Gabriel, românul aproape mort de frig pe stradă în Italia, a fost salvat de jurnaliști: ”Pentru mulți era un nimeni”

Gabriel Răducanu s-a întors acasă, în România, datorită oamenilor cu suflet bun care l-au ajutat!

Gabriel Răducanu
Autor: Cristina Cruceru

In articol:

Gabriel Răducanu are 25 de ani și obișnuia să-și ducă veacul pe străzile din Italia. Bărbatul a fost la un pas să-și piardă viața, din cauza frigului. Românul aproape că murise de frig pe un trotuar din localitatea Avellino, din Italia.

Citeste si: Tragedie în Italia pentru o familie de români! O femeie și soțul ei au fost găsiți fără suflare în casă

Cu ajutorul unor jurnaliști italieni, românul de 25 de ani și-a văzut visul împlinit. Acesta s-a întors în România la familia sa. "Pentru mulți, Gabriel era un nimeni, dar pentru cineva a fost o viață", au scris jurnaliștii italieni. 

Gabriel Răducanu
Gabriel Răducanu [Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Badante arestate pentru maltratare. Bătrânele strigau după ajutor în lacrimi, în timp ce erau snopite în bătaie și amenințate

Publicația italiană, care l-a ajutat pe român să se întoarcă acasă, a scris despre cazul acestuia. Gabriel Răducanu este tânăr român de 25 de ani, care a dormit zile întregi pe trotuarele din localitatea Avellino, estul regiunii Campania. În cele din urmă, cu ajutorul oamenilor cu suflet buni, Gabriel s-a întors în România, la familia lui.

Citeste si: Luiza Melencu, găsită moartă- bzi.ro

Povestea tristă a lui Gabriel Răducanu

Gabriel Răducanu a fost găsit aproape mort de frig, la începutul lunii ianuarie, pe un trotuar din localitatea menționată. Jurnaliștii de la Irpinia News sunt cei care au scris despre cazul românului și care l-au ajutat pe acesta. Românul le-a mărturisit ziariștilor faptul că nu are adăpost, nu are ce mânca și că nu mai știe nimic de mama sa de 2 ani.

Citeste si: El este românul care a abuzat o fetiță de un an și jumătate și a omorât-o în bătaie. Gabriel locuia cu mama copilei

Cazul său a devenit public, iar oamenii cu suflet bun i-au trimis haine și alimente. Acesta a fost preluat de un serviciu social, unde a stat 16 zile. În cele din urmă, serviciile sociale ale municipiului  Avellino, polițiștii și reprezentanții Ambasadei României l-au ajutat pe român să se întoarcă acasă, la familia lui.

" Mulțumesc tuturor oamenilor care și-au arătat viața băiatului și tuturor ziarelor care s-au ocupat de caz", spune ziaristul Enzo Costanza în editorialul său.

"Gabriel a avut parte de o mulțime de obstacole, dar a ajuns să renunțe sub greutatea unei lumi care se mișcă prea repede pentru cei forțați să încetinească. Așa că, într-o zi ca multe altele, s-a oprit fără răsuflare, căutând o privire, o mână întinsă, amintirea mamei sale. Pe același trotuar a așteptat mult timp sub soarele care arde sufletul, gerul care împietrează speranțele, zăpada care acoperă ceea ce preferăm să nu vedem.

O persoană, două și puțină dragoste au fost suficiente pentru ca Gabriel să-și reia călătoria. La urma urmei, visul lui putea să se prăbușească pe trotuar și să piardă contactul cu realitatea. Și-a îmbrățișat mama pe care nu o mai văzuse de doi ani, s-a întors în țara sa și și-a purtat în inimă recunoștința de care sunt capabili doar oamenii simpli. Pentru mulți, Gabriel a fost un „nimeni”, pentru cineva (cel care a făcut diferența) a fost o viață, fundamentală și irepetabilă ca aceea a oricăruia, poate chiar mai mult.

Călătorie bună, Gabriel! Să iei cu tine acea mică porțiune din Italia, Irpinia, care nu te-a lăsat să mori pe acel trotuar. Ia cu tine certitudinea că un mic gest poate șterge toată indiferența care te-a făcut invizibil mult timp. O călătorie frumoasă și îmbrățișează-o pe mama ta pentru noi", a scris publicația italiană, care l-a ajutat pe român.

sursa- stiri diaspora

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Un rapper celebru a fost găsit zăcând într-o baltă de sânge! Poliția investighează cazul

Un român din Italia a violat şi a bătut o fetiţă de un an şi jumătate până a ucis-o

Mădălina Ghenea, transformată în icoană! Imagini bombă cu cea mai sexy româncă din lume

5 zodii vor avea bani mulți începand de săptămâna următoare!

SE DESCHID înainte de 15 martie! Lia Olguța Vasilescu face anunțul mult așteptat

Reacția emoționantă a lui Traian Băsescu când a aflat că fiica sa, Ioana a fost condamnată la închisoare (SURSE)

Papa Francisc își caută moartea? Experții sunt șocați

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies