Florin Cîțu a făcut anunțul. Școlile rămân deschise, până la noi decizii: "Pentru fiecare şcoală în parte se ia decizia în funcţie de numărul de copii infectaţi"

Reprezentantul statului a declarat că școlile nu vor mai fi închise în funcție de incidența orașului sau localitățile în care se află.

Autor: Ștefania Ruxandra

In articol:

Florin Cîțu a declarat că elevii nu vor mai fi nevoiți să revină la sistemul de învățământ online dacă rata de infectare depășește pragul stabilit, ci în funcție de numărul de cazuri care se raportează în fiecare clasă sau instituție.

Citeste si: Cu cât va crește salariul minim. Florin Cîțu a făcut anunțul mult așteptat de români

Cîțu vrea ca școlile să funcționeze în sistem normal

Premierul României a făcut noi declarații cu privire la modul de funcționare al școlilor, mai ales în situația în care tot mai multe orașe și localități intră în scenariu roșu. Cîțu a transmis că își dorește ca de acum înainte să nu se mai revină la sistemul online decât în funcție de numărul de cazuri depistate în instituțiile de învățământ, ci nu după gradul de incidență al locului unde acestea sunt amplasate.

Florin Cîțu dorește ca închiderea școlilor să se facă în funcție de numărul de infectări din instituție

Florin Cîțu

[Sursa foto: Captură tv]

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Mai mult, Ministrul Educației, împreună cu ministrul Sănătății s-au gândit la propunerea testării elevilor de două ori pe săptămână, însă decizia urmează să fie luată ulterior: "Le vom introduce în şcoli.

Vor fi folosite. Un test rapid care este folosit şi în alte ţări. Înţeleg că şi Franţa foloseşte acest test. Deci nu văd o problemă aici. Va fi introdus şi va fi decizia celor de la Ministerul Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei, prin ordin vor spune cât de des se va face. Era o propunere de la specialişti cred de două ori pe săptămână, dar eu cred că este prea mult.
Am spus foarte clar şi asta este decizia CNSU, care va fi aprobată în această seară. Veţi vedea detaliile. Pentru şcoală se scoate acea legătură cu gradul de incidenţă. Şi atunci, de mâine, pentru fiecare şcoală în parte decizia se va lua în funcţie de numărul de copii infectaţi. Vom vedea detaliile care vin prin ordin de la MS şi MEN. De câte ori trebuie să se testeze ş.a.m.d. Haideţi să aşteptăm de la ei!"
, a transmis Florin Cîțu, la deschiderea traficului pe Pasajul Mogoșoaia.

Sorin Cîmpeanu susține testarea elevilor o dată la două săptămâni

Sorin Cîmpeanu

[Sursa foto: Captură tv]

Oficialii vor dispune măsuri suplimentare pentru elevi

Reprezentanții statului au ales să nu închidă momentan școlile și să se raporteze de acum înainte la numărul de cazuri per unitate sau clasă, chiar dacă incidența orașului sau localității unde se află instituția depășește 6 la mie.

De asemenea, aceștia au sporit și măsurile împotriva COVID-19, astfel că s-au gândit la utilizarea testelor non-invazive, pe bază de salivă: "Referitor la scenariile de funcționare a şcolilor, astăzi, 29 septembrie 2021, Grupul de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României a decis în unanimitate (exclusiv membri cu drept de vot, având competenţe medicale/epidemiologice):

Citeste si: Școli deschise și după rata de incidență mai mare de șase la mia de locuitori, însă cu câteva condiții. Declarațiile făcute de Florin Cîțu

1. Decuplarea scenariilor de funcţionare a şcolilor de rata de infectare din localitate şi adoptarea deciziilor de suspendare a prezenţei fizice în funcţie de cazurile confirmate la nivel de clasă/şcoală, în paralel cu intensificarea măsurilor de control din partea autorităţilor competente, în vederea respectării stricte a regulilor de protecţie sanitară în şcoli.

2. Adoptarea de măsuri suplimentare având ca obiectiv amplificarea testării în şcoli, prin formularea unei solicitări către Agenţia Naţională a Medicamentului cu privire la aprobarea utilizării testelor non-invazive pe bază de salivă, cu rol de screening.", a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Șefa DSP București, anunț important! Persoanele vaccinate scapă de carantină dacă au intrat în contact cu un caz pozitiv

Astăzi începe vaccinarea cu a treia doză! Anunțul făcut de Andrei Baciu

Cum mergem la restaurant în scenariul roșu

Horoscop Zilnic Duminică 24 Octombrie 2021: Vărsătorii sunt hotărâţi să spună lucrurilor pe nume, Peștii vor rezolva anumite probleme din trecut

INTERZIS VACCINUL PFIZER! Decizia luată chiar acum. Cine a oprit vaccinarea

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

După Coronavirus ne mai lovește ceva neașteptat. Ajunge și în România. Scenariul periculos venit direct de la UE

Dănuț Lupu și strigătul său de disperare: „Am trecut pe la poarta Iadului. Am stat 16 zile la ATI. Vaccinați-vă!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies