Ghid complet pentru manichiură şi pedichiură făcute acasă

Ne place sau nu ne place, imaginea contează. Iar mâinile sunt şi ele o carte de vizită.

Distribuie pe:

fara descriere

Numai că nu avem mereu timp să mergem la salon pentru o manichiură şi o pedichiură profesionale. Mai mult, dacă cea care se ocupă de unghiile noastre nu ne respectă cerinţele, s-ar putea să ne întoarcem acasă cu mai puţin chef decât am plecat. În intimitatea propriei case şi necondiţionate de un program orar, ne putem face unghiile cât de scurte sau de lungi dorim, ovale sau pătrate, cu lac incolor sau ojă colorată, uni sau în modele fistichii, imaginaţia nu are limite.

Pentru orice activitate de acest gen trebuie să ţinem cont însă de câteva lucruri, pentru ca unghiile noastre să arate impecabil.

 • Primul pas pe listă – te asiguri că unghiile sunt perfect curate. Dacă ai deja ojă, foloseşte un dizolvant special, fără acetonă, care să nu îţi afecteze suprafaţa şi sănătatea unghiilor.
 • Acordă-ţi câteva minute ca să înmoi cuticulele într-un bol cu apă călduţă. Chiar nu este un timp irosit. Eviţi, în acest fel, agresarea unghiilor atunci când le cureţi şi devine şi mult mai uşoară acţiunea.
 • Împinge cuticulele şi curăţă-le, îndepărtând părţile franjurate, acelea pe care mulţi au tendinţa de a le scoate cu dinţii.
 • Taie unghiile la dimensiunea dorită, apoi pileşte-le, ca să le netezeşti colţurile şi să nu le agăţi. Credem că tărie că este mai important să te simţi tu bine cu lungimea şi forma lor, mai presus de orice trend în domeniu.
 • Polişează suprafaţa unghiilor cu un buffer pentru a le ajuta să aibă o suprafaţă netedă, numai bună de dat cu lac sau ojă.
 • Exfolierea este un alt pas extrem de necesar, pe care îl vom detalia şi mai târziu, în articol. Eliminarea celulelor moarte ajută ca pielea să capete un aspect proaspăt şi o face să fie netedă, perfectă pentru o mângâiere drăgăstoasă.
 • Hidratarea vine în sprijinul punctului precedent, aşa că nu sări peste această etapă.
 • Nu uita să degresezi unghiile înainte să aplici oja, pentru a evita ca aceasta să sară înainte de vreme.
 • Un lac de bază, Base Coat, este esenţial înainte să treci la culoarea propriu-zisă. Se absoarbe rapid în unghie, o protejează de pigmentul din ojă şi creşte rezistenţa acesteia.
 • Aplicarea lacului colorat de unghii se face în două straturi, cu o pauză de câteva secunde între ele, pentru a-i permite acestuia să se zvânte şi să nu lase urme neplăcute.
 • După ce aplici cele 2 straturi de ojă, foloseşte un Top Coat, un lac protector ce creşte rezistenţa manichiurii sau pedichiurii şi îi accentuează luciul.
 • Acordă-ţi 10-15 minute pentru tine, timp în care unghiile se vor usca, iar tu poţi profita de ocazie ca să citeşti din cartea abia începută sau să te pui la curent cu noutăţile apărute pe Social Media.

Acum, că am stabilit care sunt etapele realizării unor manichiuri şi pedichiuri perfecte, e bine să ştim şi ce ustensile alegem pentru acestea. Sigur, ştim că este important să avem o unghieră care să taie foarte bine. În caz contrar ne vom alege cu unghii tăiate strâmb şi eventual, exfoliate. Avem nevoie de un buffer de calitate şi o pilă eficientă şi deloc agresivă cu unghiile. Şi este neapărat ca pe lista de instrumente să existe şi depărtătorul de cutile şi cuţitul special pentru ele. Sau putem să rezolvăm problema mai simplu şi mai elegant şi â luăm un set care să le cuprindă pe toate. Noi recomandăm trusa pentru manichiură şi pedichiură Bodyform, ce cuprinde 9 piese esenţiale, de la discuri fine şi aspre pentru pilire şi pietre de contur şi modelare la discuri exfoliante şi dispozitiv de îndepărtare a cuticulelor. Bodyform are acumulator reîncărcabil, dar poate fi folosit şi direct conectat la priză. Vine cu o cutie pentru depozitarea accesoriilor, aşa că le vei avea mereu la îndemână şi în ordine.

Dacă faci parte din categoria persoanelor care nu au timp de pierdut, ca majoritatea oamenilor, poţi încerca setul de manichiură şi pedichiură Laica, cu uscător de unghii. Are 5 accesorii pentru igiena şi îngrijirea unghiilor: vârf exfoliant, vârf cilindric subţire, vârf conic subţire, vârf gros şi vârf conic cu pâslă. Uscătorul are, la rândul lui, 2 modalităţi de funcţionare: uscare prin lumina UV cu ajutorul a 5 LED-uri şi uscare prin curent de aer cu ajutorul ventilatorului integrat.

Picioarelor chinuite de tocuri sau care au de petrecut multe ore cu presiunea întregului organism asupra lor este important să le oferim îngrijirea adecvată. Pielea moartă neîndepărtată nu devine doar inestetică, dar şi deranjantă. Pentru îndepărtarea lejeră a acesteia poţi folosi pila electrică Smooth Skin Trisa, cu 2 role de şlefuire. Este un dispozitiv extrem de sigur. Nu te poţi lovi, nu te poţi tăia, dar te alegi după utilizarea lui cu o piele fină, de invidiat.

Un alt aparat care face furori printre doamne şi domnişoare este cel pentru îndepărtarea calusului Beurer, cu LED şi 2 viteze. Dedicat pielii mâinilor, coatelor şi picioarelor, acesta poate fi folosit atât pe pielea umedă, cât şi pe cea uscată. Are 2 capete, unul fin şi unul aspru, pentru a evita agresarea nedorită a pielii, este lavabil şi beneficiază de funcţie de încărcare rapidă. Rolele de pilire inoxidabile îndepărtează gentil stratul cornos al pielii, bătăturile şi zonele aspre de pe corp.

Odată pielea şi unghiile curăţate, date sau nu cu ojă, nu uita că ele trebuie îngrijite şi între şedinţele de manichiură-pedichiură. Uleiul pentru cuticule este bine să intre în rutina zilnică de îngrijire. Nu doar că le hidratează şi înmoaie, reducând considerabil aspectul de franjuri, dar acţionează şi asupra unghiilor. Iar crema, nu doar pe mâini şi călcâie, ci pe tot corpul, trebuie să fie o constantă zilnică în viaţa oricărei femei care îşi doreşte să menţină pielea hidratată şi sănătoasă. Un scrub, o dată pe săptămână, face parte şi el din reţeta de bună îngrijire.

Şi mai presus de toate sfaturile de mai sus, nu uita că un astfel de ritual nu trebuie să se transforme într-un chin. Este un răsfăţ pe care pielea ta îl merită pe deplin.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate