Focar de coronavirus in Babadag, Tulcea? Un cartier intreg a intrat in carantina

Prefectura Tulcea a anunţat sâmbătă că a fost instituită carantina într-un cartier din oraşul Babadag, măsura fiind valabilă pe toată perioada stării de urgenţă.

Distribuie pe:

Autor: R.L.

Focar de coronavirus in Babadag, Tulcea? Un cartier intreg a intrat in carantina
Focar de coronavirus in Babadag, Tulcea? Un cartier intreg a intrat in carantina


In articol:

În acest cartier au fost confirmate 12 cazuri de Covid-19, iar jumătate dintre acestea în ultimele două zile. De asemenea, locuitorii acestui cartier nu au respectat prevederile ordonanţelor militare.

Prefectura Tulcea a transmis printr-un comunicat de presă, că au fost convocaţi membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea pentru a li se aduce la cunoştinţă prevederile Ordinului 74.589 din 17 aprilie, al secretarului de Stat Raed Arafat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă cu privire la situaţia epidemiologică la nivelul oraşului Babadag, fiind vorba despre luarea măsurii de a carantina cartierul Bendea din această localitate.

Focar de coronavirus in Babadag, Tulcea? Un cartier intreg a intrat in carantina

Sursa citată a precizat că acest ordin a ţinut cont de evaluarea de risc expusă de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Tulcea, precum şi de punctele de vedere favorabile exprimate de structurile de ordine publică în sensul instituirii măsurii de carantină pentru zona în care situaţia epidemiologică prezintă risc crescut, însă a fost emis la propunerea Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, asumată de prefectul judeţului Alexandru Cristian Iordan.

Potrivit ordinului, începând cu data de 18 aprilie este instituită, pe perioada stării de urgenţă, măsura carantinare în oraşul Babadag, a cartierului Bendea, delimitat de: râul Tabana - E87 - strada Băilor - strada Viilor - strada Carierei - strada Vlad Ţepeş - strada Gheorghe Lazăr - strada Măcriş - strada Heracleea - strada Boteanu - Strada Ştefan cel Mare - strada Fabricii - strada Heracleea - râul Tabana.

Citeste si: Un pompier de 48 de ani de la ISU Dobrogea, mort de coronavirus. Bilantul: 417 decese

Citeste si: Bianca Drăgușanu, devastată! A luat sau nu coronavirus? „Mă ustură gâtul...” - evz.ro

Citeste si: Un tanar din Bucuresti, amendat cu 20.000 de lei: "Sunt la pamant, nu am de unde plati"

Citeste si: Larisa Iordache, reactie dura dupa ce fusese scoasa la patrulare in uniforma de politist: "Nu era treaba mea sa stau in strada"

Prefectura Tulcea a precizat că din acest cartier, în urma efectuării a 49 de teste la persoane simptomatice, au fost confirmate pozitiv Covid-19 până sâmbătă, 12 persoane, şase dintre ele în cursul zilelor de 16 şi 17 aprilie.

Decizia luata de prefectura Tulcea: Cartierul Bendea din Babadag, oficial in carantina

Măsuri de supraveghere şi pază pentru primele locuinţe din acest cartier în care au fost confirmate primele cazuri au fost luate de către Poliţia Oraşului Babadag încă din data de 10 aprilie, ulterior fiind suplimentate forţele cu alţi angajaţi ai structurilor MAI, MApN şi ai Primăriei Babadag.

“Facem precizarea că măsurile impuse până pe 17 aprilie, chiar dacă s-a suplimentat numărul forţelor de ordine de la zi la zi în ultima săptămână, nu au avut efectul scontat deoarece persoanele din acest cartier se deplasează liber, fără a respecta restricţiile impuse prin ordonanţele militare, iar imobilele în care locuiesc sunt cu intrari multiple şi imediat după plecarea forţelor de ordine reapar pe străzi sau se deplasează prin curţile interioare, gardurile fiind deteriorate sau inexistente”, se arată în comunicatul Prefecturii Tulcea.

Prefectura a precizat că în cartierul Bendea locuiesc aproximativ 2500 de cetăţeni, majoritatea de etnie romă (romi xoraxaj - de religie musulmană - n.r.).

Potrivit datelor centralizate din verificările în teren, în 148 de case din cartierul Bendea locuiesc peste 10 persoane, la una dintre acestea fiind înregistrate 42 de persoane, fapt ce duce la creşterea riscului de transmitere a virusului, a mai precizat Prefectura Tulcea.

Citeste si: Virusologi: Coronavirusul afectează şi creierul

În ultima perioada s-au întors din străinătate aproximativ 900 de persoane din oraşul Babadag, iar la data de 17 aprilie, 191 se aflau în izolare la domiciliu.

În judeţul Tulcea fuseseră confirmate până pe 17 aprilie, 25 de cazuri de coronavirus, anunta jurnalistii de la news.ro.

Urmatorul articol
Citește și:

Un pompier de 48 de ani de la ISU Dobrogea, mort de coronavirus. Bilantul: 417 decese

Larisa Iordache, reactie dura dupa ce fusese scoasa la patrulare in uniforma de politist: "Nu era treaba mea sa stau in strada"

Loredana Chivu, prima reacție după ce Andi de la Puterea dragostei a făcut dezvăluiri despre ea: "Dacă adevărul..."

Un tanar din Bucuresti, amendat cu 20.000 de lei: "Sunt la pamant, nu am de unde plati"

Care sunt marii scriitori români care și-au înșelat soțiile și au avut o groază de amante

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies