Gabriela Firea este ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de șanse în Guvernul Ciucă

Gabriela Firea este noul ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de șanse în noul Guvern condus de Nicolae Ciucă. Iată cine este fostul primar al Capitalei!

Autor: Daniela Radan

In articol:

Gabriela Firea este singura femeie ministru din noul guvern condus de Ciucă.

Situația este identică cu cea de anul trecut, când în guvernul lui Cîțu a existat doar o femeie ministru, și anume Raluca Turcan din partea PNL-ului, la Ministerul Muncii.
Iată cu ce s-a ocupat în trecut noul ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de șanse, dar și ce gafă imensă a făcut zilele trecute.

Cine este Gabriela Firea, noul ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de șanse în Guvernul Ciucă

Gabriela Firea, în vârstă de 49 de ani, este originară din Bacău și a urmat cursurile Universității din București, la Facultatea de Litere, specializarea „Știința Informării”. Aceasta a absolvit și Programul postuniversitar de formare și dezvoltare profesională în domeniul securității și apărării naționale „Securitate și bună guvernare” la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”.
Social-democrata a fost jurnalist și a moderat în anul 1999 rubrica „Știrea Zilei” din cadrul unui Jurnal al unui post de televiziune, urmând ca din anul 2001 să se ocupe de moderarea și realizarea unor

emisiuni, dintre care amintim „Gabi Firea Show”.

Citeste si: Alexandru Rafila este noul ministru al Sănătății în Guvernul Ciucă

Tot în domeniul mass-media, fostul primar al Capitalei a fost director la revista economică „Săptămâna Financiară” și la cotidianul „Financiarul”. În 2009 a fost numită în funcția de director general al companiei Intact Advertising la trustul lui Dan Voiculescu.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Gabriela Firea este ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de șanse în Guvernul Ciucă

Gabriela Firea, noul ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de șanse  

[Sursa foto: Facebook]

Gabriela Firea și-a început viața politică în anul 2012 când a devenit membru PSD și i-a fost acordat un loc în Senat.

Gabriela Firea a încurcat ministerul pe care îl va conduce

Gabriela Firea a gafat-o într-un mod uluitor miercuri seară, 24 noiembrie, când a dorit să mulțumească printr-o postare pe Facebook pentru avizul favorabil pe care l-a primit în

calitate de nou ministru. Doar că, Gabriela Firea a încurcat ministerele, scriind „în calitate de ministru desemnat al Muncii”. Social-democrata a observat la scurt timp greșeala comisă, însă aceasta a rămas la istoricul editărilor. Iată mesajul complet pe care l-a transmis inițial: „ Mulțumesc pentru avizul favorabil primit în această seară, în Parlament, în calitate de ministru desemnat al Muncii, tineretului și egalității de șanse. Voi lupta cu energie și entuziasm pentru proiectele asumate: creșterea alocațiilor, sprijinirea financiară a tinerilor și a familiilor, drepturi egale între bărbați și femei.”
Potrivit sursei Libertatea.ro programul de guvernare al Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de șanse, se va ocupa de stimularea natalității, implementarea mai multor politici pentru tineret, dar și creșterea egalității de șanse între bărbați și femei.

Citeste si: Marius Budăi conduce Ministerul Muncii în Guvernul Ciucă. Raluca Turcan rămâne pe dinafară

Gabriela Firea a fost Primarul General al Capitalei

Gabriela Firea a ocupat funcția de primar general al Capitalei în perioada iunie 2016- octombrie 2020. De-a lungul timpului, aceasta s-a remarcat prin luarea unor decizii controversate, dar și a unor decizii apreciate. Printre decizile neînțelese de cetățeni se află și înființarea celor 20 de companii municipale care au dublat administrația publică, acordarea de stimulente financiare și vouchere, care nu au fost prea bine primite, bucureștenii considerând că era mai util să investească acea sumă de bani. Totodată, noul ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de șanse s-a remarcat și prin fapte extraordinare. Aceasta a terminat construcția următoarelor pasaje: Pasajul de la Nicolae Grigorescu, Pasajul Ciurel, Pasajul de la Piața Sudului.

Gabriela Firea a achiziționat 400 de autobuze Otokar și 130 de autobuze hibrid Mercedes. De asemenea aceasta a alocat sume importante de bani bisericilor și a consolidat mai multe clădiri, care fie prezentau risc seismic, fie erau în lucru sau în curs de reabilitare.

 

Surse: hotnews.ro, libertatea.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies