Gabi Balint a făcut infarct! Fostul câștigător al Cupei Campionilor e supus chiar acum unei operații

Fostul internaţional şi câştigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua, Gabi Balint, a suferit un infarct în cursul zilei de sâmbătă şi este supus în aceste momente unei intervenţii chirurgicale la Spitalul Fundeni din Bucureşti.

Distribuie pe:

Autor: A.I.

fara descriere

Gavril Pele Balint (56 de ani) a început fotbalul la Gloria Bistriţa, iar în 1979 a făcut pasul la Steaua, formaţie la care a petrecut zece sezoane şi la care a cunoscut gustul performanţei. Cinci titluri de campion, trei Cupe ale României, Cupa Campionilor Europeni şi Supercupa Europei sunt trofeele pe care şi le-a trecut Balint în CV alături de bucureşteni. În 1989, ”militarii” încasau un milion de euro din transferul său la Burgos, formaţie de la care avea să se retragă în 1992, relatează prosport.ro.

Prima experienţă ca antrenor principal pentru Gabi Balint a fost în 1999, la Sportul Studenţesc. În 2001, acesta a fost secundul pentru Anghel Iordănescu şi Gheorghe Hagi la echipa naţională a României, iar în 2002 a făcut pasul în Moldova, la Sheriff Tiraspol. Opt ani mai târziu, Balint a fost numit selecţionerul Moldovei, unde a bifat nu mai puţin de 17 partide.

Poli Timişoara şi FC Vaslui sunt echipele pe la care a mai trecut Balint în cariera sa de antrenor, ultima sa experienţă ca principal fiind în 2014, la CS U Craiova, pentru 15 partide. De mai mult timp, acesta este analist sportiv la postul Digi Sport şi a fost prezent joi în studio pentru a analiza succesul celor de la CFR Cluj cu Lazio, scor 2-1.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate