Fuego, îndurerat după moartea celebrei Draga Olteanu Matei. Cântărețul are un mesaj pentru toți cei care au iubit-o pe marea actriță a teatrului românesc: „Nu i-ar fi plăcut să plângem pentru ea”

Fuego are un mesaj special de rămas bun pentru regretata actriță Draga Olteanu Matei.

Distribuie pe:

Autor: Loredana Dobre

Fuego , mesaj special de rămas bun pentru Draga Olteanu Matei
Fuego, alături de Draga Olteanu Matei

Celebra actriță Draga Olteanu Matei a încetat din viață în noaptea de marți spre miercuri, la vârsta de 87 de ani. Artista a ajuns, vineri seara la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași, din cauza unei hemoragii digestive superioare.


In articol:

Un bun prieten al actriței, îndurerat de vestea tristă că iubita Draga Olteanu s-a stins, a transmis un mesaj celor care i-au apreciat munca. Fuego a scris pe contul personal de Facebook că actriței i-ar fi plăcut să rămână în inimile tuturor ca o persoană veselă și jovială. Cântărețul a mărturisit că a învățat de la marea actriță lucruri care l-au ajutat în viață.

Fuego , mesaj special de rămas bun pentru Draga Olteanu Matei
Fuego , mesaj special de rămas bun pentru Draga Olteanu Matei

„Nu i-ar fi plăcut să plângem pentru ea, ci să râdem și să ne-aducem aminte de ea așa cum era, cu dragoste de viață. Draga Olteanu Matei a plecat azi către gașca aceea formidabilă de actori români care ne privesc de undeva și care-au definit teatrul românesc. Acum vreo 22 de ani am întâlnit-o prima oară, când ea și Rodica Popescu Bitănescu mi-au oferit o șansă. De atunci m-a urmărit și mereu a venit cu sfaturi utile, cu gânduri care m-au ajutat și mi-au dat încredere în mine, mai ales că era un aspru critic al calității, definindu-și viața prin profesionalism, demnitate și putere de a spune, prin simboluri, lumi ale teatrului și filmului! De la doamna Draga știu că nu vorbele alambicate și pline de laude ne descriu. 

Citeste si: Vulpița a rupt internetul. Băiețel sau fetiță? Internauți au făcut-o praf. „Dacă și...” - evz.ro

Citeste si: Bill Gates a anunţat data când se va termina pandemia de COVID-19. “Oamenii ar trebui să înțeleagă…” - bzi.ro

Citeste si: Ce boală i-a provocat moartea îndrăgitei actriţe, Draga Olteanu Matei. Medic: "Evoluţia a fost, din păcate, una nefavorabilă"

Citeste si: Draga Olteanu Matei a fost căsătorită de trei ori! Nu a avut însă copii "Supărarea asta nu va trece niciodată"

Nu era mare admiratoare a laudelor, iar destinul ei artistic a fost mai ceva ca o carte deschisă a teatrului, un soi de obiect de studiu pentru cei care aleg să facă această meserie. A jucat și dramă, a definit comedia, a scris scenarii impresionante, a regizat, a format tineri și a insuflat celor din jur corectitudinea sa față de limbă, de neam, de valori. Naturalețea i-a fost armă și sinceritatea felului său a plasat-o în rândul clasicilor.

Face parte din tezaurul nostru, fiind una dintre cele mai mari și mai semnificative actrițe ale românilor, cu sute de roluri în teatru, film și televiziune, intrând perfect, mereu, în pielea personajelor ei, descriind valori umane. Rațiunea sa de a exista, disciplina și puterea de a alege între ce-i corect și ce nu, i-au adus, în ani, iubirea publicului român, care nu o va uita niciodată. Rămas bun, doamna Draga Olteanu Matei! Mi-ați fost tare dragă!”, a scris Fuego pe Facebook.

Draga Olteanu Matei a avut o carieră impresioantă

Actriţa Draga Olteanu Matei s-a născut la Bucureşti, la 24 octombrie 1933. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” în 1956. Artista a încântat spectatorii români interpretând zeci de personaje în filme, spectacole de teatru şi scenete TV, timp de 55 de ani. Vezi AICI unde urmeaza să fie înmormântată regretata actriță

Draga Olteanu Matei a debutat în lungmetrajul „Blanca” (1955), regizat de Mihai Iacob şi Constantin Neagu, alături de Amza Pellea şi Silvia Popovici. A jucat în 90 de producţii cinematografice. I-a avut parteneri pe Dem Rădulescu în „Astă seară dansăm în familie” (1972), pe Marin Moraru şi Emil Hossu în „Toamna Bobocilor” (1975), pe Amza Pelea în „Nea Mărin miliardar” (1978). Inegalabilă a fost în „Patima" (1975), „Ilustrate cu flori de câmp" (1975), „Buletin de Bucureşti” (1982) şi „Căsătorie cu repetiţie” (1985).

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Oana Zăvoranu o aseamănă pe Anda Adam cu Nicolae Guță

L-a dat AFARĂ într-un mod inexplicabil! Este bomba momentului pe piața media: Azi am primit înștiințarea oficială

Ce banc îl făcea să râdă pe Ceaușescu: „Toți îmi făceau semne să tac, dar la tupeul meu, am spus”!

Draga Olteanu Matei a fost căsătorită de trei ori! Nu a avut însă copii "Supărarea asta nu va trece niciodată"

Situație dramatică la ATI Timișoara. Medic: „Ne mor pacienții în brațe, ne mor în mână”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies