Guvernul României a detonat bomba: 1600 de cazuri pe zi de SARS-COv-2

Guvernul României anunță o creștere majoră a cazurilor de SARS-CoV-2 în următoarele săptămâni. Conform estimărilor, vom ajunge să avem 1600 de persoane pe zi infectate cu virusul ucigaș.

Guvernul României a detonat bomba: 1600 de cazuri pe zi de SARS-COv-2
Guvernul României a detonat bomba: 1600 de cazuri pe zi de SARS-COv-2
Autor: Cristi Bus

In articol:

Guvernul României a detonat bomba: 1600 de cazuri pe zi de SARS-COv-2
Guvernul României a detonat bomba: 1600 de cazuri pe zi de SARS-COv-2

SARS-COv-2 pare să ne aducă noi probleme după ce Guvernul României a făcut o estimare sumbră. 1600 de persoane vor fi infectate pe zi începând cu luna august. Iar asta ca urmare a nerespectării regulilor de către cetățeni. 

În nota de fundamentare a hotărârii de guvern prin care a fost prelungită starea de alertă în România încă o lună se preconizează că numărul infectărilor cu coronavirus ar putea ajunge la 1.200 – 1.600 de cazuri zilnice la jumătatea lunii august. Procesul pare că a început deja, anunță Guvernul, care nu crede că situația se poate ameliora.

„Luând în considerare diferite cifre medii constante de cazuri confirmate pentru următoarea perioadă și ținând cont de absența legislației în domeniu pentru aplicarea măsurilor specifice de limitare a răspândirii infecției poate fi influența viteza de evoluție, în special în contextul estival în care se creează aglomerații în zone turistice răspândite pe tot teritoriul național ne putem aștepta la o dublare a numărului de cazuri noi la 12-14 zile. Începând de la jumătatea lunii iunie, evoluția cazurilor noi confirmate a urmat o rata de reproducere supraunitara. Menținerea acestui trend de evoluție a situației ar putea să ducă la atingerea unui număr zilnic de cazuri între 1200-1600 la jumătatea lunii august”,

se precizează în nota de fundamentare a hotărârii de guvern.

Evoluția SARS-COv-2 prin ochii specialiștilor

Guvernul României și-a început comunicatul emis prin a analiza efectele provocate de SARS-COv-2 la nivelul întregii lumi.

„Întregul mapamond este puternic afectat de răspândirea extrem de rapidă a infecțiilor cu virusul SARS-CoV 2, în principal în ceea ce privește starea de sănătate a populației, dar în subsidiar și în privința tuturor celorlalte activități socio-economice adiacente vieții umane.

În acest context măsurile adoptate la nivelul statelor au fost dintre cele mai diverse și au vizat nu numai pregătirea sistemului sanitar pentru afluxul mare de bolnavi și cercetarea în vederea identificării unor vaccinuri sau tratamente, dar și întreruperea transmiterii virusului, prin realizarea unei distanțări fizice și întreruperea pe cât posibil a activităților desfășurate în grupuri ce implicau prezența fizică a persoanelor.

Citeste si: O mamă din Iași și-a băgat fetița în mașina de spălat a filmat-o cum se "învârte"- bzi.ro

Cu toate măsurile adoptate și acțiunile întreprinse, la nivel mondial în ultima lună se înregistrează o creștere constantă a numărului de cazuri noi de la aproximativ 127.000 de noi cazuri în data de 14.06.2020, la peste 221.000 cazuri noi în data de 14.07.2020, media zilnică în toată această perioadă fiind de aproximativ 159.000 de cazuri noi.

Totodată, caracteristicile observate ale virusului și imposibilitatea dezvoltării într-un timp foarte scurt a unor medicamente eficiente pentru tratarea bolnavilor sau a unui vaccin pentru imunizare, face ca principalele mijloace de răspuns pentru limitarea și controlul îmbolnăvirilor să fie măsuri non-medicale, în

care mecanismele naționale de reacție în timp scurt, atunci când evoluția situației epidemiologice este defavorabilă, sunt esențiale”, notează Guvernul României. 

Comparația dintre România și restul lumii față de SARS-COv-2

La începutul pandemiei, România a avut o perioadă scurtă în care nu a înregistrat niciun caz. După care, conform anunțului făcut de guvernul României, pe 16 martie- momentul în care s-a declanșat starea de urgență- aveam 25 de cazuri pe zi.

„La data declarării stării de urgență pe teritoriul României, respectiv 16 martie 2020, la nivel mondial erau înregistrate 160.000 de cazuri de infecție din care 5.800 de decese, iar în România se înregistra o medie de 25 noi cazuri confirmate/zi.

Măsurile luate în vederea reducerii numărului de infecții și a mortalității asociate au dus la evitarea unui vârf epidemic major și aplatizarea curbei infectărilor. Evoluția infecțiilor a fost limitată la o medie de 320-360 cazuri confirmate/zi pe parcursul lunii aprilie, iar menținerea în continuarea a acestor măsuri a dus la scăderea mediei de cazuri confirmate pân la 230 cazuri/zi la mijlocul lunii mai.”, notează autoritățile române.

Situația s-a agravat de la 15 mai, spune Guvernul Românie. Ulterior, la data de 15 mai 2020, când la nivel mondial erau înregistrate peste 4.400.000 de cazuri confirmate, din care peste 300.000 de decese, iar măsurile adoptate pe teritoriul României și-au dovedit eficiența fiind înregistrate aproximativ 16.500 de cazuri confirmate, din care peste 1.000 de decese, a fost făcută trecerea la starea de alertă și au fost relaxate unele masuri. In perioada 15 – 30 mai media cazurilor confirmate a continuat trendul descendent până la nivelul de 150 cazuri confirmate/zi, reprezentând un efect al măsurilor din timpul stării de urgență.

Începând cu data de 1 iunie 2020, a fost implementată a doua etapa de relaxare a măsurilor, situație în care în perioada 1 – 14 iunie, media cazurilor confirmate a urmat un trend ascendent până la 200 cazuri confirmate/zi, putând fi considerat un efect al primelor măsuri de relaxare.

Guvernul României a detonat bomba: 1600 de cazuri pe zi de SARS-COv-2
Guvernul României a detonat bomba: 1600 de cazuri pe zi de SARS-COv-2

De la data de 15 iunie, a fost pusă în aplicarea cea de-a treia etapă de relaxare a măsurilor, care au fost dublate începând cu data de 02.07.2020 de ridicarea măsurilor de izolare/carantină ca efect al publicării deciziei Curții Constituționale referitoarea la constatarea neconstituționalității modului de implementarea a acestora.

În acest context în perioada 1-14 iulie au fost înregistrate în medie 473 de cazuri noi pe zi, iar ultimele 30 de zile au fost înregistrate peste 34% din totalul cazurilor de la începutul epidemiei și până în prezent.

Așa cum rezultă din analiza Institutului Național de Sănătate Publică prezentată și în graficul de mai jos, evoluția cazurilor active a urmat un trend puternic ascendent de la începutul lunii martie până la sfârșitul lunii aprilie. Primul vârf a fost atins la data de 29 aprilie 2020, dată la care era înregistrat un număr de peste 8200 de cazuri active, perioada imediat următoare fiind caracterizată de o pantă descendentă alungită, până la data de 2 iunie, când începe să se constate o ușoară creștere, care devine accentuată începând cu data de 16.06.2020 și continuă și în prezent”, se arată în comunicatul emis de Guvernul României. 

 

Î

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Complicele lui Gheorghe Dincă ar putea să fie eliberat. Ștefan Risipițeanu este acuzat că ar fi batjocorit-o pe Luiza Melencu

Când se lansează iPhone 13 în România. Doritorii își pot face precomenzi de pe site-urile de specialitate

Bilanț coronavirus, 21 septembrie 2021. S-a dublat numărul de cazuri noi de COVID-19, înregistrate în doar 24 de ore. Aproape 7000 de infectări cu SARS-COV-2

Horoscop Zilnic Marți 21 Septembrie 2021: întreaga perioadă este favorabilă pentru planul profesional și, implicit, pentru cel financiar

Va fi obligatoriu peste tot! E COD ROȘU. DSP a anunțat acum

Irina Tănase, umilința supermă pentru Liviu Dragnea. Cu cine a prins-o fostul lider PSD

Poza care îl DĂRÂMĂ pe Dragnea. Întâlnirea secretă despre care nu scoate un cuvânt. Ponta i-a făcut-o din 2018!

Ultima lovitură dată de Gică Popescu în sportul românesc: ,,Am investit împreună cu mai mulţi parteneri”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies