Harta secțiilor de votare din București. Unde se poate exprima votul la Alegerile Locale 2020

Alegerile locale se vor desfășura duminică, în București, în cele 1.275 de secții de votare aflate în sediul diverselor instituții.

Distribuie pe:

Autor: Ana Maria Petre

harta sectiilor de votare din Bucuresti
Harta interactiva a sectiilor de votare din Bucuresti la alegerile locale 2020[Sursa foto: captura roaep.ro]


In articol:

O particularitate a alegerilor locale constă în faptul că votul poate fi exprimat doar în localitatea unde ai domiciliul. De altfel, la acest scrutin, cetățenii din Diaspora nu pot vota decât dacă au domiciliul în România și se află duminică, 27 septembrie în localitatea de domiciliu.

În aceste condiții, este foarte important ca fiecare alegător să știe unde își poate exprima votul la alegerile locale, adică unde se află secția de votare la care trebuie să ajungă.

Citeste si: Demisie-şoc în televiziune! „Mulţumesc echipei.” Alertă în media din România - evz.ro

Citeste si: Listă simptome covid 2020 – 13 semne care arată că ești infectat - bzi.ro

Autoritatea Electorală Permanentă a realizat o aplicație în care dacă introduci numele de familie și CNP-ul vei afla numărul secției tale de votare, dar și locația acesteia, având în vedere că în fiecare instituție sunt organizate mai multe secții de vot.

O altă variantă, mai simplă, în care nu trebuie să dai datele personale ci doar să introduci strada și numărul se află pe același site al Autorității Electorale Permanente. Este o hartă care conține toate secțiile de votare din București, iar după ce vei  introduce adresa ta, vei putea afla atât numărul secției cât și locația acesteia.

harta sectiilor de votare din Bucuresti
Cum se cauta sectia de votare la care esti arondat in functie de strada[Sursa foto: captura roaep.ro]

Unde votează persoanele care au viza de flotant

Întrebarea pe care și-o pun mulți alegători este dacă pot vota în cazul în care pe 27 septembrie nu se află în localitatea de domiciliu sau de reședință. Ei bine, răspunsul pentru alegerile locale este nu. Românii cu drept de vot nu pot vota în altă parte decât secția unde sunt arondați, O particularitate este cea a cetățenilor care au viză de flotant. Potrivit unei hotărâri a Biroului Electoral Central, persoana care până cel mai târziu în 4 septembrie și-a stabilit reședința la o altă adresă decât cea de domiciliu, poate vota la secția de votare unde este arondată strada din actul de identitate, urmând a fi înscris pe o listă suplimentară dacă nu se află pe lista electorală permanentă.

Sursa: registrulelectoral.ro, Harta secțiilor de votare din București

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Cum a ajuns Claudiu Bleonț să împrumute un prieten cu 600.000 de lei! Vezi si cât a câștigat anul trecut ca actor

Un candidat la Primăria Capitalei se îmbogățește cu 4.000 lei pe zi! WOWbiz.ro vă arată câți bani au făcut în ultimul an cei care vor să conducă Bucureștiul

Atenție mare la acest brand de LAPTE care se găsește în toate magazinele! Îl vând stricat, dar pretind că este proaspăt! Românii îl cumpără masiv, fără să știe că este expirat...

Jador, afaceri de zeci de mii de euro cu un candidat la primăria Ștefănești! Cum l-a dat cântărețul de gol pe politician!

Ce afaceri are, de fapt, primarul care și-a umilit fiica. Profit de aproape 3 miliarde în 2019

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies