Gabriela Firea a făcut anunțul zilei! Acești bucureșteni vor primi 1.000 de euro. Ce condiție trebuie să îndeplinească?

Gabriela Firea a anunțat că bucureștenii vindecați de coronavirus care acceptă să doneze plasmă pentru pacienții infectași vor primi o mie de euro.

Distribuie pe:

Autor: Andreea Burghelea

Gabriela Firea a făcut anunțul zilei! Acești bucureșteni vor primi 1.000 de euro. Ce condiție trebuie să îndeplinească?
Gabriela Firea a făcut anunțul zilei! Acești bucureșteni vor primi 1.000 de euro. Ce condiție trebuie să îndeplinească?


In articol:

Gabriela Firea a pus a cale un proiect care sigur le va face cu ochiul multora. Primărița Capitelei a supus la vot propunerea privind acordarea stimulentului pentru persoanele vindecate de COVID-19.

Proiectul prin care cetățenii vindecați de coronavirus vor primi o mie de euro dacă acceptă să doneze plasmă a fost promulgat cu 33 de voturi „pentru” , cinci „împotrivă” şi şapte abţineri.

Citeste si: Ce spune Nelu Tătaru despre scenariul celor 2.800 de cazuri de infectare pe zi: „Putem ajunge și la mai multe, pandemia nu se tranșează în spital”

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

„Noi nu venim să spunem că vom oferi doar circa o mie de euro în tichete de masă celor care vor dona. Noi venim şi spunem că îi vom convinge pe calea dialogului, a responsabilităţii, explicând cât de important e să ajute şi alte persoane aflate în dificultate. Binenţeles, ca şi în alte state europene, vom acorda şi un stimulent financiar. Nu e vorba de bani cash, e vorba de un stimulent în tichete de masă prin care donatorul îşi poate achiziţiona alimente pentru a avea o masă mai bogată pentru revenirea organismului, medicamente şi alte întăritoare pentru organism”, a declarat la începutul şedinţei CGMB, primarul general, Gabriela Firea.

Gabriela Firea: Toate țările din lume duc o bătălie acerbă pentru a salva cât mai multe vieți 

Gabi Firea a mai precizat că vrea să îi convingă pe bucureșteni să doneze plasmă prin discuții și argumente de ordin umanitar.

Citeste si: Nou record de infectări! Coronavirus România, 13 august. 1454 de cazuri de Covid-19 în ultimele 24 de ore.

„Soluție salvatoare la două zile distanță! Pacienții cu forme grave de COVID-19 au nevoie urgență de transfuzii cu plasmă de la pacienții vindecați, care au dezvoltat anticorpi. Cei aproape 30.000 de pacienți trecuți prin infecția SARS-Cov-2 ar putea să-i salveze pe cei care au forme mai dificile. Toate țările din lume duc o bătălie acerbă pentru a salva cât mai multe vieți. S-au creat, deja, programe naționale pentru stimularea donării de plasmă. În România, din păcate, nu există un astfel de program concret. Doar lamentările Ministerului Sănătății că pacienții vindecați nu prea vor să doneze (până în 400 au donat, din 30.000 vindecați)”, spunea marți primarul general.

Opoziția nu este de acord cu proiectul Gabrielei Firea: Este ilegal 

Cu toate că proiectul propus de Gabriela Firea a fost deja votat, opoziția nu s-a declarat de acord cu ideea primăriței. Consilierii USR și PNL spun că nu este moral și legal să se acorde bani unor oameni care teoretic ar trebui să doneze plasmă. Mai mult, consilierii spun că este foarte posibil ca mulți oameni să își dorească să se infecteze, ca mai apoi să se vindece și să doneze plasma pentru a primi bani. 

Citeste si: Un campion la înot a murit după un exercițiu de ținere a respirației

”Este ilegal și imoral deși este îmbrăcat într-o formă plăcută. Încalcă recomandările Comisiei Europene privind donarea. Vom ajunge în situația în care anumiți oamenii vor dori să se îmbolnăvească de COVID ca să primească stimulentul. Iar cei care donează acum sânge sau plasmă nu își vor dori să mai doneze pentru că există o discriminare. Acum primesc 7 bonuri de masă și o zi liberă de la serviciu”, a declarat Cătălin Deaconescu, consilier general PNL, potrivit HotNews.

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Laura Giurcanu, ținta atacurilor în online din cauza afacerilor cu bijuterii. Alina Ceușan, Gina Pistol și Christina Ich îi sar în apărare

Victor Ponta, dat afară din casă de propria soție! Daciana i-a sugerat să își facă bagajele

Gabriel de la Puterea Dragostei se căsătorește! Și-a cerut iubita de soție, iar ea a spus DA! Primele imagini

Un bărbat din Bihor și copii gemeni ai săi sunt dați dispăruți! Cei trei au plecat de acasă de două săptămâni

Dezastru ecologic lângă București! Imagini halucinante cu poluarea excesivă! Nu se mai tem de nimic Video

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies