Florin Cîțu așteaptă demisii după evacuarea pacienților de la Spitalul Foișor din Capitală: „Să vedem dacă mai este onoare în România!”

Florin Cîțu, prima reacție după evacuarea pacienților de la Spitalul Foișor din Capitală!

Florin Cîțu, despre scandalul de la Spitalul Foișor
Autor: Loredana Dobre

In articol:

Florin Cîțu a făcut primele declarații, duminică, 11 aprilie, cu privire la evacuarea pacienților non-Covid de la Spitalul Foișor din Capitală, după ce a participat la şedinţa Centrului Naţional de  Conducere şi Coordonare a Intervenţiei (CNCCI) la Ciolpani, în judeţul Ilfov.

Florin Cîțu, despre scandalul de la Spitalul Foișor

Premierul României susține că vinovații pentru situația regretabilă de la Spitalul Foișor ar trebui să iasă în față și să demisioneze. Florin Cîțu spune că este o chestiune despre onoare.

Citeste si: Florin Cîţu, despre remanierea lui Vlad Voiculescu: „Decizia nu se discută, doar se anunță!”

„Am spus că această mutare nu e prima făcută. Au mai fost astfel de spitale transformate în unele pentru pacienţi COVID. Sunt şi eu foarte supărat de ceea ce am văzut la televizor. Detaliile tehnice v-au fost prezentate de Raed Arafat, probabil vor fi prezentate date şi de ministrul Sănătăţii.

Citeste si: Florin Salam este distrus de durere! A murit Babi! Va pleca de urgență în SUA- bzi.ro

Vreau să vă spun că aşa cum fiecare contribuabil are legătură cu ministerul Finanţelor şi fiecare pacient din România are legătură cu Ministerul Sănătăţii.(...) Este de văzut dacă mai există onoare în România. Am spus şi în şedinţa CCI pentru că e normal să intervină premierul să vorbească şi cu managerul. În această situaţie trebuie să înţelegem cu toţii că avem un singur inamic – pandemia”, a precizat Florin Cîțu.

Vlad Voiculescu: „ Spitalul Foişor nu este sub autoritatea Ministerului Sănătăţii”

Vlad Voiculescu susține că discuțiile pentru ca Spitalul Foișor să devină unitate Covid se poartă de un an de zile, însă managerul instituției a întârziat cu acordul. El precizează că Spitalul Foișor din București nu se află în subordinea Ministerului Sănătății, ci a primăriei Capitalei, iar MS nu are autoritate peste conducerea spitalului.

Citeste si: Vlad Voiculescu, prima reacție în scandalul de la Spitalul Foișor: „S-a întârziat nepermis de mult cu transferul pacienţilor!”

„Discuţiile despre includerea spitalului Foişor în circuitul COVID-19 sunt de un an. Ministerul Sănătăţii a dat avizul pentru ca spitalul să devină COVID pentru că de acele locuri depindea şi depinde viaţa unor oameni. S-a întârziat nepermis de mult cu transferul pacienţilor şi acordul managerului, respectiv formalităţile întocmite de conducerea Spitalului şi de ASSMB au venit ultimele şi au venit cu întârziere. Spitalul Foişor nu este sub autoritatea Ministerului Sănătăţii, ci Primăriei Bucureşti şi ASSMB. Ministerul Sănătăţii nu poate decide peste un manager de spital aflat în subordinea unei primării sau a unui consiliul judeţean”, a transmis Vlad Voiculescu.

În urma scandalului de la Spitalul Foișor, vicepreşedintele PNL, Ben Oni Ardelean, afirma că va solicita premierului Florin Cîţu, în şedinţa Biroului Politic Naţional al partidului de luni, demiterea de urgenţă a ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Vlad Voiculescu, prima reacție în scandalul de la Spitalul Foișor: „S-a întârziat nepermis de mult cu transferul pacienţilor!”

Florin Cîţu, despre remanierea lui Vlad Voiculescu: „Decizia nu se discută, doar se anunță!”

Finalişti Românii au Talent 2021! Cine sunt primii cinci concurenţi din semifinală, care s-au calificat în finala sezonului 11

În această noapte, 5 zodii au scăpat de probleme

Calendar ortodox 15 mai 2021. Unul dintre cei mai mari călugări din toate timpurile este sărbătorit sâmbătă

SCANDAL MONSTRU! Final de drum pentru Gabriela Cristea și Tavi Clonda! Ce s-a întâmplat este complet neașteptat

Exclusiv. Drama a 20 de români, blocați într-un hotel. Riscă închisoarea dacă vor să plece

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies