Hummus cu vinete. Rețeta care se servește cu legume trase la tigaie

Hummus cu vinete. Rețetele de hummus sunt tot mai apreciate în post, motiv pentru care încercăm să le combinăm cât mai diferit, pentru a avea un gust diferit. Propunerea de astăzi este o rețeta de post: Hummus cu vinete și legume trase la tigaie.

Distribuie pe:

Hummus cu vinete. Rețeta care se servește cu legume trase la tigaie
Hummus cu vinete. Rețeta care se servește cu legume trase la tigaie


In articol:

Pasta de năut se îmbină perfect cu vinetele coapte, iar legumele trase la tigaie cu puțin usturoi completează gustul.

Ingrediente pentru Hummus cu vinete și legume trase la tigaie:

3-4 vinete mari
200 gr năut fiert
1 lingură tahini
4-5 roșii mari
1 ardei iute
2-3 căței de usturoi
2 ardei roșii
sare și piper
oregano
zeamă de lămâie
ulei de măsline
pâine prăjită pentru servit

Hummus cu vinete. Rețeta care se servește cu legume trase la tigaie
Hummus cu vinete. Rețeta care se servește cu legume trase la tigaie

Mod de preparare - Hummus cu vinete

Hummus cu vinete. Vinetele se taie pe jumătate, transversal, și se pun într-o tavă, pe hârtie de copt și se bagă la cuptor timp de 20 de minute la temperatură mare.

După coacere, vinetele se scobesc de miez, lăsându-le o margine de 6-8 mm. Miezul vinetelor se trage la tigaie în puțin ulei de măsline cu un cățel de usturoi răzuit și ardeiul iute tocat mărunt.

Citeste si: Decizie bombă despre pensii.Violeta Alexandru dă toate calculele peste cap și face anunțul - evz.ro

Citeste si: Cine este amantul Ralucăi Pastramă. Cei doi ar fi petrecut de curând o vacanță la munte - bzi.ro

3/4 din năutul fiert este transformat în hummus cu pasta tahini, usturoi, zeamă de lămâie și ulei de măsline, după rețeta clasică de Hummus oriental.

Hummus cu vinete. Năutul rămas se trage la tigaie în puțin ulei de măsline, împreună cu ardeii roșii tocați cuburi și un cățel de usturoi, doar până se pătrund ușor.

Citeste si: Cum faci cartofi pai fara ulei, la cuptor. Sunt la fel de gustosi precum cartofii prajiti, dar mult mai sanatosi

Citeste si: Greselile mari pe care le faci atunci cand gatesti supa sau ciorba. 5 greseli de evitat in bucatarie

Citeste si: Alimente care nu expira. Top 5 produse alimentare pentru care nu trebuie sa tii cont de termenul de valabilitate

Roșiile se toacă cuburi și se trag și ele la tigaie în ulei de măsline aromat cu usturoi și oregano.

Toate ingrediente se amestecă și se folosesc pentru a se umple cupele de vinete.

Vinetele se pot decora cu o parte din legumele trase la tigaie, care se stropesc cu puțină zeamă de lămâie și ulei de măsline și se servesc cu cu felii de pâine prăjită, sau cu lipii, preparate în casă.

Hummus cu vinete. În cazul în care nu țineți post și nu se dorește a fi o rețetă de post, se pot adăuga și cuburi de brânză feta. Mai mult decât atât în compoziția de hummus se poate adăuga și puțin iaurt cremos.

Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Iată prima reacție a amantului Ralucăi Pastramă!

E interzis pentru toți românii! Mesaj de ultimă oră. Klaus Iohannis face apel

Câte operații estetice are Simona Gherghe. Vedeta a spus adevărul! Cum de arată mai bine ca niciodată

Pandemia a scos la suprafață ce e mai rău! Ce spun psihologii despre divorțurile vedetelor! Pepe și Raluca sunt în tipar

Ea e soția cu 14 ani mai tânără a lui Robert Turcescu! S-a căsătorit cu ea, după despărțirea de Oana Sîrbu

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies