Germania, prima țară care vrea să ridice interdicțiile. Planul conceput de nemți

Germania este prima țară din blocul european care și-a făcut un plan pentru renunțarea de la interdicțiile la care este supusă aproape toată Europa.

Distribuie pe:

Autor: D.A.

fara descriere


In articol:

Germania elaborează o listă de măsuri - printre care obligativitatea purtării măştilor sanitare în locuri publice, limitarea adunărilor şi accelerarea anchetelor epidemiologice.

Punerea acestor idei în practică ar urma, potrivit autorităţilor din Germania, să permită renunţarea treptată, începând cu 19 aprilie, la interdicţiile de circulaţie impuse pentru limitarea răspândirii epidemiei COVID-19, transmite Reuters.

Care sunt așteptările în Germania

Potrivit proiectului unui plan de acţiune elaborat de Ministerul de Interne german şi consultat de Reuters, măsurile respective ar trebui să fie suficiente pentru a menţine sub 1 valoarea medie a numărului de oameni infectaţi de fiecare persoană purtătoare a virusului SARS-CoV-2, astfel încât viaţa publică se va putea relua gradual.

Citeste si: Ce salariu are Raed Arafat, omul cheie în lupta cu coronavirusul?

Citeste si: Peste 4000 de persoane din România au fost infectate cu coronavirus! Care este situația la ora actuală

Citeste si: Ce avere are militarul care a preluat conducerea Spitalului din Suceava! Vezi cum a ajuns colonelul Daniel Derioiu să câștige 4.500 euro pe lună!

Pentru ca acest lucru să fie posibil, în Germania vor fi puse în practică mecanisme pentru a identifica în termen de 24 de ore de la stabilirea diagnosticului peste 80% dintre cei cu care a avut contact cu o persoană infectată.

Școlile în Germania se deschid în funcție de anumite criterii

În schimb, şcolile vor putea fi redeschise pe baza unei analize de la regiune la regiune, iar controalele frontaliere stricte vor fi relaxate, adaugă documentul citat.

Citeste si: Prognoza meteo 6-19 aprilie. Meteorologii anunţă temperaturi mai ridicate faţă normalul perioadei

Citeste si: Polițist filmat în timp ce lovește brutal, cu piciorul, un om pe o stradă din Dristor VIDEO

Citeste si: Purtarea mijloacelor de protecţie a gurii şi nasului, obligatorie în toate locurile publice închise din judeţul Botoşani

În Germania s-au înregistrat până luni dimineaţă aproximativ 95.900 persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 1.418 cazuri fatale.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate