Helsinki din ”Casa de Papel” a ascultat manele și hip-hop în Berceni, în anii '90! Actorul sârb Darko Peric a crescut cu Paraziții, La Familia și BUG Mafia

Actorul sârb Darko Peric, interpretul personajului Helsinki din serialul ”Casa de Papel”, a trăit ani buni în România și vorbește perfect limba română.

Distribuie pe:

Autor: Radu Constantin

fara descriere


In articol:

Helsinki din casa de Papel a studiat medicina veterinară la București și a locuit în cartierul Berceni. El spune că în acea perioadă, manelele erau la mare modă printre vecinii lui și că asculta un radio pirat care transmitea doar melodii de acest gen.

”Original manele, am stat prin ’96 în Berceni. Era un radio ilegal numai de manele”, a povestit Peric într-un interviu dat pe canalul de Youtube al lui Mihai Bobonete.

fara descriere

Simpaticul Helsinki spune însă că a fost mult mai apropiat de un alt gen muzical: Hip-Hop-ul românesc. El a fost prieten cu băieții de la RACLA, dar asculta și La Familia. De asemenea, Darko i-a cunoscut pe membrii trupei Șuie Paparude, care frecventau același bar, în apropiere de facultatea de actorie.

Se întâlnea cu băieții de la RACLA și Șuie Paparude

”I-am cunoscut pe băieții ăștia (studenți la actorie n.r.), erau și moldoveni și bulgari, așa era pe vremea aia, în anii ’90. Îi ziceam și lui Bobo înainte, era începutul PRO TV-ului, era ”Casa galbenă”, cred că se numea un bar... Mergeam acolo, erau și băieții de la Șuie Paparude. Îmi aduc aminte, noi stăteam lângă Gara de Nord și acolo țin minte că se strângeau ăia de la RACLA, de la Sindicatul RANS, toată gașca.

fara descriere

Citeste si: Actrita din serialul Casa de Papel, diagnosticata cu COVID-19! Primele imagini si declaratii

Citeste si: Publicul și-a ales câștigătorii! Lista completă a marilor câștigători The Artist Awards

Citeste si: Maneaua inspirată din serialul ”La Casa de Papel”, trolată de internauți pe Youtube! ”Casa de Manel, ați fost la Untold”?

Eu îmi aduc aminte, am mers la Festivalul Dakino, primele ediții, și îmi aduc aminte că cineva a făcut un video despre hip-hop-ul românesc de atunci. Erau puștani: Paraziții, La Familia, BUG Mafia... Noi râdeam, dar acum filmul ăla e de cult.  

fara descriere

Eu stăteam în Berceni iar facultatea o făceam în Eroilor și în Agronomie. Niciodată n-o să uit faza aia: mergeam din Berceni 7 stații cu tramvaiul, după aia luam metrou și după aia luam autobuzul, făceam o oră...”, a povestit Darko Peric la show-ul lui Mihai Bobonete.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate