Gigi Becali e băgat în faliment de serele cu legume! Afaceristul a investit 40 de milioane de euro în afacere, dar datoriile au ajuns la 9 milioane de euro EXCLUSIV

Se pare că Gigi Becali e băgat în faliment de serele cu legume, afacere în care a investit acum aproape zece ani.

Distribuie pe:

Autor: Matei Vaihan

fara descriere

Datele financiare arată că Gigi Becali e băgat în faliment de serele cu legume. Afaceristul controlează compania Leoser SA, care deţine o suprafaţă de 90 de hectare de sere legumicole în Popeşti Leordeni. Gigi Becali a cumpărat acest activ de la stat, în 2007. Pământul a fost menţinut în circuitul agricol. Potrivit presei, Becali ar fi cumpărat serele cu aproximativ 40 de milioane de euro, valoarea de piaţă a terenului fiind, la vremea aceea, de aproximativ zece ori mai mare.

Gigi Becali e băgat în faliment de serele cu legume. Şi-a băgat apropiaţii în firmă

Cei care deţin, în acte, Leoser SA sunt Vasile Geambazi (50%), Horia Culcescu (15%) şi Marin Culcescu (35%), tatăl acestuia din urmă, toţi apropiaţi ai lui Becali. Potrivit rezultatelor de la Ministerul de Finanţe, compania nu o ducea prea bine. La sfârşitul lui 2017, datoriile acesteia erau de 41.434 964 lei, adică aproximativ 9 milioane de euro. Profitul pe 2017 a fost mic, de doar 79.036 de lei. (vezi motivul pentru care Gigi Becali şi soţia sa au ajuns la tribunal)

fara descriere

Gigi Becali e băgat în faliment de serele cu legume. În ultimii ani, pierderile au fost de 6 milioane de lei

Cifrele arată că Gigi Becali e băgat în faliment de serele cu legume. În ultimii ani, compania a avut pierderi de aproximativ 6 milioane de lei. Potrivit Top 300 Capital, Gigi Becali avea, în 2017, o avere estimată la 400-500 de milioane de euro, în creştere cu aproape 200 de milioane de euro faţă de anul precedent, datorită revenirii pieţei imobiliare, unde acesta este unul dintre cei mai importanţi jucători.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate