport și fitness de la 50% la 70% din capacitatea spațiului. Numărul poate fi mai mare dacă toți sunt vaccinați. S-au redeschis piscinele interioare cu participarea publicului până la 70% din capacitate. A fost crescut gradul de ocupare a meselor din restaurantele din interior de la 50% la 70% din capacitatea spațiului. Numărul participanților poate fi mai mare dacă toți sunt vaccinați.

A fost crescut gradul de ocupare a spațiilor de cazare de la 70% la 85% pentru unitățile de cazare de pe litoral. S-au redeschis barurile, cluburile, discotecile, sălile de jocuri în intervalul 05.00- 24.00, cu participarea publicului până la capacitatea de 50% a spațiului. Excepția de la purtarea măștii în spații închise (n.r birouri) pentru cei vaccinați, dacă nu sunt mai mult de 5 persoane", a declarat Florin Cîţu după şedinţa de Guvern.

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ludovic Orban, sărbătorit de colegii politicieni. S-ar fi încălcat regulile de protecție împotriva COVID-19. ”Invitați” surprinși fără mască

Florin Cîțu, optimist cu privire la situația epidemiologică din țară: „Valul trei a dispărut”. Relaxarea se va face în trei etape, anunță premierul

Alexandru Rafila, despre un nou val de coronavirus în România: ”Chiar dacă vom avea acoperire vaccinală de 30-40% la toamnă e pericol!”

5 Zodii vor da lovitura în tot ce își propun. Balanță. Rac…

Nenorocirea care tocmai a lovit TOATĂ EUROPA. Situația este critică. Au anunțat chiar acum

Ce se întâmplă cu Florin Salam, de fapt! Cât de bolnav este artistul

Ofertă fabuloasă pentru Udrea, de la o televiziune. Ce a făcut de dragul fetiței sale

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies