Greselile pe care le comiti cand gatesti piept de pui. 6 greseli frecvente

6 greseli frecvente pe care le comiti atunci cand gatesti piept de pui.

Distribuie pe:

Autor: R.L.

Greselile pe care le comiti cand gatesti piept de pui. 6 greseli frecvente
Greselile pe care le comiti cand gatesti piept de pui. 6 greseli frecvente


In articol:

Indiferent cat de priceput sau de experimentat esti in bucatarie, cu siguranta sunt greseli pe care le faci atunci cand gatesti piept de pui. Care sunt principalele erori pe care le poti comite atunci cand gatesti folosind atat de popularul piept de pui.

Greselile pe care le comiti cand gatesti pieptul de pui:

1. Nu dezgheti corect carnea.

Daca ai un piept de pui congelat pe care vrei sa il gatesti, este gresit sa il scoti din congelator si sa il lasi la temperatura camerei ca sa se dezghete. In acest fel, carnea se poate contamina iar tu si familia ta riscati sa va imbolnaviti.

Poti lasa pieptul de pui la frigider, chiar daca procesul de dezghetare se va desfasura mult mai lent. O alta solutie ar fi sa pui carnea intr-o punga de plastic inchisa foarte bine si sa o asezi intr-un vas cu apa rece pe care sa o schimbi la fiecare 30 de minute, pentru ca apa sa fie rece in permanenta si pentru ca dezghetarea sa se faca mai repede.

Imediat dupa ce s-a decongelat, pieptul de pui trebuie gatit.

Citeste si: Cum scapi de pofta de dulce fara sa mananci zahar, folosind vanilie si scortisoara

Citeste si: Greselile mari pe care le faci atunci cand gatesti supa sau ciorba. 5 greseli de evitat in bucatarie

Citeste si: Adevarul despre ciocolata. De ce trebuie sa mananci ciocolata neagra

2. Nu speli bine recipientele si ustensilele pe care le-ai folosit pentru prepararea pieptului de pui.

Chiar daca speli pieptul de pui, asta nu inseamna ca ai ucis toate bacteriile. Ba dimpotriva, le poti imprastia si mai mult. Indicatiile specialistilor sunt sa nu speli carnea de pui direct in chiuveta, sa speli si sa cureti foarte bine toate recipientele si ustensilele (tocator, cutite, vase) care au intrat in contact cu pieptul de pui crud. De asemenea, spala-te foarte bine pe maini inainte sa te apuci sa gatesti si altceva.

Citeste si: Varza calita cu usturoi. Reteta de mancare de varza calita

3. Nu condimentezi decat cu sare.

Multe persoane pun doar sare si piper pe pieptul de pui inainte de a-l pune in tigaie sau pe gratar! In acest caz exista riscul ca aceasta carne sa iasa uscata si fara gust. Bucatarii cu experienta va sfatuiesc sa marinati pieptul de pui inainte, pentru ca acesta sa fie suculent si gustos dupa prepararea termica.

Puteti folosi ulei de masline, praf de usturoi, ceapa, boia, busuioc sau oregano. Dar nu exagerati!

Citeste si: Veste bună pentru cetățenii cu datorii la bugetul local. Restanțele vor fi anulate - evz.ro

Citeste si: Cine este amantul Ralucăi Pastramă. Cei doi ar fi petrecut de curând o vacanță la munte - bzi.ro

Greselile pe care le comiti cand gatesti piept de pui. 6 greseli frecvente
Greselile pe care le comiti cand gatesti piept de pui. 6 greseli frecvente

4. Pui pieptul de pui in tigaie sau pe gratar mult prea devreme.

Carnea de pui nu trebuie sa ajunga intr-o tigaie neincinsa sau pe gratar inainte ca acesta sa apuce sa se incalzeasca bine. Daca pui pieptul de pui intr-o tigaie neincinsa, carnea se va incalzi incet, iar sucurile din ea vor incepe sa se scurga. In loc sa iasa moale si suculent, vei obtine un preparat uscat si fara gust.

Citeste si: Chiftele de post cu cartofi si orez. Reteta de post de chiftele de cartofi si orez

Citeste si: Fasole batuta cu ceapa si usturoi. Reteta traditionala si pufoasa de post

Citeste si: Paine facuta in casa, fara dospire, fara framantare. Cea mai simpla reteta de paine

 

5. Gatesti pieptul de pui prea putin sau prea mult.

Pieptul de pui este o carne slaba, motiv pentru care exista riscul sa il usuci. De asemenea, trebuie sa ai grija sa nu il lasi crud. Daca vrei sa il gatesti uniform, asigura-te ca toate bucatile de piept au aproximativ aceeasi grosime. Altfel se va usca pe anumite portiuni, iar acolo unde este mai gros va ramane nefacut.

Citeste si: Șnițele de cartofi cu ceapă verde și cașcaval

6. Tai pieptul de pui imediat dupa ce l-ai gatit.

Ca orice alta carne, si pieptul de pui are nevoie de cateva minute de "odihna" dupa ce a fost scos din tigaie sau luat de pe gratar. Da-i timp ca sucurile sa se redistribuie uniform inainte sa o tai, altfel acestea se vor pierde si te vei alege cu o bucata de pui uscata.

Piept de pui crispy. Reteta gata in doar 30 de minute

Ingrediente:

piept de pui curatat si taiat fasii
1 cana fulgi de porumb
2 oua
2 linguri lapte
1-2 linguri ulei vegetal
100 g faina
sare
piper

Citeste si: Saramura olteneasca de pui cu mamaliga. Reteta cu pui de tara originara din zona Olteniei

Mod de preparare:

Se maruntesc fulgii de porumb. Cu cat sunt mai mici fulgii, cu atat se lipesc mai bine de pieptul de pui. Bate cu un tel, intr-o farfurie adanca, ouale cu 2 linguri de lapte, sarea, piperul si condimentele. Intr-o farfurie intinsa, pune vreo 100 grame faina. Trece bucatile de pui prin faina, apoi prin oul condimentat si intr-un final prin fulgii de porumb. Incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius, asaza puiul pe o tava peste care ai pus o hartie de copt unsa cu putin ulei. Pune bucatile de pui in cuptorul preincalzit pana se rumenesc, aproximativ 15-20 minute.

Salata Caesar cu piept de pui si crutoane. Reteta simpla

salata caesar cu piept de pui si crutoane
salata caesar cu piept de pui si crutoane

Ingrediente:
2 căpăţâni de salată verde creaţă
1 piept de pui
25 g parmezan
4 felii de pâine
2 linguri de ulei

Pentru dressing:
2 ouă
1/2 linguriţă muştar
1/2 lămâie
1 căţel de usturoi
2-3 linguri de ulei de măsline
sare, piper

Pentru crutoane:
4-8 felii de pâine
2-3 linguri de ulei
1 căţel de usturoi
piper negru după gust

Mod de preparare:

Dressingul:

Freci usturoiul cu sare peste care adaugi un gălbenuş de ou, muştar şi suc de lămâie. Această masă se bate intens în timp ce peste ea se toarnă încet uleiul de măsline. Amestecul format trebuie să fie atât de dens încât să se ţină de lingură (asemenea maionezei).

Crutoanele:

Pâinea se unge cu usturoi şi se taie cubuşoare. Acestea se prăjesc în ulei încins. Se condimentează cu piper şi se amestecă până tot uleiul este absorbit, iar crutoanele devin crocante.

Salata propriu- zisă:
Frunzele de salată se feliază fâşii şi se pun într-un bol. Peste ele se toarnă dressingul, oţetul, crutoanele preparate şi pieptul de pui tăiat. Totul se presoară cu parmezan. Se serveşte imediat pentru a nu lăsa dressingul să înmoaie crutoanele!

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Iată cine este bărbatul cu care Raluca l-ar fi înșelat pe Pepe!

Panică în Guvern! Probleme pentru Ludovic Orban! Un nou ministru, infectat cu COVID-19

Leguma cu efecte benefice în peste 15 boli. Introdu-o mai des în alimentația ta

Greselile mari pe care le faci atunci cand gatesti supa sau ciorba. 5 greseli de evitat in bucatarie

Saramura olteneasca de pui cu mamaliga. Reteta cu pui de tara originara din zona Olteniei

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies