Gogosi la cuptor. Cum se pregatesc gogosile pufoase

Reteta de gogosi pufoase, numai bune de a fi servite cu zahar pudra sau gem de fructe.

Distribuie pe:

Autor: R.L.

Reteta de gogosi pufoase, numai bune de a fi servite cu zahar pudra sau gem de fructe.

Gogosi la cuptor. Cum se pregatesc gogosile pufoase
Gogosi la cuptor. Cum se pregatesc gogosile pufoase


In articol:

Un desert delicios, mult mai sanatos decat gogosile prajite in baie de ulei. Rezultatul: gogosi pufoase, usoare cu care te poti rasfata oricand.

Reteta de gogosi la cuptor. Cum faci gogosi la cuptor.

Ingrediente:

450 grame faina
100 grame unt la temperatura camerei
250 ml lapte
1 ou
90 grame zahar
un praf de sare
10 grame drojdie

Optional:

coaja de la o portocala
esenta de portocale/lamaie/vanilie

pentru pudrat:

zahar vanilat, zahar pudra, scortisoara

Citeste si: Dezvăluiri scandaloase despre prințul Charles! “Las-o pe mama în pace!” - evz.ro

Citeste si: Imagini de coşmar din Spitalul Județean Reșița! Pacienţi pe jos şi mizerie de nedescris - bzi.ro

Citeste si: Ce greseli comiti cand faci clatite. Cum se prepara corect clatitele

Citeste si: Reteta simpla de salam de biscuiti, gata in 15 minute

Citeste si: Chec pufos cu 4 ingrediente. Reteta simpla

Gogosi la cuptor. Gogosile ies pufoase si aromate

Mod de preparare:

Gogosi la cuptor. Cum se pregatesc gogosile pufoase
Gogosi la cuptor. Cum se pregatesc gogosile pufoase

Intr-un vas amestecam faina cu drojdia. Separat batem oul cu zaharul, laptele caldut, jumatate din cantitatea de unt si punem si coaja de portocala sau esenta preferata.

In faina amestecata cu drojdie facem o gaura in centru si turnam mix-ul de ingrediente lichide. Incepem sa amestecam si sa framantam. Adaugam sarea si restul de unt. Aluatul pentru gogosi este gata cand nu se mai lipeste de maini si are o textura elastica.

Acoperim aluatul si-l lasam la dospit timp de o ora si jumatate, intr-un loc uscat, ferit de curenti de aer. Apoi, il intindem pe blatul de lucru pe care il pudram cu faina. Intiddem aluatul intr-o foaie nu prea groasa.

Cu ajutorul unui cerc/pahar sau cu o cana, taiem aluatul in forme rotunde. Daca aveti si o alta forma mai mica, puteti decupa gogosile si in centru, pentru a le da forma indragitelor gogosi americane.

Le asezam intr-o tava pe care am pus hartie de copt si le lasam la dospit inca 60 de minute. Atentie cand puneti gogosile in tava, trebuie sa lasati spatiu intre ele pentru ca vor mai creste si exista riscul sa se lipeasca.

Citeste si: Inghetata dupa reteta Oliviei Steer. "E cea mai simpla, rapida si sanatoasa"

Citeste si: Pasca poloneza. Reteta cu branza de vaci si glazura de ciocolata

Citeste si: Cozonac fara framantare. Reteta celui mai pufos cozonac cu nuca si cacao

Dupa o ora de dospire, bagam gogosile la cuptor pentru 10-12 minute la o temperatura de aproximativ 200 de grade Celsius.

Dupa ce sunt gata, gogosile caldute pot fi tavalite prin zahar pudra si zahar vanilat. De asemenea, pot fi servite cu gemul preferat.

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop 6 Decembrie 2020: astăzi Racii se lovesc de o problemă de sănătate

Simona Halep e în stare de ȘOC! Vestea pe care a primit-o a picat ca un trăsnet

Care este rețeta originală a celebrei salate de boeuf. A fost inventată de Lucien Olivier și ținută secretă mult timp. Ce au schimbat românii la ea

Drob de pui. Rețeta adaptată pentru cei care nu consumă miel

Lipii simple din 3 ingrediente. Reteta gata imediat

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies