Hrănirea bebelușilor cu lapte praf - ce alegem, cum și când îl schimbăm

Autor: Amalia Florea

Maternitatea nu este mereu așa cum ne-o imaginăm, pe același principiu ca socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg. Iar ca primă conexiune între mamă și bebeluș alăptarea este uneori un chin, uneori chiar o imposibilitate. Când nu există o altă cale, bebelușul va fi hrănit cu lapte praf.

Cum alegem, când și de ce schimbăm laptele praf

În principiu, toate tipurile de lapte praf din comerț sunt create astfel încât să fie adaptate nevoilor sugarilor. Laptele formulă conține nutrienții necesari pentru o creștere și dezvoltare optimă. Sunt însă și situații când un bebeluș nu digeră ușor laptele praf sau când intervine o sensibilitate temporară sau nu la proteina din lapte sau la lactoză. Veți avea nevoie de lapte fără lactoză sau de lapte cu proteine parțial sau total hidrolizate.

Când și cum alegem și când și de ce schimbăm laptele praf? Sunt multe mame care aleg să continue hrănirea bebelușului cu același tip de lapte praf ca și cel primit încă din perioada internării după naștere.

Un prim aspect de avut în vedere este vârsta. Pentru prematuri, bebelușii sub 3 kilograme sunt tipuri speciale de lapte praf, denumite formule de start. Pentru cei peste 3 kg, perioada 3-4 luni există formulă de început, lapte praf formulă II, cea de continuare ce se oferă până la un an.

Nu în cele din urmă, pentru cei de peste un an există laptele praf junior.

Citeste si: Ce nu ai voie să faci pe 21 mai 2022 de Constantin și Elena- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Schimbarea laptelui praf, doar la recomandarea medicului pediatru!

Dacă bebelușul nu ia în greutate, nu tolerează bine laptele, are probleme de digestie, este destul de mult probabil ca medicul pediatru să sugereze schimbarea laptelui praf. În principiu, laptele praf ales nu se schimbă prea des, așadar nu veți lua toate brandurile la rând, așa cum le găsim pe rafturile magazinelor de nișă, inclusiv cele online sau în farmacii.

Iar dacă laptele praf oferit nu priește unui bebeluș, printre frecventele situații sunt cele legate de constipație.

Laptele matern are calitatea de a fi mai ușor de digerat, nu același lucru se poate spune despre laptele praf, în general vorbind. În cazul unei intoleranțe la lactoză, situație temporară sau nu, consecință a unei alte afecțiuni precum infectarea cu un virus intestinal, schimbarea laptelui praf este de asemenea necesară. Laptele praf delactozat este de cele mai

multe ori disponibil pentru toată gama de lapte praf de la branduri cunoscute, deci nu va fi greu de ales același tip de lapte pe care îl oferiți, doar că fără lactoză.

Hrănirea cu lapte praf implică mai multă responsabilitate și atenție

Atunci când hrăniți bebelușul cu lapte praf implicit aveți un ritual strict legat de sterilizarea biberoanelor și de modul corect și igienic în care preparați porția de lapte. Nu diluați niciodată prea tare pudra de lapte praf și nici nu adăugați mai puțină apă decât vă este indicat conform instrucțiunilor oferite de producător. Verificați mereu termenul de valabilitate, păstrați laptele praf în condiții optime.

Nu schimbați tipul de lapte praf oricând, ci doar când bebelușul depășește o etapă de vârstă sau când medicul pediatru recomandă un alt tip și brand de lapte praf.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, Sovata, perla turismului balnear din Transilvania

Sfinții Constantin și Elena 2022. Mesaje pentru cei care își sărbătoresc onomastica

Sfinții Constantin și Elena 2022. Urări, mesaje și SMS-uri pentru cei care își sărbătoresc onomastica

Atenție! Ce se întâmplă cu zodiile de foc! Gemenii vor avea parte de schimbări la locul de muncă

Informație de ultimă oră despre ELENA UDREA! Anunțul făcut chiar de iubitul ei

Câţi bani a cheltuit Bianca Drăgușanu pentru un eveniment! „Doar una dintre brăţările mele a costat 36.000 euro”

Legătura dintre Ceaușescu și Putin. Buncărele celor doi dictatori și moartea sub zidul WC-ului

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies