Furtună violentă pe litoral! Vântul a suflat și cu 90 de kilometri la oră! Imaginile dezastrului

O minitornadă pe mare, copaci rupți, beciuri inundate, străzi acoperite de ape, acoperișuri smulse de vântul puternic ce a suflat și cu 90 kilometri pe oră au fost rezultatele codului portocaliu de furtună de pe litoral.

Distribuie pe:

Autor: A.I.

fara descriere

Vântul puternic și reprizele năprasnice de ploaie au alungat, în această după amiază, turiștii de pe plajele litoralului. La Eforie Nord, puținii turiști rămași pe plajă, care se plimbau sau făceau sport, au fost martorii unui fenomen meteo straniu. În largul mării s-a format o minitornadă,  fuiorul alb părând că se îndreaptă spre țărm, însă a dispărut.

După ora 18:00 cerul s-a întunecat și a început să plouă torențial, din cauza vântul puternic șuvoaiele de apă formând turbioane periculoase. Zeci de copaci au fost smulși din rădăcini, căzând peste mașini, pe case sau ocupând carosabilul. Acoperișul unui fost restaurant din centrul orașului a fost măturat de furtună. La fel și acoperișul unei bănci din zona gării Constanța. Iar scena din Piața Ovidiu unde urma să cânte mai mulți artiști în vogă a fost distrusă de furtună, relatează evz.ro.

Echipaje ale ISU Dobrogea au intervenit pentru înlăturarea crengilor sau a copacilor căzuți pe mașini. Schelele unei clădiri în construcție din Satul de Vacanță s-au prăbușit, distrugând șapte mașini. Codul portocialiu de vreme extremă, valabil pe litoral până la ora 19:30, s-a manifestat și în zona continentală al județului Constanța, la Medgidia, Cobadin, Cogealac, Mircea Vodă, Crucea, Peștera, Chirnogeni, Independența, Deleni, Saligny, Pantelimon, Tortoman, Cerchezu, Siliștea, Vulturu.

La Istria, ploaia torențială a inundat două gospodării, un beci și o curte. Potrivit meteorologilor au fost înregistrate intensificări puternice ale vântului cu viteze la rafală ce vor depăși 80-90 km/h, vijelie, averse torențiale care au cumulat local 30 l/mp, descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni.

Alertă meteo pe litoral: Cod roșu de tornadă

Adminstrația Națională de Meteorologie a emis un avertisment de ultimă oră, care viza litoralul. Era vorba de un cod roșu care vizează vânt cu aspect tornadic.

COD ROȘU

Valabil de la: 03-08-2019 ora 14:00 până la : 03-08-2019 ora 15:00

In zona: Județul Tulcea: Sulina, Sfântu Gheorghe;

Se vor semnala : averse torențiale ce vor cumula 35 - 40 l/mp, în zonă în ultimele 6 ore s-au acumulat 80 -100 l/mp; intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, grindină de medii dimensiuni

COD ROȘU

Valabil de la: 03-08-2019 ora 13:20 până la : 03-08-2019 ora 14:20

In zona: Județul Constanta: Cogealac, Mihai Viteazu, Istria, Fântânele;
Județul Tulcea: Baia, Ceamurlia de Jos, Beidaud;

Se vor semnala : intensificări puternice ale vântului cu aspect tornadic, cu rafale de peste 80-100 km/h, averse torențiale din care se vor cumula 40-50 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de medii dimensiuni

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate