Gabriela Firea şi-a dat demisia din funcţie de preşedinte interimar la PSD Bucureşti - Codrin Ştefănescu a propus sancţionarea Primarului General

Gabriela Firea a anunţat înainte de şedinţa la care se discută retragerea sprijinului politic pentru ea că şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte interimar la Bucureşti.

Autor: R.L.

Gabriela Firea a demisionat, luni din funcţia de preşedinte interimar PSD Bucureşti, spunând că şi statutul ar trebui amendat deoarece nu este normal ca un interimat să fie asigurat timp de doi ani.

"Cel mai important e să fim oameni, iar în cazul unui partid să fim membri şi apoi să avem funcţii. Ştim ce se va întâmpla, deşi sedinţa nu a început.

Nu este democrat să se dezbată înainte informal să în birouri, restaurante", a declarat Gabriela Firea, înainte de şedinţa CEx PSD.

Aceasta a anunţat că şi-a depus demisia de calitatea de şef interimar la PSD.

"Mi-ai depus acum demisia din calitatea de preşedinte interimar la PSD Bucureşti. Este o formă de protest a mea pentru că de 2 ani dl. Dragnea a blocat alegerile la această organiziaţie pentru a fi vulnerabilă. Poate si statutul ar trebui amendat pentru că nici o poziţie interimară nu poate dura 2 ani. A fost un plan(...) Mă gândeam, dacă dl Dragnea ar fi depus atâta energie cum a depus pentru a mă lichida pe mine, am fi avut deja la stadiul de fundaţie şi spitalele regionale", a mai spus Firea.

Ea a mai spus că programul de guvernare locale cu care a câştigat alegerile a fost neglijat.

”Pur şi simplu a fost neglijat, să mă exprim elegant, sau tratat cu indiferenţă de către dl. Dragnea, iar toate promisiunile pe care împreună le-am făcut bucureştenilor s-au îndeplinit doar în ceea ce priveşte atribuţiile Primăriei Generale. Eu mă bazez că românii, inclusiv bucureştenii sunt mult mai inteligenţi decât cred unii politicieni cinici care chiar înainte să vin la această şedinţă transmiteau prin interpuşi faptul că problemele grave cu care se confruntă Capitala ar putea să fie puse doar pe seama activităţii primarului general.

Nu este adevărat”, a mai spus Firea.

Demisia Gabrielei Firea: Mesaj pentru Dragnea: Aţi abandonat programul cu care am câştigat alegerile

Gabriela Firea scrie, în documentul adresat preşedintelui PSD Liviu Dragnea, că îşi depune demisia din funcţia de preşedinte interimar al PSD Bucureşti, deoarece formaţiunea a abandonat proiectele mari ale Capitalei, cum ar fi Centura ocolitoare, metroul sau ELCEN.

"Consider că programul politic şi administrativ, cu sprijinul căruia atât eu, cât şi PSD, am câştigat alegerile locale din Bucureşti în anul 2016, a fost abandonat. O serie de autorităţi centrale au blocat sau întârziat proiectele mari ale Capitalei: Centura ocolitoare, ELCEN, metrou.

Prin prisma faptului că, sub mandatul meu de preşedinte interimar al PSD Bucureşti, organizaţia a obţinut un scor record şi în premieră: 7 primari (unul general şi 6 de sectoare). Astăzi, prin demisia de faţă, pun punct perioadei nemeritate de provizorat la nivelul organizaţiei PSD Bucureşti şi primordial, încetez să mai validez, prin activitatea mea, toate nerealizărie la nivelul conducerii centrale pe care o giraţi în totalitate", se arată în scrisoare.

Gabriela Firea mai scrie că demisia este o formă de protest faţă de interimatul de doi ani de zile de la şefia PSD Bucureşti, precum şi pentru "dezinteresul manifestat de dumneavoastră faţă de problemele grave cu care se confruntă Capitala în special în ceea ce priveşte traficul, termoficarea".

Mihai Tudose: Sunt împotriva pierderii oricărui coleg

Fostul premier Mihai Tudose a declarat luni, înainte de şedinţa CEx PSD, că este împotriva pierderii oricărui coleg şi se va opune excluderilor. Totodată, Tudose a spus că o remaniere arată că ceva nu a mers bine şi nu e motiv de bucurie.

"Eu sunt împotriva pierderii oricărui coleg. Nu sunt de acord ca niciun coleg să fie exclus, eu cred că ar trebui să fie aduşi, nu daţi afară", a spus Mihai Tudose.

În ceea ce priveşte demisia Gabrielei Firea de la PSD Bucureşti, Tudose a afirmat: "E decizia domniei sale de a forţa alegerile la Bucureşti pentru că e interimar".

Legat de demisia lui Mihai Fifor de la Ministerul Apărării, fost premier a afirmat că regretă, iar în legătură cu remanierile anunţate: "de ce credeţi că aş putea fi vesel. O remaniere înseamnă că ceva nu a mers bine".

 

CExN al PSD: Codrin Ştefănescu a propus SANCŢIONAREA Gabrielei Firea

Noul secretar general al PSD, Codrin Ştefănescu, a propus luni, în şedinţa CExN care se desfăşoară la Parlament, să se voteze aplicarea unor sancţiuni politice pentru primarul Capitalei, Gabriela Firea, au spus pentru MEDIAFAX surse din partid.

Potrivit surselor citate, secretarul general al PSD a propus ca în CExN să se voteze schimbarea Gabrielei Firea din fruntea organizaţiei judeţene PSD Ilfov.

De asemenea, Codrin Ştefănescu a propus şi un vot pentru schimbarea lui Firea din funcţia de vicepreşedinte naţional al partidului.

Discuţiile din CExN vin după ce Gabriela Firea a demisionat, înaintea şedinţei, din funcţia de preşedinte interimar PSD Bucureşti, spunând că şi statutul ar trebui amendat deoarece nu este normal ca un interimat să fie asigurat timp de doi ani.

De asemenea, primarul Capitalei i-a dat preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, trei foi scrise de mână în care îşi anunţă demisia şi îşi motivează gestul prin faptul că formaţiunea a abandonat proiectele mari ale Capitalei, cum ar fi Centura ocolitoare, metroul sau ELCEN.

"Consider că programul politic şi administrativ, cu sprijinul căruia atât eu, cât şi PSD, am câştigat alegerile locale din Bucureşti în anul 2016, a fost abandonat. O serie de autorităţi centrale au blocat sau întârziat proiectele mari ale Capitalei: Centura ocolitoare, ELCEN, metrou”, a scris aceasta.

Firea a declarat, duminică seara, că nu ştie dacă va fi sancţionată în şedinţa CExN, dar că o eventuală pierdere a funcţiilor în partid nu o va afecta politic, ci doar uman. „Prezenţa mea în BPN şi CEx nu au adus nimic bun bucureştenilor”, a spus aceasta.

Ea a adăugat că nu vrea să fie exclusă din partid.

sursa

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Crimă terifiantă în Argeş! Un bărbat a fost găsit cu gâtul tăiat şi înjunghiat în inimă! Se afla pe scaun în timpul atacului

Alexandru Baltăţanu, concurent azi, la 'Vrei sa fii milionar?': “Nu de putine ori am ajuns chiar la ultima intrebare, este altceva cand stai in scaun, aici!”

O tânără mamă a murit după ce a fost luată la ocazie! Era cu fiica şi nepoata sa

Urmează o perioadă cu multe lacrimi în viața zodiilor. 4 nativi vor plânge de fericire, alte 3 zodii să aibă grijă

Se reduce perioada de suspendare a permisului auto! Ce dovadă trebuie să prezinte șoferii

„Poate asta e ultima dată” Getuța Sterp cu ochii în lacrimi înainte de nuntă

Noi informații pentru șoferi. Legea RCA urmează să fie modificată, pentru a se stabili modul în care vor fi acordate despăgubirile

Reghecampf, situație din ce în ce mai dificilă – Antrenorul este la un pas să își piardă slujba, din nou

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies