Fotograful Revoluției de la Timișoara, umilit de un polițist! ”Ți-am spus că ești nesimțit! Mai ești și obraznic”

Constantin Duma este unul dintre jurnaliștii care, de-a lungul timpului, s-a făcut remarcat prin două lucruri: fotografiile excepționale surprinse și felul lui, intrisec bun, de a fi.

Autor: Radu C. Munteanu

In articol:

Zilele trecute, Constantin Duma, cunoscut drept Fotograful Revoluției de la Timișoara și Cetățean de Onoare al orașului a avut surpriza ca, din senin, un polițist local să îl umilească, în public, pentru că... așa a vrut organul (legii, bineînțeles) la acea oră.

Citeste si: Bombardierii nu mai sunt chiar așa șmecheri! Cătălin Geolgău, apel disperat ca să își scape tovarășul Gabriel Terry de pușcărie: ”Păi cine sunt eu să stea Poliția dreaptă în fața mea?” VIDEO

Citeste si: Ce s-a întâmplat cu tinerii bătuți cu bestialitate de polițiști în Bolintin Vale. Noi detalii au ieșit la iveală

Citeste si: Polițistul șef care a fost filmat în timp ce a bătut un bărbat afla la pământ primește o grămadă de bani de la Statul român! Vezi ce avere are comisarul de la Bolintin Vale!

Mai exact, așa cum a povestit, șocat, chiar Constantin Duma pe contul său de socializare, pe când se afla la cumpărători, cu declarația aferentă în buzunar, fotograful a avut o întâlnire de gradul 0 cu un polițist local prea zelos și, probabil, aflat într-o dispoziție infernală.

”Vineri, 24 aprilie 2019, ora 20.40 în magazinul Profi pe stradă Renașterii din Timișoara. Mă pregătesc să fac mici cumpărături de ultima ora, după o zi agitată cu ministrul Transporturilor, cu subiecte schimbate de presiunea acestor clipe grele de izolare ale oamenilor.

Simți limitele pe care le pot suportă oamenii, disperarea celor direct afectați sau apăsăți de lipsuri și obligații pe care nu le pot onora. De mâine întră în vigoare măsurile instituite de Primăria Municipiului Timișoara privitor la obligativitatea purtatii măștilor în spațiile închise, magazine. O perioada gestionată cu eforturi mari și trecută destul de bine pentru Timișoara. Înainte de intrarea în magazin aștept câteva minute până iese o persoană, mă asigur că este spațiu rezonabil în interior, și, liniștit, întreb dacă este deschis.
Vânzătorul încuviințează că da și din acel moment mă consider cumpărător. Mă opresc la intrare, unde mă echipez cu o mănușă care este oferită pentru manipularea unor produse pe care le atingi. Aveam și masca pregătită și mă frapează de la început limbajul și formă de adresare a lucrătorului de la Poliția Locală unui cetățean mai în vârstă decât el cu apelative cu totul nepotrivite unui om. Surprins, mirat până la indignare de cele auzite, ridic privirea de la mănușa mea și sunt luat direct de vajnicul polițist”
, povestește Constantin Duma.
Iar dialogul, redat cât se poate de fidel, dintre Fotograful Revoluției și vajnicul organ este unul halucinant.

 

Polițist: Pune masca pe față! mi s-a adresat din vârful autorității cu care a fost investit de comunitate. Pune și pe nas, mă!

O privire mi-a scăpat peste masca pe care mi-o pusesem. Bineînțeles că m-a taxat precum pe cetățeanul anterior, dar mai hotărât:

Polițist: Ce te uiți, mă nesimțitule?

Fotograful Revoluției, Constantin Duma: Poftim? i-am răspuns dintr-un instinct

Polițist: Da, ce te uiți așa, nesimțitule?

Fotograful Revoluției, Constantin Duma: Vezi de treaba dumitale!

Polițist: Mai vorbești? Nesimțitule. CAR – TEA DE IDENTI-TA-TE! A-VRA-MES-CU!

Citeste si: Incendiar! Acuzații extrem de grave la adresa europarlamentarului Dragoș Benea!- bzi.ro

A fost o solicitare legală, corectă, m-am supus. I-am dat buletinul, îl aveam pregătit împreună declarația legală necesară. A plecat spre ieșire și din ușa mi-a strigat răspicat ca înainte:

Polițist: LA MA-ȘI-NA!

 Bulversat, am ieșit din magazin și atunci am observat că un microbuz al Poliției Locale era parcat imediat lângă magazin. În mășină mai era un lucrător, iar domnul A-VRA-MES-CU a urcat în locul șoferului și-a pregătit niște documente, după care mi-a cerut „HÂR-TIA !”. Am înțeles că era vorba despre Declarația pe proprie răspundere. I-am înmânat-o.

Polițis t: De ce tremuri, mă?

Fotograful Revoluției, Constantin Duma: Pentru că m-ați făcut nesimțit. Ori eu nu v-am jignit pe dumneavoastră

Polițist: Și nu ești nesimțit? Uită-te la ține!

Fotograful Revoluției, Constantin Duma: Eu am vorbit cu dumneavoastră

Polițist: Tu ești un nesimțit și ești tu înaintea mea. Primești și amendă.

Fotograful Revoluției, Constantin Duma: De ce?

 Polițist: Pentru că ești nesimțit. A! Un nesimțit de la presă! A observat din documentul pe care îl avea în mâna că eram din presă, avea identitatea pe legitimația de presă. Îți dau amendă de la 500 la 1500 de lei

Fotograful Revoluției, Constantin Duma: Pentru ce?

Polițist: Pentru că pe HAR-TIE nu scrie că mergi să-ți cumperi mâncare. Aici nu ești în DO-CU-MEN-TA-RE O-FI-CI-A-LA cum scrie pe foaie.

Fotograful Revoluției, Constantin Duma: Va înșelați, scrie „magazin”

Polițist: Ți-am spus că ești nesimțit! Mai ești și obraznic! A schimbat câteva vorbe cu colegul din mașină! Îți dau 500 de lei amendă!

Fotograful Revoluției, Constantin Duma: De ce?

Polițist: Pentru că așa vreau eu

Fotograful Revoluției, Constantin Duma:  Sancțiunea se da gradual.

Polițist: Eu stabilesc gradualul. Ți-am făcut mustrare verbală, prima. A două îți dau 500 de lei amendă. Gradual să nu-ți dau 1500 din prima.  Ți-am spus să-ți pui masca în magazin?

Fotograful Revoluției, Constantin Duma: Am pus-o. Fără să comentez. Sancționarea nepurtarii măștii intră în vigoare de mâine, 25 aprilie 2020.

Polițist: De ce vorbești așa reținut? Ai ceva de înregistrare? Noi, oricum avem acces la imaginile pe camerele de supraveghere și o să-ti citesc pe buze tot ce ai zis.

 În acel moment intervine colegul domnului A-VRA-MES-CU și stabilesc dânșii că trebuie să plece la un eveniment. Bineînțeles că mă mai gratuleaza cu un apelativ de nesimțit, îmi da actele și pleacă în trombă. Am rămas abătut în stradă, apăsat de cea mai cumplită molimă care a lovit omenirea de la cel de-al doilea război mondial. Sau poate doar de neputință unui om care ar trebui să facă altceva pentru cei pentru care este plătit. Și plătit bine.”, este relatarea făcută cu obidă de Fotograful Revoluției din Timișoara, Constantin Duma.

 

Fotograful Revoluției, Constantin Duma, cere să i se facă dreptate

”Am trei întrebări: 1. Mi-a scăpat ceva domnule A-VRA-MES-CU? 2. Solicit autorității pe care Poliția Locală o reprezintă să recupereze înregistrările de la magazin și de la mașină oficială a Poliției Locale, care vineri 24 aprilie la ora 20.50 sigur se află în misiune în situația prezentată. Sau Poliția Națională, coordonator in virtutea ordonanțelor militare. 3. În viața mea nu am fost jignit într-un mod așa de grosolan de un om, nu vorbesc de autoritate. Oare cine face examinarea psihologoca a acestor persoane spre o carieră de mare succes? 4. Ultima remarcă: Oare să fi fost eu singurul care sa fi avut parte de un astfel de tratatment? Personal, dacă așa ar stă lucrurile, las totul că o remarcă, poate amară, că nervii ne pot fi întinși la maximum.”, a mai notat Fotograful Revoluției, Constantin Duma.

 

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Un sicriu depus la capela Cimitirului Central din Brașov a fost jefuit: "Am găsit-o dezbrăcată, au vrut să-i fure și dinții"

Mama care s-a aruncat în gol cu un copil în brațe este nevinovată. Ce au decis anchetatorii în cazul româncei

Scandal de proporții între români, pe aeroportul Luton. 17 persoane au fost arestate

Horoscop Zilnic Duminică 16 Mai 2021: Astăzi puteți simți o dorință puternică de a începe un nou proiect sau o nouă colaborare

A explodat bomba despre Pfizer! Ce efect are asupra celulelor din corp? S-a aflat cum a fost creat

SCANDAL MONSTRU! Final de drum pentru Gabriela Cristea și Tavi Clonda! Ce s-a întâmplat este complet neașteptat

Cum s-a terminat actuala ediție "Te cunosc de undeva". Adriana trandafir a câștigat concursul. Cui i-au căzut dinții

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies