Guvernul a anunțat noile restricții: Mască obligatorie, școli deschise și cadre didactice testate. Află ce alte măsuri se vor impune DOCUMENT

CNSU a adoptat noi hotărâri. Ce se va întâmpla în cazul în care incidența cazurilor va crește și cine sunt persoanele scutite de la reguli!

Autor: Elena Popescu

In articol:

Noi restricții decise de Guvern! Mască obligatorie, școli deschise și cadre didactice testate.

Vezi ce alte măsuri se vor impune acolo unde incidența numărului de cazuri de COVID trece de 6 la mia de locuitori.

Vezi AICI care sunt noile măsurile impuse de autorități, după ședința Comitetului Național pentru Situaţii de Urgență.

Noile măsuri adoptate de Comitetul Național pentru Situaţii de Urgență 

Comitetul Național pentru Situaţii de Urgență a adoptat o nouă hotărâre prin care s-a decis ca masca să devină obligatorie și în spațiile deschise, accesul la activități să se facă doar la 50% capacitate, însă doar pentru cei care sunt vaccinați sau care au trecut prin boală, magazinele să se închidă la ora 22.00, în loc de 18.00, acolo unde se impune carantina de noapte. Școlile, în schimb, rămân deschise chiar dacă rata de incidență va crește.

Citeste si: Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Focul arde la secția de terapie intensivă. Planul Roșu a fost activat

„Se propune modificarea și completarea măsurilor adoptate pentru prevenirea răspândirii și controlul infecțiilor generate de virusul SARS-CoV-2, valabile pe perioada stării de alertă, la nivelul localităților în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1000 de locuitori, astfel:

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

a) desfășurarea competițiilor sportive organizate în spații închise sau deschise, poate fi realizată, doar în intervalul orar 5,00-24,00, cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea

maximă a spațiului, dacă toți participanții sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARSCoV-2 și sunt asigurate măsuri pentru purtarea măștii de protecție precum și o distanță de minimum 1 metru între spectatori”, se arată în documentul transmis de CNSU.

Foto ilustrativ

Foto ilustrativ

[Sursa foto: Shutterstock]

La cinema intră doar persoanele vaccinate sau cele care au avut COVID

În hotărârea emisă de Comitetul Național pentru Situaţii de Urgență se mai arată faptul că la cinema, spectacole sau concerte pot intra doar persoanele vaccinate cu schema completă sau cele care au fost infectate cu virsul COVID și s-au vindecat.

Citeste si: Prognoza meteo ANM, 1 octombrie 2021. Cum va fi vremea în București, dar și în marile orașe ale țării

”b) organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte poate fi realizată, doar în intervalul orar 5,00-24,00, cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dacă toți participanții sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARSCoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 și este asigurată purtarea măștii de protecție;

c) organizarea și desfășurarea activității instituțiilor publice sau private de cultură care administrează spații special destinate activităților cultural artistice în aer liber poate fi realizată, doar în intervalul orar 5,00-24,00, cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dacă toți participanții sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 și sunt luate măsuri pentru purtarea măștii de protecție, asigurarea unei suprafețe minime de 4 mp pentru fiecare persoană, precum și cu respectarea normelor de protecție sanitară”, se mai arată în documentul transmis de CNSU.

Foto ilustrativ

Foto ilustrativ

[Sursa foto: PixaBay]

Ce se va întâmpla cu organizarea de evenimente private

Nunțile botezurile, mesele festive și alte evenimente private se pot organiza în intervalul orar: 5:00-24:00, cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 200 de persoane. La eveniment pot participa doar persoanele vaccinate   sau cele care au trecut prin boală.

”g) organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) la interior sau exterior, poate fi realizată doar în intervalul orar 5,00-24,00, cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 200 de persoane și doar dacă acestea sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2”, mai transmite CNSU.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Șapte pacienți de la ATI Covid au murit. Planul Roșu a fost activat

Lista ţărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată! România intră în zona roșie de duminică

Prognoza meteo ANM, 1 octombrie 2021. Cum va fi vremea în București, dar și în marile orașe ale țării

Horoscop 27 Octombrie 2021: pe nativii Capricorn îi așteaptă o perioadă plină de surprize, Săgetătorii câștigă respectul oamenilor

Pfizer a luat o decizie mondială. Cât va fi valabil vaccinul? E definitiv

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

NOUL VIURSU pune pe jar sistemul medical! Pacienții ajung în stare critică la spital. E MULT MAI GRAV

Detalii din interior! Laurenţiu Reghecampf, apărat în divorţul de Anamaria Prodan: ,,Mi-e greu să cred că l-ar putea influenţa cineva”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies