Grindina îi lasă săraci! Poveștile agricultorilor români afectați de fenomenele extreme de vreme

Peste vestul țării s-a abătut grindină cât piatra care a provocat mari stricăciuni. În Arad și Satu Mare, hectare întregi de culturi de vie și pomi fructiferi au fost distruse, iar oamenii spun că rar au văzut ca prin părțile lor să vină din cer asemenea nenorocire.

Distribuie pe:

Poveștile agricultorilor români afectați de fenomenele extreme
Poveștile agricultorilor români afectați de fenomenele extreme

Şi în judeţul Timiş a fost alertă de cod portocaliu, iar un bărbat de 50 de ani a fost ucis de trăsnet.

În oraşul Tăşnad din judeţul Satu Mare grindina a acoperit curţile oamenilor - bucățile de gheață au fost mari cât nuca și chiar mai mari.

În afara localității a fost și mai rău, gheața căzută din cer a distrus culturile oamenilor pe hectare întregi și nimeni nu mai speră că se vor reface anul acesta.

Citeste si: VIDEO| Val de aer polar peste România. Începutul verii vine cu ploi și vijelii

Nicolae Radu cultivă struguri pe o suprafață de 8 hectare și povestește cu amărăciune că i-a fost compromisă peste 70 la sută din recoltă.

Citeste si: Surpriză totală! Câți români au murit în pandemie față de 2019 - evz.ro

Este viță crescută integral ecologic, fără să fie stropită cu substanțe chimice, iar omul produce bin vio pentru consumul propriu.

Și cultivatorii de pomi fructiferi și-au pus mâinile-n cap când au văzut în ce hal i-a lovit furia naturii.

Citeste si: VIDEO| Furtuna a blocat Capitala

La doar câțiva kilometri distanță, această femeie își deplânge producția de caise și nectarine, făcută praf în doar câteva minute, cât a durat urgia.

Din păcate, majoritatea producătorilor au renunțat la asiguări din cauză că acestea nu acoperă nici măcar înghețul, așa că paguba cauzată de grindină ar putea fi recuperată abia la producția din anul următor.

Şi în localitatea Buteni, Arad, ploile torenţiale au venit însoţite de căderi atât de puternice de grindină încât unii oameni au scos din curți găleți întregi de gheață.
Vremea extremă a lovit astăzi și în Timiș, unde un bărbat de 50 de ani a fost ucis de descărcările electrice, fulgerul l-a lovit chiar unde se ascunsese de furia naturii.

Citeste si: Fenomen rar pe litoral. Ce ne aduce prognoza meteo?

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate