Gregorian Bivolaru, despre legenda marii evadarii din arestul Securitatii: "Am transmis telepatic gardienilor sa aduca o scara in curte"! Partea a doua a interviului exclusiv WOWbiz.ro

WOWbiz.ro prezinta azi cvea de-a doua parte a interviului cu Gregorian Bivolaru, liderul spiritual al MISA, aflat in spatele gratiilor, la Penitenciarul Bistrita.

Autor: Radu Constantin

Gregorian Bivolaru a discutat cu reporterii WOWbiz.ro despre cateva dintre legendele care circula de ani buni, legate de cateva din intamplarile care i-au marcat existenta: tortura comunista, evadarea din arestul Securitatii sau perioada petrecuta intr-un spital de psihiatrie.

WOWbiz.ro: In biografia dumneavoastra mai exista episoade in care ati fost inchis – in perioada comunista. Se spune chiar ca ati reusit sa evadati din arestul Securitatii.

Care este adevarul?

Gregorian Bivolaru: Da, am fost inchis in perioada comunista de doua ori, iar in 1989 am fost chiar internat in mod abuziv intr-un spital de psihiatrie, o metoda criminala ce era practicata de autoritatile comuniste de la vremea respectiva atat pentru a compromite, dar si pentru a scapa de oamenii incomozi, in special de dizidentii politici. Evident insa ca in realitate nu recunostea nimeni ca ar exista detinuti politici. Dosarele se fabricau pe atunci pentru infractiuni de drept comun, metoda ce era de notorietate la acea vreme. As vrea sa precizez referitor la acest aspect ca am cerut si chiar am obtinut de la Tribunalul Bucuresti in 2011 o decizie care a constatat ca acele condamnari si chiar internarea mea fortata la un sinistru spital de psihiatrie din perioada comunista au avut caracter politic, subliniez aceasta ca sa nu mai existe fel si fel de speculatii aberante in acest sens, singura mea „vina” pe atunci a fost ca am refuzat sa renunt la a mai practica si la a preda in continuare yoga unor grupe

de persoane, iar asta i-a deranjat teribil pe comunisti.
In ce priveste episodul cu evadarea, acesta chiar a existat, toate acestea s-au petrecut in 1984. Trecusem deja prin mai multe perchezitii, anchete, interogatorii, batai, amenintari, iar in 1982 se declansase „afacerea Meditatiei Transcendentale”. Autoritatile, in special organele securitatii, aflasera ca mi se propusese de catre conducatorul acelei miscari sa detin un rol important in cadrul gruparii si tocmai de aceea au intensificat supravegherea mea.
Descoperind insa ca, in ciuda amenintarilor repetate, eu organizasem pe ascuns cateva grupe de practica yoga, in 1984 m-au arestat din nou si au incercat sa imi fabrice un nou dosar marsav si aberant. M-au torturat zile in sir ca sa declar ca urmaream sa-l asasinez pe Ceausescu de la distanta, prin metode paranormale, psihotronice. Daca m-ar fi determinat sa semnez castigau de doua ori: pe mine ma inchideau pentru o lunga perioada de timp, iar anchetatorii ar fi fost apoi priviti ca salvatorii lui Ceausescu, ceea ce le-ar fi asigurat o pozitie privilegiata in sistem.
Pentru ca situatia era grava, am decis sa apelez la singurele mijloace pe care le aveam la dispozitie, respectiv anumite capacitati de factura paranormala pe care le dobandisem prin practica yoga. In felul acesta am transmis in mod telepatic gardienilor sa aduca si apoi sa lase acolo o scara in curtea interioara de plimbare a arestului din Rahova, iar apoi, atunci cand am fost dus inapoi catre celula, am ramas in urma si am folosit imediat scara respectiva pentru a sari cativa metri prin aer intr-un copac ce era lipit de zidul foarte inalt al acelui arest, iar in felul acesta am evadat de acolo si am fost primul care a reusit sa evadeze in acel loc. Dupa trei zile am fost insa prins de organele securitatii pentru ca un cunoscut in a carui casa m-am ascuns a cedat presiunilor anchetatorilor si le-a dezvaluit unde ma ascundeam. Sunt greu de descris turbarea si dorinta de razbunare a anchetatorilor cand m-am vazut adus din nou in arestul securitatii de la Rahova, au planuit sa ma ucida in bataie daca vor avea ocazia. Din cauza evadarii mele ei ratasera niste avansari, mai ales ca era prima data cand cineva reusise sa evadeze din arestul Securitatii. M-au judecat apoi si m-au condamnat la 1 an si jumatate doar pentru evadare (adica dupa aceea nu a existat nici o alta condamnare pentru presupusa infractiune aberanta pentru care m-au arestat initial; daca acuzatiile lor halucinante ar fi fost reale as fi fost condamnat pentru acea infractiune si totodata in plus pentru evadare, nu numai pentru evadare). Pedeapsa respectiva am executat-o in conditii cumplite, cu lanturi ce cantareau cam 6 kg la picioare – toate aceste si ca sa ma chinuie, dar si de frica sa nu evadez din nou, intr-o celula a carei fereastra nu avea geamuri, unde iarna apa ingheta pe pardoseala. (Citeste AICI prima parte a interviului cu Gregorian Bivolaru)

Spuneati ca ati fost internat intr-un spital de psihiatrie... Ce s-a intamplat acolo?

Am continuat nu numai sa practic, ci sa si predau yoga, in ciuda arestarilor si condamnarilor, ceea ce pentru securisti era un afront plin de curaj si aproape de neimaginat. Probabil de aceea s-au gandit sa recurga la masura criminala, radicala a internarii mele intr-un spital de psihiatrie la Poiana Mare. S-a facut cu acea ocazie, la comanda, un simulacru de expertiza psihiatrica ce a stabilit zice-se ca sunt iresponsabil psihic dupa ce anterior facusem 1 an si 6 luni inchisoare pentru evadare. Internarea a fost decisa in august 1989, iar ”tratamentul” indicat continea inclusiv unele medicamente puternice care ar fi schimbat intr-o leguma pe oricine, in scurt timp. Doctorul psihiatru de atunci, ce lucra la spitalul de la Poiana Mare, Leonard Hriscu, a dat insa dovada de omenie si de verticalitate. Constatand ca diagnosticul nu este real si intuind motivele adevarate ale internarii mele, a refuzat sa-mi mai aplice tratamentul. A fost o alta perioada foarte dificila acolo la Poiana Mare, conditiile in acel spital erau cumplite, iar in plus unii dintre cei internati chiar erau niste nebuni periculosi, care te puteau oricand ataca si chiar omori. In decembrie 1989 a venit insa Revolutia, dar nu am fost pus in libertate imediat, caci am fost obligat sa mai astept convocarea unei comisii care trebuia sa ma elibereze cu forme legale. In final m-au pus in libertate, dar in mod bizar mi-au pastrat, in mod abuziv, ipostaza de persoana iresponsabila dpdv psihic. Ar mai fi multe de povestit despre toate abuzurile si persecutiile din perioada comunista la care am fost supus. Toate cele petrecute atunci sunt in mare parte consemnate in documente ce se afla in arhivele CNSAS, dar pana acum doar cercetatorul Gabriel Andreescu a avut curiozitatea si rabdarea necesara sa le studieze, iar apoi a publicat doua carti ce sunt pline de dovezi socante pe aceasta tema.

V-ati mai intalnit, ulterior, cu procurorii care v-au facut dosare inainte de Revolutie? 

A fost uimitor in anul 2004 cu procurorul Chaborski, care a fost procurorul care m-a anchetat atat in anul 1984, cat si dupa revolutie in anul 2004. Personal l-am intalnit in ambele anchete, dar in anul 2004 avantajul, daca se poate numi asa, a fost ca nu m-a mai batut si nu m-a mai torturat. Era insa evidenta atitudinea sa plina de dispret pentru mine. (Citeste si: Ce legatura exista intre Gregorian Bivolaru si Adrian Nastase)

Cati membri are MISA in acest moment si in cate tari activeaza?

Scoala de yoga MISA are actualmente filiale in 33 de tari si exista cam peste 40.000 de persoane care practica yoga sau care participa intr-un fel sau altul in calitate de simpatizanti la activitatile acestor scoli. Scoala de yoga MISA este cea mai mare scoala de acest fel din EUROPA si tocmai de aceea ii deranjeaza pe cei rai, prosti si intoleranti care o ataca mai mereu si vor sa o distruga cu orice pret. E impropriu spus ”membri MISA” cand ne referim la aceste persoane, deoarece MISA, ca asociatie, are doar 28 de membri, ce sunt fondatorii ei. Restul sunt cursanti sau simpatizanti.

Cum tineti legatura cu adeptii dumneavoastra?

Este necesar sa precizam ca de fapt cuvantul adept este un termen folosit cel mai adesea in sens peiorativ, mai corect este sa-i numim pe acesti oameni practicanti yoga.
In conditiile actuale, singura modalitate de comunicare prin mesaje cu cei din exterior este posta. Atunci cand insa sosesc scrisori pe adresa mea ele sunt deschise in prealabil de personalul specializat al penitenciarului si apoi ne sunt inmanate personal. Aceasta este procedura. Primesc multe scrisori prin posta de la practicatii yoga, chiar de ordinul sutelor, si urmaresc sa raspund, este adevarat, succint la cat mai multe, in functie de timpul pe il am la dispozitie. Uneori doar raspunsurile la o corespondenta atat de bogata implica 3-4 ore zilnic. O fac insa cu bucurie si cu altruism, spre a fi de folos oamenilor. Ofer chiar si sfaturi despre tratamente bazate pe plante medicinale sub forma de pulbere, pentru o multime de boli. In felul acesta se pot ameliora sau chiar vindeca pe o cale perfect naturala multe afectiuni. De asemenea, urmaresc sa scriu aproape saptamanal conferinte pe teme de YOGA si spiritualitate care sunt accesibile in mod gratuit pe SITE-ul special MISA SENZATIONAL TV. Subiectele pe care le abordez sunt aproape inepuizabile, deoarece domeniul spiritualitatii este imens. Toate aceste conferinte implica insa o anumita forma de eroism si efort. Deci scriu diverse conferinte, caci aici este interzis sa ai reportofon sau alte mijloace de inregistrare si tocmai de aceea fiecare conferinta este scrisa de mine cu pixul, si apoi trimit manuscrisele prin posta, iar dupa aceea toate aceste conferinte sunt citite de alte persoane, unele dintre ele in cadrul taberelor spirituale internationale de YOGA  de la HERCULANE si COSTINESTI sau in cadrul altor activitati ale acestei scoli.

Cine conduce in acest moment MISA, in lipsa dumneavoastra?

Datorita presiunilor furibunde imense ce au fost facute aproape in permanenta atat de un anumit partid politic, dar mai ales de MASS-MEDIA, m-am retras de la conducerea scolii de yoga inca din 1995, cu mult inainte de evenimentele din 2004, aceasta si pentru ca actiunile de intimidare si de sicanare pe care autoritatile le realizau impotriva mea sa nu mai afecteze activitatea scolii dar toate acestea au continuat si dupa aceea. Din punct de vedere administrativ asociatia este de multi ani condusa de un comitet director, ca orice alta asociatie. Exista insa si un presedinte al MISA, iar in ceea ce priveste cursurile propriu-zise, exista o programa ce se extinde pe fiecare an de curs. Cursurile de YOGA sunt sustinute de instructori ce au fost formati si care sunt specializati. Scoala de YOGA MISA are cursuri si grupe de practicanti care merg cu mult dincolo de anul 3, asa cum adeseori se petrece aceasta cam la toate scolile de YOGA din lume si astfel sunt oferite lectii speciale chiar si pentru practicantii YOGA ce se afla in anul 20 de practica, ceea ce este un SUI-GENERIS record pe aceasta planeta, chiar daca nu ne-am propus niciodata aceasta. Fiecare lectie de YOGA ce se ofera cursantilor este tiparita si cuprinde o multime de informatii importante referitoare la YOGA. Avand in vedere toate aceste aspecte, se poate spune ca aceasta scoala functioneaza in continuare ca si pana acum.
In incheiere tin sa va multumesc pentru interesul aratat.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Cum îl cheamă pe Gregorian Bivolaru în Suedia! Liderul MISA este citat joi în instanţă şi cu noul său nume

Exclusiv! Gregorian Bivolaru, un Jedi modern! Uite-l pe guru cum invarte doua rotite cu puterea mintii!

Ea e minora din cauza caruia Gregorian Bivolaru face puscarie! Judecatorii l-au condamnat pe liderul MISA la sase ani de inchisoare pentru act sexual cu minor! Madalina avea...

Horoscop 23 Septembrie 2021: Astăzi, planul financiar și cel sentimental sunt foarte bine evidențiate

Andreea Esca e devastată. Despărțirea momentului. A recunoscut totul

Irina Tănase, umilința supermă pentru Liviu Dragnea. Cu cine a prins-o fostul lider PSD

Halep a anunțat DESPĂRȚIREA, în luna de miere. „E timpul să încheiem relația”. Șoc în familie

FOTO | Simona Halep, așa cum nu ați mai văzut-o! Poze incendiare din luna de miere

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies