WowNews logo WOWnews
Stories
Gusturile copilariei! Nu-i asa ca ti-e pofta de o prajitura "Ochelari"? Fa-o acasa dupa reteta noastra!

Vedete

Gusturile copilariei! Nu-i asa ca ti-e pofta de o prajitura "Ochelari"? Fa-o acasa dupa reteta noastra!

Aceasta prajitura e imposibil de refuzat.

 

Prajitura Ochelari
Aluat
500 gr faina alba
200 gr untura (la temperatura camerei)
3 galbenusuri de ou
1 lingura zahar
1 praf de sare
2-3 linguri smantana
1/2 cub drojdie proaspata
50 ml apa calduta
1 priza zahar
Umplutura
3 albusuri de ou
150 gr zahar pudra
200 gr nuca macinata
1 lingurita esenta de vanilie
coaja rasa de lamaie
1 borcan de 300 ml de gem (de prune,
visine, capsuni)
visine (proaspete, din sirop sau din compot)
Preparare
Prajitura Ochelari
Se dizolva drojdia in apa calduta si se adauga zaharul. Se lasa la loc caldut 10-15 minute, pana amestecul devine spumos.
Se amesteca cu degetele faina cu untura pana arata ca pesmetul. Se adauga drojdia si restul ingredientelor de la aluat (exceptand smantana) si se framanta usor pana se leaga aluatul. Daca nu se leaga, adaugati treptat cate 1 lingura cu varf smantana si framantati pana obtineti un aluat legat.
Apoi mai framantati inca 5 minute sa devine aluatul elastic.
Impartiti aluatul in 3 bucati egale.
Intindeti din fiecare bucata foaie subtire (de cca 25 x 35 cm).
Ungeti foile cu un strat subtire de gem.
Pe marginile lungi ale foilor asezati un sir de visine.
* daca visinele sunt din sirop sau compot doar le scurgeti intr-o sita inainte de folosire; daca sunt proaspete, le scoateti samburii si le presarati cu putin zahar, lasandu-le sa stea pana isi lasa din suc.
Rulati foile din ambele parti catre centru, destul de strans in jurul visinelor. Lasati in mijloc un spatiu cam de 3 cm.
Bateti bine albusurile spuma care sta pe tel. Adaugati apoi treptat zaharul pudra si bateti in continuare pana la incorporare. Adaugati apoi nuca macinata in 2-3 transe, amestecand usor.
Puneti compozitia de nuca in zona centrala lasata libera (se poate pune cu lingurita, dar cel mai usor e cu un spritz de patiserie).
Asezati prajiturile intr-o tava incapatoare (de 30 x 40 cm, mi-au intrat toate 3 prajiturile in ea). Coaceti prajiturile la 180C timp de 45 minute (pana aluatul e usor pic rumen deasupra).
Se lasa sa se racoreasca. Se serveste pudrata cu zahar pudra.

Aluat

Citeste si: Tragedie rutieră pe Valea Oltului! O persoană a murit și alte patru au fost rănite în urma impactului dintre două autoturisme- kanald.ro

500 gr faina alba, 200 gr untura (la temperatura camerei), 3 galbenusuri de ou, 1 lingura zahar, 1 praf de sare, 2-3 linguri smantana, 1/2 cub drojdie proaspata, 50 ml apa calduta, 1 priza zahar

Umplutura

3 albusuri de ou, 150 gr zahar pudra, 200 gr nuca macinata, 1 lingurita esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie, 1 borcan de 300 ml de gem (de prune, visine, capsuni), visine (proaspete, din sirop sau din compot)

Mod de preparare

Se dizolva drojdia in apa calduta si se adauga zaharul. Se lasa la loc caldut 10-15 minute, pana amestecul devine spumos.

Se amesteca cu degetele faina cu untura pana arata ca pesmetul. Se adauga drojdia si restul ingredientelor de la aluat (exceptand smantana) si se framanta usor pana se leaga aluatul. Daca nu se leaga, adaugati treptat cate 1 lingura cu varf smantana si framantati pana obtineti un aluat legat. Apoi mai framantati inca 5 minute sa devine aluatul elastic.

Impartiti aluatul in 3 bucati egale.
Intindeti din fiecare bucata foaie subtire (de cca 25 x 35 cm).

Ungeti foile cu un strat subtire de gem.

Pe marginile lungi ale foilor asezati un sir de visine.* daca visinele sunt din sirop sau compot doar le scurgeti intr-o sita inainte de folosire; daca sunt proaspete, le scoateti samburii si le presarati cu putin zahar, lasandu-le sa stea pana isi lasa din suc.

Citeste si: Când va anunța Iancu Sterp sexul copilului? Tânărul a făcut anunțul: “Cred că v-am ținut un pic cam mult pe jar.”- kfetele.ro

Citeste si: CE A FĂCUT Igor Cuciuc pentru soția sa e pur și simplu de neuitat: "Nimic nu este mai prețios. Merg pe drumul vieții cu..." Gestul interpretului de muzică populară aduce LACRIMI chiar și celor mai puternici. După tot ce au trăit, artistul face asta public- radioimpuls.ro

Rulati foile din ambele parti catre centru, destul de strans in jurul visinelor. Lasati in mijloc un spatiu cam de 3 cm.

Bateti bine albusurile spuma care sta pe tel. Adaugati apoi treptat zaharul pudra si bateti in continuare pana la incorporare. Adaugati apoi nuca macinata in 2-3 transe, amestecand usor.

Puneti compozitia de nuca in zona centrala lasata libera (se poate pune cu lingurita, dar cel mai usor e cu un spritz de patiserie).

Asezati prajiturile intr-o tava incapatoare (de 30 x 40 cm, mi-au intrat toate 3 prajiturile in ea). Coaceti prajiturile la 180C timp de 45 minute (pana aluatul e usor pic rumen deasupra).Se lasa sa se racoreasca. Se serveste pudrata cu zahar pudra.