Google împlinește 21 de ani. Motorul de căutare sărbătorește printr-un Google Doodle aniversar

Google împlinește 21 de ani. Motorul de căutare Google împlinește astăzi 21 de ani și-și marchează aniversarea printr-un Google Doodle special în care este menționată ”data de naștere”: 27 septembrie 1998.

Distribuie pe:

Autor: A.I.

Google


In articol:

Google împlinește 21 de ani. Creatorii lui nici nu bănuiau atunci că va deveni suportul folosit de cvasitotalalitatea utilizatorilor de internet.

Google împlinește 21 de ani. Anul trecut, când a împlinit 20 de ani de la lansare, Google a propus utilizatorilor o incursiune virtuală, prin Street View, în garajul în care a funcţionat primul birou al companiei.

Google

Citeste si: Anunț Facebook: „Nu se va mai permite conţinutul despre autovătămare şi sinucidere”

Google a fost înfiinţat de Larry Page şi Sergey Brin

Google a fost înfiinţat de Larry Page şi Sergey Brin, doi americani care s-au cunoscut în 1995 pe băncile Universităţii Stanford. Motorul de căutare Google a apărut la 9 ani de la înființarea World Wide Web, internetul modern, care a împlinit și el anul acesta, în martie, trei decenii, scrie digi24.ro.

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Google împlinește 21 de ani. De-a lungul celor 21 de ani, în plus faţă de motorul de căutare, Google s-a diversificat, propunând utilizatorilor mai multe instrumente practice, aplicații, servicii, gadgeturi.

Google

Google. Câți angajați are compania în prezent

În prezent, Google are peste 50.000 de angajaţi, dintre care cei mai mulţi lucrează la sediul general al companiei, aflat în California. Compania face parte din grupul Alphabet.

Google

Citeste si: Youtube vrea să interzică aceste clipuri video

Google împlinește 21 de ani. Iniţial denumită „Backrub”, compania a devenit în 1996 Google - nume ce are la bază termenul matematic „googol” folosit pentru numărul format din cifra 1 urmată de 100 de zerouri - cuvânt ce a fost recunoscut oficial ca verb în 2006, fiind inclus în dicţionarele Merriam-Webster şi Oxford English.

Google face parte din ”Big Four” (”Cei Patru Mari”)

Sunt cele mai importante companii din domeniul internetului, alături de Apple, Facebook şi Amazon.

Totuși, marile companii de tehnologie, precum Apple, Amazon sau Google sunt din ce în ce mai criticate, în ultimul timp, fiind acuzate că dețin prea multă putere, având astfel un impact negativ asupra pieței, dar și din cauza problemei încălcărilor de confidențialitate.

Google

De curând, Google a repurtat o victorie în justiție și și-a asigurat posibilitatea de a aplica „dreptul de a fi uitat” numai pentru utilizatorii din Europa. Compania nu e obligată să aplice prevederile și în restul lumii, au stabilit judecătorii.

Galerie foto 
Citește și:

Bilanț Covid-19, 22 septembrie! 45 de persoane au murit în ultimele 24 de ore

Cele mai noi declarații despre starea de sănătate a legendei Michael Schumacher, pilotul de F1 care a suferit un grav accident la schi

O tânără din București a fost jefuită și violată de un bărbat care s-a cățărat pe bloc! Individul a intrat pe geam

Metroul din Drumul Taberei se va închide, la scurt timp de la inaugurare! Care este motivul: "Au început să apară primele defecţiuni..."

Poți vota și cu buletinul expirat la alegerile locale! Anunțul făcut de Biroul Electoral Central

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies