Fostul premier Viorica Dăncilă, revoltată de legea Ținutului Secuiesc! ”Totală lipsă de profesionalism”

Viorica Dăncilă, fostul premier al României și fostul președinte al PSD, se declară revoltată de adoptarea tacită a legii Ținutului Secuiesc de către Camera Deputaților.

Distribuie pe:

Autor: Calin Perian

fara descriere


In articol:

Revoltată la maximum, Viorica Dăncilă a fost primul reprezentant al PSD care a reclamat legea Ținutului Secuiesc și i-a certat pe deputații care nu au reacționat în timp util și a fost aprobată tacit.

Citeste si: Viorica Dăncilă a fost umilită în plină pandemie: “Fată, ți-ai făcut testul pentru coronavirus? „Da, fată, și nu sunt gravidă”

Citeste si: Viorica Dăncilă, atac fără precedent la adresa lui Florin Cîțu: „Puneți economia pe butuci”

Citeste si: Veste cruntă pentru Viorica Dăncilă înainte de Paște! Fostul premier a fost dat în judecată!

„Nicio epidemie, nicio izolare nu poate justifica o astfel de scăpare de procedură. Adoptarea, chiar și tacită, a unei propuneri legislative de o asemenea gravitate nu arată doar o totală lipsă de profesionalism, ci și inconștiență politică”, consideră Viorica Dăncilă.

„Senatul e acum dator să repare această oribilă greșeală”, spune Viorica Dăncilă, în condițiile în care proiectul a fost înaintat Senatului, camera superioară a Parlamentului, care este forul decizional în acest caz.

fara descriere

Parlamentarii au votat, la 10 octombrie 2019, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Viorica Dăncilă, iar în luna noiembrie, după ce a pierdut și alegerile prezidențiale, fostul premier și-a dat demisia din funcția de președinte al Partidului Social Democrat. Atunci când a fost numită prim-ministru, Viorica Dăncilă a renunțat la mandatul de europarlamentar, pentru care nu a mai candidat, la alegerile de anului trecut. 

fara descriere

Legea Ținutul Secuiesc! Ținutul Secuiesc va avea președinte și limbă oficială maghiara

Un proiect de lege a fost adoptat tacit, de Camera Deputaților, acum 6 zile, prevederile acestuia fiind legate de Ținutul Secuiesc. Mai exact, conform legii adoptate tacit, Ținutul Secuiesc va avea președinte și va avea limbă oficială, maghiara. Senatul este, în acest caz, camera decizională și poate respinge legea aprobată tacit de Camera Deputaților.

Camera Deputaților, cea care a aprobat tacit legea Ținutului Secuiesc, are următoarea împărțire politică: 132 de depitați PSD, 82 PNL, 27 USR, 21 Pro România și ALDE, 21 UDMR, 17 reprezentanți ai minorităților naționale și 13 neafiliați.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate