Grindină gigant, de 15 centimetri, în România! E cea mai mare din toată Europa! "Moarte sigură"

Pe internet a devenit virală o imagine, în care apare o bucată de gheață de 15 cm. Potrivit datelor, grindina a avut loc în România, în județul Timiș, în urmă cu trei ani, mai exact pe 20 iunie 2016.

Distribuie pe:

Autor: A.I.

Severe Weather Europe ne arată că această grindină de o asemenea dimensiune nu s-a mai văzut, astfel s-a stabilit un record european.

Meteorologii emit, din ce în ce mai des, coduri prin care avertizează că astfel de fenomene periculoase își vor face simțită prezența și în perioada următoare, scrie Cancan.

“Asta e moarte sigură dacă primești una pe cap/ Am crezut că e floare de mina inițial, nu gheață!!!! E clar că asistam la o schimbare majoră a climei la nivel continental“ sunt doar câteva dintre comentariile primite la imagine.

Alertă meteo! Cod galben de vreme rea

O avertizare cod galben de vreme severă a fost emisă luni dimineața de Administrația Națională de Meteorologie.

Avertizarea este în vigoare până miercuri, ora 23,00, și vizează întregul teritoriu al țării, cu excepția Dobrogei.

În acest interval, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...40 l/mp.

Îndeosebi luni, 17 iunie, disconfortul termic va fi ridicat în orele amiezii, pe arii relativ extinse în regiunile sudice, estice și local în cele centrale, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. O altă atenționare cod galben este în vigoare luni, de la ora 12 până la ora 23, când vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată iar cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate