Florin Cîțu, anunț îngrijorător pentru români: „Mai avem doar șase locuri libere la ATI”

Florin Cîțu a declarat că în țară mai sunt doar șase paturi libere în secțiile de Terapie Intensivă.

Florin Cîțu
Autor: Adriana Mihaela

In articol:

România este una dintre țările care are cel mai mare raport între numărul deceselor zilnice și numărul de noi cazuri, ceea ce arată că sistemul sanitar românesc este deja depășit de evoluția pandemiei. Iar valul 3 este din ce în ce mai prezent pe teritoriul României. În cadrul unei conferințe de presă, Florin Cîțu a făcut un anunț îngrijorător pentru români.

Mai exact, în țară mai sunt doar șase paturi în secțiile de Terapie Intensivă pentru pacienții COVID-19. Potrivit spuselor sale, în România este un record uriaș de pacienți internați în stare gravă cu COVID-19. Premierul a mai precizat că vaccinarea este singura soluție să depășim pandemia de coronavirus.

Trebuie să atingem această țintă de 1600 de locuri la ATI. Pe de o parte avem o evoluție pozitivă și începem să scădem, dar în același timp, în contradictoriu, avem mai multe persoane internate și la ATI. Acest val o să dureze 2-3 luni de zile și trebuie să avem toate resursele în timp ce ne ocupăm de campania de vaccinare.

Citeste si: Mărturia unuia dintre supraviețuitorii internați în secțiile ATI: ”Aceste imagini mă vor bântui toată viața”

În ceea ce privește campania de vaccinare se mai deschid 171 centre de vaccinare, iar după 15 lună aceasta o să avem capacitatea să vaccinăm 100.000

de oameni pe zi. Avem doze necesare să vaccinăm 5 milioane de oameni. Îi încurajez pe toți românii să se vaccineze”.

Citeste si: Când scăpăm de purtarea măștii în spațiile deschise. Iată ce spune ministrul Sănătății- bzi.ro

Florin Cîțu
Florin Cîțu[Sursa foto: Captură video]

Nu mai sunt locuri libere la ATI în București

Evoluția cazurilor din Capitală este alarmantă. Potrivit surselor, în Capitală nu mai sunt locuri libere la ATI în momentul actual. În urmă cu două zile, opt pacienți au fost transferați în Iași, cu o aeronavă militară.

„Unitatea a fost avizată pentru îngrijirea a 12 pacienți. Colegii de la București nu mai au capacitate de îngrijire. Așa cum a fost și până acum, când a fost nevoie de sprijinul nostru, am venit în ajutorul pacienților, indiferent de zona geografică a țării, fără a avea de suferit pacienții din Iași.

Citeste si: 16 paturi ultraperformante de ATI stau nefolosite la Spitalul C.F Witting! „Nu există personal”

Unitatea mobilă este dotată cu aparatură de ultimă generație. Astăzi (n.r. – vineri) începem activitatea, personalul medical este asigurat, inclusiv liniile de gardă sunt stabilite. Vom admite pacienți din Iași și, mai mult decât atât, vom ajuta și celelalte zone ale țării”, a declarat Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Florin Cîțu așteaptă demisii după evacuarea pacienților de la Spitalul Foișor din Capitală: „Să vedem dacă mai este onoare în România!”

Florin Cîțu a făcut anunțul mult așteptat! De la 1 iulie am putea renunța la masca de protecție. Care sunt condițiile

Florin Cîțu vrea relaxarea restricțiilor de Paște și 1 Mai: Se deschide litoralul, magazine deschise până mai târziu

Horoscop Zilnic Vineri 7 Mai 2021: nativii Capricorn pun bazele proiectului vieții lor, care se va concretiza într-o afacere

Dezvăluirea momentului despre AUR! Planul secret al partidului a fost devoalat. Nu au nicio şansă

DEZASTRU! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita superă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Un om de știință a prezis acum 70 de ani că un anumit „Elon” va duce omenirea pe Marte. Elon Musk este omul din profeție?

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies