Guvernul pregătește noi măsuri pentru toți românii. Breaking News

Guvernul ia în calcul să lanseze un act legal prin care românii să nu mai aibă voie să părăsească locuințele.

Distribuie pe:

Autor: D.A.


In articol:

fara descriere

Acest lucru ar urma să aibă loc cu anumite excepții. Unele ce țin de profesia oamenilor, altele de ordin medical sau de aprovizionare și ajutor.

Grupul condus de Raed Arafat vrea ca toate deplasările să fie justificate printr-o anexă ce va fi completată pe model francez.

Printr-un comunicat recent, Grupul de comunicare strategică admite că documentul este în curs de procesare: ”Este un document de lucru (DRAFT)”.

Dar acesta poate fi modificat înainte de aprobare.

Citeste si: Ce se întâmplă cu Evaluarea Națională! Se schimbă totul pentru elevi

Citeste si: La București a sosit vestea momentului. Se pregătesc măștile care te protejează împotriva COVID-19

Ce măsuri sunt luate în calcul

Documentul, care va fi propus aprobării Guvernului, prevede ca românii să poată ieși din casă pentru următoarele:

Deplasare până la locul de muncă, dacă activitatea e esențială. E nevoie de adeverință de la angajator.

Consult medical care nu poate fi amânat.

Cumpărături lângă domiciliu.

Ajutorarea bătrânilor.

Alte urgențe cu detalierea traseului.

Sport lângă domiciliu.

Plimbare cu animalele de companie lângă casă.

Forma nu e definitivă, Guvernul Orban poate interveni pe ea și va decide dacă și de când intră în vigoare.

Citeste si: 14 sau 27 de zile? Care este adevărul despre perioada de incubație a COVID-19? O clinică din București refuză pacienții care au revenit în țară cu mai puțin de 3 săptămâni și jumătate în urmă

Comunicatul Grupului de Comunicare Strategică, integral.

Având în vedere faptul că a fost dat publicității un document al Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, intitulat „HOTĂRÂREA NR. 14 din 20.03.2020”
Facem următoarele precizări:
1. Este un document de lucru (DRAFT), care este analizat la nivelul Grupului de suport tehnico-științific, organism în subordinea CNSSU, format din specialiști în epidemiologie și boli infecțioase.
2. NU este un document aprobat la nivelul Grupului de suport tehnico-științific și NU a fost înaintat spre aprobare CNSSU (Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență), organism abilitat să ia decizii în astfel de situații.
3. Hotărârile Grupului de suport tehnico-științific au caracter de propunere către CNSSU, doar după ce sunt aprobate la nivelul Grupului de suport tehnico-științific.
4. La nivelul Grupului de suport tehnico-științific sunt analizate diferite propuneri, pe baza scenariilor referitoare la evoluția răspândirii noului coronavirus (COVID-19), ținând cont de practica altor state care se confruntă cu aceeași problematică.
5. Atenționăm asupra faptului că în documentul dat publicității NU este menționată data de la care sunt aplicabile măsurile referitoare la deplasarea persoanelor. Acest demonstrează că măsurile NU au aplicabilitatea imediată, fiind vorba despre propuneri aferente unor scenarii posibile cu privire la răspândirea noului coronavirus (COVID-19).
6. La nivelul Ministerul Afacerilor Interne s-a luat decizia sesizării organelor de cercetare penală pentru infracțiunea de divulgare fără drept a unor informații care nu sunt destinate publicității.
7. Inspectoratul General al Poliției Române a sesizat DIICOT cu privire la săvârșirea infracțiunii de distribuite de informații nedestinate publicității, sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 304 Cod Penal, faptă pedepsită cu închisoare de la 3 luni la 3 ani.

Grupul de Comunicare Strategică

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate