Fotograful George Brăiloiu ne oferă 4 sfaturi pentru o sesiune foto în doi

Într-o perioadă în care împărtășim prietenilor din mediul virtual experiențele și gândurile noastre, sesiunile foto pentru cupluri au devenit mai populare ca niciodată.

Distribuie pe:

Autor: Ana Maria

Sfaturi pentru o sesiune foto în doi
Sfaturi pentru o sesiune foto în doi[Sursa foto: Unsplash]

Desigur, aceasta este o veste foarte bună pentru fotografi, însă, mai ales cei aflați la început de drum nu stăpânesc pe deplin adevărata artă a imortalizării unei perechi de îngrăgostiți. 


In articol:

George Brăiloiu, fotograf profesionist, ne oferă și explicația: ”Fotografierea cuplurilor este ceva mai dificilă de fotografierea unei singure persoane. Atunci când vrei să surprinzi esența iubirii într-o imagine este foarte important să știi cum anume să îți ghidezi modelele în interacțiunea lor de-a lungul ședinței foto”. Mai mult decât atât, fotograful George Brăiloiu prezintă în continuare câteva sfaturi utile pentru cei care vor să realizeze imagini de cuplu inedite. 

Cunoaște-ți clienții

În fotografia de cuplu este foarte important ca fotograful să îi cunoască pe cei doi parteneri. 

Citeste si: Mutare istorică pe axa Antena 1 - Pro TV. Celentano i-a lăsat mască: „Așa-i în tenis” - evz.ro

Citeste si: Cine este amantul Ralucăi Pastramă. Cei doi ar fi petrecut de curând o vacanță la munte - bzi.ro

Aflând diverse detalii despre aceștia, va fi mai ușor să îți dai seama care este stilul de fotografie pe care ar trebui să îl abordezi și, totodată, de modul în care va avea loc interacțiunea dintre aceștia - un aspect, de altfel, esențial pentru a surprinde instantanee absolut uimitoare. Invită-i la o cafea înainte de ședința foto și îi vei ajuta să se simtă mai confortabil și mai încrezători!

Joacă-te cu unghiurile și cu perspectivele

Un alt sfat pe care îl oferă profesionistul George Brăiloiu fotografilor începători în timpul shootingurilor de cuplu este să urmeze exact aceleași reguli ca în cazul fotografiei de portret: ”E important să te joci cu unghiurile, cu perspectivele și cu încadrările”, completează acesta. Încadrările printre alte obiecte, plonje, fotografii surprinse ”la firul ierbii” (la propriu!), de aproape sau din depărtare - sunt doar câteva dintre tehnicile pe car le poți pune în practică pentru a capta cadre mai mult decât reușite. 

Valorifică potențialul luminii naturale 

Indiferent dacă vrei să surprinzi cuplul în ipostaze romantice, jucăușe, amuzante sau inedite, natura îți creează întotdeauna cadrul perfect. Ține cont de perioadele din zi în care lumina soarelui este singura recuzită de care ai nevoie pentru a obține fotografii uimitoare. Astfel, dacă vremea de afară îți permite un shooting în aer liber, programează ședința foto la orele de aur, fie dimineața, fie după-amiza, la apus. Totodată, asigură-te că locațiile pe care le-ai ales beneficiază de lumină naturală în acest interval orar. 

Acordă atenție detaliilor 

”Detaliile fac diferența, chiar și în arta fotografiei”, spune George Brăiloiu. În fotografia de cuplu, dar nu numai, detaliile te pot ajuta să creezi amintiri cu totul speciale pentru cei doi parteneri. De fapt, le poți imortaliza pe acelea dintre ele care au o semificație aparte pentru îndrăgostiți (ex: verighetele). În lipsa acestor elemente, include diverse props-uri, sau chiar diverse catonașe pe care ei pot nota mesaje romantice. 

Poate cel mai important sfat pe care fotograful George Brăiloiu îl oferă legat de ședințele foto de cuplu este că orice profesionist trebuie să învețe să redea apropierea dintre cei doi parteneri. 

Abonează-te pe

Citește și:

Iată cine este bărbatul cu care Raluca l-ar fi înșelat pe Pepe!

Se dau 800 de lei de la stat. Cine va primi banii iarna asta? Guvernul va decide

Victor Ciutacu, obligat să plece de la RTV: „N-am de gând să fac aici reality show cu viața”. Detalii de ultimă oră

Ce cauzează, de fapt, depresia. Răspunsurile Lidiei Fecioru

De ce se pune usturoi la geamurile casei în noaptea Sfântului Andrei

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies